احتمالا بارها این جمله را شنیده‌اید که «بهتر است طراحی هر وب‌سایتی برای موبایل‌ها بهینه شود». امروزه تقریبا همه می‌دانند که آینده از آنِ تلفن‌های همراه خواهد بود و شما هر کسب‌وکاری که داشته باشید، ناگزیرید برای بقا و رشد کسب‌وکار خود، کاربران موبایل را به طور جدی مد نظر قرار دهید.
دلیل این امر چیست؟

واضح است که بازدید از سایت ریسپانسیو (Responsive) در موبایل‌ها بسیار آسان‌تر است اما دلایل فراوان دیگری نیز وجود دارد که طراحی سایت ریسپانسیو را از یک گزینه اختیاری به یک ضرورت تبدیل می‌کند.

در این مقاله ۱۰ دلیل را برشمرده‌ایم تا به شما نشان دهیم وب‌سایت شما نباید بیش از این به شکل قدیمی خود باقی بماند و باید قابلیت انطباق با صفحه نمایش‌های مختلف (از قبیل موبایل، تبلت و …) را داشته باشد.

۱- امروزه همه از موبایل استفاده می‌کنند

تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهند که امروزه حدود ۱/۲ میلیارد نفر از طریق موبایل به اینترنت متصل ‌می‌شوند. همچنین ۸۰ درصد کاربران اینترنت، از موبایل استفاده می‌کنند که رقمی باورنکردنی است. اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود! این ارقام در آینده با سرعت بیشتری تغییر خواهند کرد و به تبع آن شما هم باید تفکر خود را با همان سرعت، تغییر داده و موبایل را در محوریت بازاریابی خود قرار دهید.

۲- نیمی از ترافیک اینترنت از طریق موبایل مصرف می‌شود

همه مدیران سایت‌ها علاقمندند ترافیک سایت خود را افزایش دهند. در ماه مه ۲۰۱۴، مصرف ترافیک اینترنت از طریق موبایل‌ها ۲۱ درصد بیشتر از دسکتاپ‌‌ها بوده است که عددی نزدیک به ۵۱ درصد مصرف کل ترافیک حاصل از عکس‌ها و ویدئوها را تشکیل می‌دهد. این بدان معناست که بیش از نیمی از ترافیک وب‌سایت‌ها از طریق موبایل‌ها مصرف می‌شود. اگر می‌خواهید ترافیک مصرفی از طریق موبایل‌ها را جذب وب‌سایت خود کنید، باید استراتژی بازاریابی خود را بر پایه موبایل و در نهایت طراحی سایت ریسپانسیو بنا کنید.

پرسش مهمی که در این‌جا مطرح می‌شود این است که «چرا کاربران موبایل نمی‌توانند با گوشی خود به نسخه دسکتاپ وب‌سایت ما مراجعه کنند؟»
پاسخ این پرسش این است که …

۳- کاربران موبایل رفتار متفاوتی دارند

mobile-optimized-share-bar1اگرچه به لحاظ تئوری، کاربران موبایل‌ها، همان کاربران کامپیوترها هستند اما این افراد هنگام استفاده از دستگاه‌های مختلف، رفتار متفاوتی از خود نشان می‌دهند. برخلاف پهنای باند محدود، کاربران موبایل، علاقه زیادی دارند که از محتوای تصویری مانند عکس‌ها و ویدئوها استفاده کنند. شبکه‌های اجتماعی همچون واین (Vine) و اینستاگرام (Instagram)، تنها با ارائه خدماتی بر پایه عکس و ویدئو به چنین موفقیتی دست یافته‌اند. جذب و به‌دست آوردن این مقدار ترافیک، نیازمند طراحی سایت ریسپانسیو و بهینه به منظور به خدمت گرفتن قدرت این نوع محتوا در به‌کارگیری کاربران است.

به عنوان مثال، تجربه نشان داده که قرار دادن یک نوار «به اشتراک‌گذاری» ثابت در پایین صفحات موبایل، می‌تواند به سادگی میزان به اشتراک‌گذاری مطالب در شبکه‌های اجتماعی را تا دو برابر افزایش دهد.

