در چند سال اخیر با توجه به رشد شبکه‌های اجتماعی ویدئویی و همچنین گسترش دسترسی کاربران به پهنای باندِ بیشترِ اینترنت، شاهد افزایش چشمگیر ویدئو مارکتینگ هستیم. بر اساس آمار موسسه Wyzowl، در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۶۱ درصد از شرکت‌های کوچک و بزرگ در سراسر دنیا به استفاده از ویدئو مارکتینگ در کمپین‌های تبلیغاتی خود روی آورده‌اند.

جالب است بدانید ۶۶ درصد از این شرکت‌ها سال گذشته هیچ‌ برنامه‌ای برای ویدئو مارکتینگ نداشتند. با این حساب انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک شاهد افزایش تمایل شرکت‌ها به ویدئو مارکتینگ نیز باشیم.

تمامی این موارد دست‌به‌دست هم داده‌اند تا ویدئو مارکتینگ گزینه‌ای جدید تبلیغاتی باشد که به راحتی نتوان از کنار آن گذشت. اما باز هم ممکن است این آمار و ارقام شما را به استفاده از ویدئو مارکتینگ ترغیب نکرده باشد.

چه بسا که از خود پرسیده‌ باشید:

  • آیا واقعا ویدئو مارکتینگ ارزش فکر و هزینه‌‌ای که برای این کار پرداخت می‌‌کنید را دارد؟
  • آیا منابع و تحقیقات کافی برای اعمال کردن ویدئو مارکتینگ به فرآیند بازاریابی مجموعه خود را دارید؟

در جواب باید بگوییم که پاسخ این پرسش‌ها بله است و ویدئو مارکتینگ واقعاً ارزش فکر و هزینه‌ را دارد. فارغ از اینکه بیشتر شرکت‌های تجاری به سمت ویدئو مارکتینگ تمایل پیدا‌ کرده‌اند، ویدئو مارکتینگ را می‌توان یکی از شیوه‌های چندجانبه و سودآور بازاریابی دیجیتال دانست.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع برنامه‌ریزی برای بازاریابی محتوا

با در نظر گرفتن این موارد در ادامه با هم به ۸ دلیل اصلی برای استفاده هرچه سریع‌تر از ویدئو مارکتینگ در کمپین‌های بازاریابی اشاره خواهیم داشت.

۱- ویدئو مارکتینگ باعث افزایش تبدیل بازدیدکننده به خریدار می‌شود

در همین ابتدا باید به این مورد اشاره کنیم که ویدئو مارکتینگ، افزایش چشمگیر درآمد را به دنبال خواهد داشت. اضافه کردن ویدئوی یک محصول در صفحه‌فرود می‌تواند نرخ تبدیل مخاطب به مشتری را تا میزان ۸۰ درصد افزایش دهد.

از طرف دیگر، ویدئوی یک کالا مستقیماً می‌تواند منجر به فروش همان‌ کالا شود. تحقیقات نشان داده است که ۷۴ درصد از کاربران پس از مشاهده ویدئوی توضیحات یک محصول، آن‌را خریداری کرده‌اند. با این حساب بهتر است هرچه سریع‌تر به فکر ساخت ویدئوی تبلیغاتی برای محصولات پرفروش خود باشید.

البته اگر فرآیند ویدئو مارکتینگ را با دقت بیشتر نگاه کنید متوجه خواهید شد اثربخشی بالای این شیوه از تبلیغات بی‌دلیل نیست. در ویدئو مارکتینگ با تبلیغات بصری طرف هستیم و بینایی یکی از حس‌های برتر انسان‌هاست.

بیشترین اطلاعات از طریق بینایی به مغز منتقل می‌شود. این امر باعث شده است که تصاویر تبلیغاتی تعامل بیشتری با مخاطب برقرار کنند، اما تصاویر متحرک به مراتب ارتباط بیشتری با مخاطب برقرار خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: ‌‍۳۹ راه سریع و آسان برای افزایش نرخ تبدیل

۲- ویدئو مارکتینگ میزان بازگشت سرمایه مطلوبی دارد

برای اینکه هیجان شما نسبت به ویدئو مارکتینگ بیشتر شود بهتر است به این نکته اشاره کنیم که ۷۶ درصد از شرکت‌های تجاری بر این باور هستند سرمایه‌‌ای که برای ساخت تبلیغات ویدئویی صرف کرده‌اند، بازگشت خوبی داشته است.

همان‌‌گونه که حتماً بهتر از ما می‌دانید فرآیند تولید ویدئوهای تبلیغاتی هزینه‌های مختلفی را به دنبال دارد، اما این هزینه‌ها با افزایش فروش محصولات جبران خواهد شد. از طرف دیگر با پیشرفت فناوری شاهد ابزارهای مختلفی برای تولید ویدئوهای تبلیغاتی هستیم که هزینه‌ کمتری را به دنبال دارند. برای ساخت‌ ویدئوهای تبلیغاتی به لحاظ کیفیت فنی تصویر نیاز نیست وسواس زیادی به خرج دهید و حتی می‌توانید روی گوشی هوشمند خود نیز حساب باز کنید.