۴- کاربران موبایل بیشتر خرید می‌کنند:

کاربران موبایل بیشتر خرید می‌کنندکاربران موبایل نسبت به کاربران دسکتاپ‌ها زمان بیشتری را با دستگاه خود صرف می‌کنند. کاربران تلفن‌های هوشمند هم مانند همه انسان‌های هوشمند دنیا به دنبال کاهش هزینه‌های خود تا کم‌ترین مقدار ممکن هستند. این کاربران عادت کرده‌اند که خریدهای کوچک و مکرر انجام دهند. با این حساب، اگر قیمت محصولات (کالاها یا خدمات) شما کمتر از ۳۰ هزار تومان است، کاربران موبایل، گزینه‌های ایده‌آلی برای تجارت شما هستند. از طرفی، جالب است بدانید کاربران تبلت بیش‌ترین مبالغ را در پرداخت‌های آنلاین خود هزینه‌ می‌کنند. با این‌حال، اگر تجربه کاربری (UX) سایت شما ضعیف باشد، کاربران از شما خرید نخواهند کرد!

۵- کاربران موبایل، صفحات نمایش را عوض می‌کنند:

براساس نظرسنجی‌ها، ۹۰ درصد افراد برای رسیدن به هدف خود صفحات نمایش را عوض می‌کنند؛ بدان معنا که هرچند حجم زیادی از مبادلات در یارانه‌های شخصی انجام می‌شود اما کاربران در حین فرایند خرید، از تلفن همراه خود استفاده کرده و به دنبال محصولات جذاب می‌گردند. سپس برای خریدن آنچه که پسندیده‌اند، به رایانه شخصی مراجعه می‌کنند. اگر سایت شما با همه نوع صفحات نمایشگری انطباق نداشته باشد (واکنش‌گرا نباشد)، آنگاه فروش را از دست خواهید داد.

۶- «صفحات فرود» در موبایل‌ها نیازمند راهکارهای متفاوتی هستند:

صفحات فرود (Landing Pages)، بار اصلی را به دوش می‌کشند. اگر به درآمدزایی آنلاین فکر می‌کنید صفحات فرود این کار را برای شما انجام خواهند داد. اما آیا می‌دانستید آنچه که در صفحات فرود در رایانه‌های شخصی دیده می‌شود با آنچه که در تلفن‌های همراه دیده می‌شود تفاوت دارد؟ قواعد خاصی در هر دو مورد یکسان هستند اما صفحات تلفن‌های همراه نمی‌توانند نحوه ارائه سایت را به نحوی که در یارانه‌های شخصی دیده می‌شود به‌کار گیرند.

اگر می‌خواهید کسب‌وکار شما خریدهای کوچک و مداوم کاربران موبایل را جذب کند، آنگاه باید صفحات فرودی را طراحی کنید که کاربران موبایل انتظار دارند ببینند.
مطابق اظهار نظر وب‌سایت GetResponse.com، صفحات فرود در موبایل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • عناوین ۵ کلمه‌ای
  • طراحی مینیمال (کمینه‌گرا)
  • دکمه فراخوان (Call To Action) براق
  • سرعت بارگذاری بالای صفحه

۷- گوگل حامی سایت‌هایی است که بر روی موبایل باز می‌شوند:

گوگل حامی سایت‌هایی است که برروی موبایل باز می‌شوندمدتی است که موتور جستجوی گوگل، وب‌سایت‌های را که برروی موبایل باز می شوند در رده‌های بالاتر قرار می‌دهد. بااین‌حال، از اول ماه آوریل این حالت دو برابر شد و قابلیت بازشدن برروی موبایل بیشتر به مزاج گوگل خوش آمده است و نیازمند ترافیک ارگانیک (organic traffic) شد. شرکت گوگل با به‌روزرسانی آخرین الگوریتم اصلی خود، وب سایت‌هایی را که امکانات بهینه‌سازی موبایل را ندارند جریمه کرده است. اگرچه براساس پیش‌بینی‌های SEO این کار چندان مورد پسند کاربر موبایل نیست اما موجی را ایجاد کرده است که در آن، صفحات قابل استفاده در موبایل‌ها آسیب کمتری ببینند.

اگر واقعا می‌خواهید ترافیک سایت خود را افزایش دهید (یا حداقل آن‌را از دست ندهید) تنها کافی است که سایت خود را برای موبایل بهینه کنید.

۸- اکثر افراد از طریق موبایل به شبکه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند:

اکثر افراد از طریق موبایل به شبکه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند۹۱ درصد از میزان مصرف اینترنت موبایل برای مراجعه به شبکه‌های اجتماعی است. همزمان با رشد و توسعه شبکه‌های اجتماعی، زمینه جدیدی برای استفاده از تلفن‌های همراه ایجاد شده است.

اگر تجارت شما به هر نحو شامل استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌شود، احتمال بسیار زیادی می‌رود که ترافیک ورودی سایت شما از طریق موبایل انجام شود.
وب‌سایت‌هایی که قابلیت انطباق و مشاهده در موبایل را ندارند، تمامی زحمات، امکانات و هزینه‌های تبلیغات شما را به هدر می‌دهند. اگر می‌خواهید مخاطبان شبکه‌های اجتماعی را به صورت کامل جذب کنید، باید وب‌سایتی طراحی کنید که کاربران شبکه‌های اجتماعی بتوانند با یک کلیک وارد آن شوند.

۹- سایت ریسپانسیو برند شما را متفاوت می‌کنند:

تا این‌جا، اگر وب‌سایت شما برای موبایل بهینه نشده است، ممکن است این احساس را پیدا کرده باشید که باید به سرعت خود را به سایرین برسانید. اگرچه این امر تا حدی صحیح است، اما حقیقت این است که بسیاری از وب‌سایت‌ها همچنان برای موبایل بهینه نمی‌شوند. بر اساس بررسی‌های اخیر، تنها ۵۶ درصد از کسب‌وکارهای کوچک وب‌سایت‌های خود را واکنش‌گرا می‌کنند.

معنای آن برای تجارت شما چیست؟

این بدان معناست که شما این فرصت خارق‌العاده را دارید تا تجارت خود را از دیگران متمایز کنید. براساس آمار و ارقام، حدود نیمی از رقبای شما سایت‌های غیرواکنش‌گرا دارند. به علاوه، حجم عظیمی از سایت‌هایی که بهینه‌سازی موبایل را انجام داده‌اند کیفیت چندانی ندارند. بهینه‌سازی وب‌سایت شما برای تلفن همراه، روش آسانی برای جلب بازار است.

۱۰- تبلیغات موبایل همچنان مورد توجه نیست:

به همان میزان که موبایل فرصت خارق‌العاده‌ای برای ایجاد تفاوت در برند شما ایجاد می‌کند، فرصت بی‌نظیر تبلیغاتی را نیز خواهید داشت. در حال حاضر، آمریکایی‌ها ۲۴ درصد از زمان خود را صرف موبایل می‌کنند و تنها ۸ درصد از کل تبلیغات در تلفن‌های همراه ارائه می‌شوند. به گفته متخصصان، این امر فرصت ۲۵ میلیارد دلاری را ایجاد می‌کند.

امروزه، زمان عالی و مناسبی برای سرمایه‌گذاری در تبلیغات موبایلی است، اما این کانال تبلیغاتی تا مدت‌های زیادی مثمر ثمر باقی نمی‌مانند. هزینه‌های صرف شده بر روی تبلیغات تلفن‌های همراه در ۳ سال آینده، بیش از ۴۲ میلیارد دلار برآورد شده است و این فرصت به سرعت از بین می‌رود و با افزایش تقاضا بیشتر می‌شود.
هم اکنون زمان آن فرا رسیده است که برای تبلیغات موبایلی هزینه صرف کنید و برای تحقق این امر، سایت شما باید بهینه و واکنش‌گرا شود.

به دنبال نسخه موبایل باشید:

نخستین گام برای بهینه‌سازی وب‌سایت خود روی تلفن همراه، به‌کارگیری سیستم طراحی بهینه است. برای این منظور، به دوره‌های آنلاین «آموزش طراحی وب» مراجعه کنید.

گام دوم، بهینه‌سازی تمامی اقدامات و تلاش‌های بازاریابی سایت خود برای موبایل است که واکنش مشتریان به سایت شما را آنالیز خواهد کرد و بر اساس آن اقدام خواهد نمود.

نرم افزار طراحی Crazy Egg دوره آموزشی رایگان ۹۰ روزه برای کاربران فراهم آورده است که به شما این امکان را می‌دهد تا بر رفتار کاربران سایت خود در موبایل و رایانه‌های شخصی نظارت کامل داشته باشید و از این طریق به شما این اجازه را می‌دهد که مشتریان بالقوه را به‌دست آورید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 1٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

دیدگاه‌های شما
ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.