محتوای مطرح شده در ویدئو است که حرف اول را می‌زند. نتایج بررسی‌های اخیر نشان داده است که کاربران ارتباط خوبی با ویدئوهایی که توضیح کاملی در خصوص یک کالا یا سرویس در آن گفته نمی‌شود برقرار نمی‌کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت ویدئوی تبلیغاتی باید حرفی برای گفتن داشته باشد و کیفیت بصری آن در مرحله بعدی قرار می‌گیرد.

۳- ویدئو باعث حس اعتماد در مخاطب می‌شود

اعتماد، پایه و اساس تبدیل مخاطب به مشتری است. هدف از فرآیند تولید محتوا نیز جلب اعتماد مخاطب و ایجاد یک رابطه طولانی و بلند مدت است. به جای اینکه بر روی فروش تمرکز داشته باشید، اجازه دهید تا با تولید اطلاعات جذاب و قابل توجه، مخاطب جذب شما شود.

نسل جدید تبلیغات روی ایجاد اشتیاق در مخاطب بنا شده است، هدف از تبلیغات، تولید محتوا و دریافت ترافیک بیشتر نیست، بلکه هدف اصلی جلب اعتماد مخاطب است تا از این طریق مشتری‌ها، محتوای شما را گسترش داده و آن را به سایرین پیشنهاد کنند.

تبلیغات ویدئویی تمامی این موارد را در اختیار شما قرار می‌دهند. ویدئو مارکتینگ می‌تواند اشتیاق مخاطب را برانگیزد و احساسات وی را درگیر کند. شبکه‌های اجتماعی ویدئویی، مهم‌ترین ابزار برای ارتقا برند و محصولات شما به حساب می‌آیند. به این ترتیب اگر به صورت جدی به فکر تولید محتوا هستید، باید ویدئو مارکتینگ را جدی بگیرید.

ویدئوهای تبلیغاتی باعث جلب اعتماد مخاطب خواهند شد. بدون شک مشتریانی دارید که در خصوص خرید محصولات شما مردد هستند و با تولید یک ویدئوی تبلیغاتی موثر می‌توانید این دسته از مخاطبین را به خرید محصولات جذب کنید. جالب است بدانید ۵۷ درصد از خریداران مدعی هستند که ویدئوهای تبلیغاتی باعث شده است تا اعتماد بیشتری نسبت به یک محصول و خرید آن داشته باشند.

۴- گوگل دوستدار ویدئو است

ویدئو باعث می‌شود تا بازدیدکنندگان حضور بیشتری در وب‌سایت شما داشته باشد. با این حساب به هر اندازه که طول مدت ویدئوی به نمایش‌ گذاشته شده برای کاربر بیشتر باشد به همان اندازه نیز شاهد حضور بیشتر وی در وب‌سایت هستیم، گوگل نیز به خوبی مدت زمان حضور کاربران در صفحه‌های وب‌سایت را محاسبه کرده و در ارتقا رتبه در موتور جستجوی خود لحاظ می‌کند.

در این زمینه وب‌سایت معتبر Moovly گزارش جالبی منتشر کرده، این وب‌سایت معتقد است حضور ویدئو در صفحه‌های وب‌سایت باعث افزایش رتبه تا میزان ۵۳ برابر بیشتر می‌شود.

یوتیوب به عنوان بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی ویدئویی محسوب می‌شود و مالکیت یوتیوب توسط گوگل نیز دلیل دیگری بر اهمیت گوگل در استفاده از ویدئو‌ در فضای اینترنت است.

پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد انتشار ویدئوهای تبلیغاتی خود را در یوتیوب یا سایر شبکه‌های اجتماعی ویدئویی دارید، حتماً محتوای خود را به لحاظ رعایت اصول سئو، بهینه‌سازی کنید. این بهینه‌سازی باید شامل نوشتن یک عنوان و توضیح جذاب برای ویدئو باشد. قرار دادن لینک جهت انتقال به صفحه خرید کالا یا خدمات نیز در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی ویدئویی منتشر کرده‌اید لازم است.

راه‌هایی را برای مشتریان بالقوه جهت خرید یک محصول پس از مشاهده ویدئوی آن تعبیه کنید. از ویدئوهای تعاملی نیز برای تشویق بیشتر کاربران جهت خرید محصول مورد نظر استفاده کنید.

۵- کاربران گوشی‌های هوشمند تمایل بیشتری به مشاهده ویدئو دارند

گوشی‌های هوشمند و تبلیغات ویدئویی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. جالب است بدانید از نیمه سوم سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون مشاهده ویدئو روی گوشی‌های هوشمند چیزی بیشتر از ۲۳۳ درصد افزایش یافته است. یوتیوب نیز مدعی است که میزان تماشای ویدئوهای این شبکه اجتماعی در هر سال ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد. با گسترش گوشی‌های هوشمند در میان کاربران شاهد افزایش مشاهده ویدئو در گوشی‌های همراه هستیم.

از طرف دیگر گوگل نیز مدعی است که کاربران گوشی‌های همراه حدود ۲ برابر بیشتر از مخاطبین تلویزیون و ۱.۴ برابر بیشتر از کاربران کامپیوترهای خانگی هستند. از طرف دیگر کاربران گوشی‌های همراه با مشاهده محتوای ویدئویی بر روی گوشی خود با برند و کالا ارتباط شخصی‌تری برقرار می‌کنند.

با این حساب برند‌ها نیز در فرآیند تولید محتوای ویدئویی خود باید احتمال مشاهده آن در گوشی‌های همراه و ملاحظاتی که برای این کار لازم است را در نظر داشته باشند. برای مثال پیشنهاد می‌‌کنیم انتخاب‌های بیشتری را در ویدئوهای تبلیغاتی در پیش‌روی مخاطبین قرار دهید.

۶- با ویدئو مارکتینگ می‌توان توضیحات بیشتری را در اختیار مخاطب قرار داد

  • قصد معرفی یک محصول یا خدمات جدید را دارید؟

با تولید ویدئو به راحتی می‌توانید مخاطب را در جریان عملکرد کامل این محصول جدید قرار دهید. جالب است بدانید ۹۸ درصد از کاربران مدعی هستند توضیحات ویدئویی محصول مورد نظر خود را برای دریافت اطلاعات بیشتر مشاهده کرده‌اند. به همین دلیل است که ۴۵ درصد از شرکت‌های بزرگ از ویدئو مارکتینگ برای توضیح بیشتر در خصوص معرفی یک کالا یا خدمات استفاده می‌کنند. از میزان این ۴۵ درصد نیز حدود ۸۳ درصد مدعی اثربخش بودن این ویدئوهای تبلیغاتی هستند.

  • قصد توضیح یک مفهوم پیچیده را دارید؟

از ویدئوهای انیمیشن استفاده کنید. ویدئوهای انیمیشن انتخاب بسیار خوبی برای توضیح یک مفهوم هستند. از طرف دیگر این دسته از ویدئو‌ها جذابیت بیشتری نیز نسبت به نمایش چهره یک فرد که در حال توضیح یک مفهوم پیچیده است دارد. از طریق یک ویدئوی آموزشی می‌توان به شیوه‌ای موثر، یک مفهوم پیچیده را در قالبی ساده و جذاب به نمایش گذاشت.

۷- ویدئو مارکتینگ حتی مشتری‌های سخت‌گیر را نیز جذب می‌کند

انصافا باید اعتراف کرد که مشاهده ویدئو، کاری راحت و آسان است و در نتیجه ابزاری مناسب برای آموزش مخاطب به حساب می‌آید. زندگی ماشینی باعث شده است تا انسان‌ها تمایل چندانی به ورق زدن یک راهنمای طولانی برای آشنا شدن با عملکرد یا ویژگی‌های یک محصول نداشته باشند. مصرف‌کننده‌های امروزی تمایل دارند تا یک محصول را در عمل مشاهده کنند. معرفی کالا از این طریق یکی از موثرترین ویژگی‌های تبلیغات ویدئویی به حساب می‌آید.

به این ترتیب می‌توان گفت با ویدئو مارکتینگ می‌توانید محصول و سرویس خود را به دید طیف وسیعی از مخاطبین برسانید و حتی نظر مشتریان سخت‌گیر را نیز جلب کنید. در تولید تبلیغات ویدئویی تنها به جنبه بصری پیام تبلیغاتی توجه نداشته باشید و سعی کنید حس شنوایی مشتریان بالقوه خود را نیز درگیر کنید. این امر قدرت اثربخشی پیام تبلیغاتی شما را دوبرابر می‌کند.

۸- ویدئو بازنشر بیشتری در شبکه‌های اجتماعی دارد

در هشتمین همایش سالیانه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، مایکل اِشتِلتز‌نِر (Michael Stelzner)، مدعی شد که در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۰ درصد از بازاریابان اجتماعی از محتوای ویدئویی استفاده کرده‌اند و ۷۳ درصد از حاضرین در این گردهمایی نیز از برنامه‌های خود برای ویدئو مارکتینگ خبر دادند.

از طرف دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز ویژگی‌های جدیدی را برای ویدئو مارکتینگ در اختیار مخاطبین قرار داده‌اند. برای نمونه می‌توان به امکان پخش زنده ویدئو‌ها در فیس‌بوک اشاره کرد. اینستاگرام نیز مدت ۶۰ ثانیه را برای انتشار ویدئو در نظر گرفته همچنین در اینستاگرام شاهد حضور ویژگی استوری نیز هستیم. توییتر نیز برای ویدئو‌ها قابلیت پریسکوپ را تعبیه کرده است. یوتیوب نیز به عنوان دومین شبکه اجتماعی محبوب در سرتاسر دنیا به حساب می‌آید.

اما چیزی که در این بین باید در نظر گرفته شود این مورد است که انسان‌ها احساسات را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و کاری به اطلاعات و واقعیت‌ها ندارند. با این حساب باید ویدئوهایی تولید کنید که در کنار آگاهی دادن به مخاطب، برای وی سرگرم کننده نیز باشد.

۷۶ درصد از کاربران شبکه‌های اجتماعی، ویدئوهای تبلیغاتی سرگرم کننده را با سایر دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. به این نکته نیز اشاره کنیم که ویدئو‌های تبلیغاتی که احساسات مخاطب را درگیر می‌کنند ممکن است میزان بازگشت سرمایه دقیقی به دنبال نداشته باشند اما باعث افزایش ترافیک وب‌سایت خواهند شد.

نکته مهم یک: قدرت آگهی‌های ویدئویی را دست‌کم نگیرید

میانگین نرخ کلیک بر روی آگهی‌های تبلیغاتی ۱.۸۴ درصد است. با این حساب می‌توان گفت تبلیغات ویدئویی بالاترین نرخ کلیک را در بین تمامی فرمت‌های دیجیتال دارند. در یک آگهی ۱۵ ثانیه‌ای تبلیغاتی یوتیوب که کاربر چاره‌ای به غیر از مشاهده آن ندارد این میزان به مقدار ۹۲ درصد است. پیام‌های تبلیغاتی یوتیوب که کاربر می‌تواند آن‌ها را قطع کند نیز این میزان برابر با ۹ درصد است.

آگهی‌های تبلیغاتی اثربخشی بسیار بالایی در سایر شبکه‌های اجتماعی نیز دارند. فیس‌بوک در یک تحقیق مشخص کرد که ۷۴ درصد از مخاطبین تنها با مشاهده ۱۰ ثانیه اول از یک آگهی‌ ویدئویی، این آگهی را کاملاً به خاطر خواهند آورد. از طرف دیگر بنرهای تبلیغاتی که در صفحه‌های مختلف وب‌سایت‌های پرترافیک قرار می‌گیرند به راحتی از چشم مخاطب نادیده گرفته می‌شوند. در نتیجه بهتر است که هزینه تبلیغاتی خود را به جای این دسته از تبلیغات، صرف تبلیغات ویدئویی کنید.

نکته مهم دو: ویدئو در کمپین‌های ایمیل مارکتینگ نیز اثربخشی مطلوبی دارد

پس از اینکه ویدئوی تبلیغاتی خود را تولید کردید بهتر است که این ویدئو را در کمپین ایمیل مارکتینگ نیز تعبیه کنید. جالب است بدانید ارسال یک ایمیل که حاوی ویدئو است باعث افزایش نرخ کلیک به میزان ۹۶ درصد خواهد شد!

به این ترتیب به راحتی می‌توانید از این طریق پیام تبلیغاتی را به مخاطب رسانده و چند قدم جلوتر از رقبا حرکت کنید.

سخن پایانی

تبلیغات ویدئویی روز‌به‌روز گسترش بیشتری پیدا می‌کنند و تولید آن‌ها نیز هزینه کمتری دارند. یکی از دلایل این امر پیشرفت فناوری است، دلیل دیگر نیز انتشار راحت ویدئو‌های تبلیغاتی بین کاربران است. ساخت تبلیغات ویدئویی نیازمند خلاقیت و دانش روانشناسی انسان‌ها است. اگر این موارد را به خوبی در آگهی‌های ویدئویی به کار گیرید با هزینه‌ای کم قادر به انجام کارهای بزرگی در کمپین‌های تبلیغاتی خواهید بود.

یک آگهی ویدئویی که پارمترهای احساسی در آن لحاظ شده باشد در عرض چند روز می‌تواند میلیون‌ها مخاطب پیدا کند. در پایان به این نکته نیز اشاره کنیم که تنها بازاریابان خلاق هستند که در بازار پررقابت امروزی حرف اول را در بین رقبا خواهند زد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (2 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

محمد سلطانی

به کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکارهای آنلاین علاقمندم و سعی می‌کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حوزه افزایش دهم. در حال حاضر به عنوان مدیر بخش تحقیق و توسعه در شرکت کارآفرینان بلندآوازه مشغول به فعالیت هستم.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.