تولید محتوا اگر مفید و باکیفیت باشد، بدون شک یکی از پایههای اصلی سئو و افزایش رتبه سایت است، اما این سکه روی دیگری نیز دارد و ممکن است زیادهروی در تولید محتوا، بهجای افزایش رتبه به کاهش رتبه وبسایت در موتورهای جستجو منجر شود.
محتوا پادشاه است
اگر با سئو و بهینهسازی وبسایت آشنا هستید، حتما اصطلاح، محتوا پادشاه است، به گوش شما خورده و سایتهای زیادی را میشناسید که این قانون را سرلوحه کار خود قرار دادهاند. از طرف دیگر گوگل در الگوریتم پاندا، سطح توقع خود از تولید بیشتر محتوا را پایین آورد و در عوض به کیفیت محتوای تولید شده اهمیت بیشتری میدهد.
اما این تصور غلط در صنعت سئو همچنان وجود دارد که باید تاجایی که میتوانید محتوا تولید کنید و در غیر اینصورت گوگل دست مرحمت خود را از سایت شما برخواهد داشت!این امر باعث شده تا متخصصین سئو و مالکین وبسایتها همچنان در حال تولید محتوای بیشتر و بیشتر باشند. از طرف دیگر باورِ تولید محتوای بیشتر برای رتبهآوردن در گوگل باعث شده تا بهانههای خوبی نیز برای عدم موفقیت کمپین سئوی یک وبسایت تراشیده شود.
در صورت بالا نرفتن رتبه وبسایت در گوگل، مسئول سئو بهراحتی میتواند از زیر این ضعف شانه خالی کرده و تقصیر را گردن تولید کم محتوا بیاندازد.
تمامی این موارد دست به دست یکدیگر دادهاند تا تمامی تلاش و تمرکز مدیران وبسایت برای تولید محتوای بیشتر خرج شود. همانگونه که در ابتدا هم اشاره شد، در حال حاضر وبسایتهای زیادی را شاهد هستیم که بیش از اندازه محتوا تولید میکنند. به این ترتیب میتوان گفت در این موارد، بعید بهنظر میرسد تولید محتوای بیشتر به بالا رفتن رتبه سایت کمک کند.
تاثیر تولید محتوا بر سئوی سایت
برای اینکه بیشتر به صحت این ادعا پیببرید، کافی است تا چرخی در وبسایتهای مختلف بزنید و عبارتی را در گوگل جستجو کنید. با نیمنگاهی به نتایج بهدست آمده متوجه خواهید شد که بیشتر وبسایتها مطالب یکدیگر را بازنویسی کرده و برای بالارفتن رتبه در گوگل این مطالب را در بلاگ خود قرار میدهند.
از طرف دیگر شاهد وبسایتهایی هستیم که تیمهای داخلی برای تولید محتوا تشکیل دادهاند، غافل از اینکه به بازخورد این کار در جذب کاربر توجهی داشته باشند.این روزها شاهد افزایش روز افزون وُردپرس در بین سایت و بلاگهای اینترنتی نیز هستیم، نصب نامناسب وردپرس باعث می شود تا این CMS پرطرفدار از یک صفحه واحد، چندین صفحه ایجاد کند؛ دلیل این کار را میتوان استفاده بیش از حد از تگها، دستهبندیهای زیاد و صفحههای نویسنده دانست.
نمونه دیگر از اهمیت کاهش محتوا در صفحههای اینترنتی را میتوان در وبسایتهای پرسش و پاسخ جستجو کرد. در این دسته از وبسایتها شاهد پرسشهایی از جانب کاربران هستیم که کارشناسان وبسایت به این پرسشها پاسخ میدهند. جالب اینجاست که در بیشتر مواقع یک پرسش تکراری صدها بار از جانب کاربران مختلف مطرح میشود.
این امر باعث میشود تا صدها صفحه جدید با یک محتوای تکراری ایجاد شود. بد نیست بدانید قسمت اعظمی از این صفحههای ایجاد شده، در افزایش ترافیک داخلی وبسایت نقشی ندارند و تنها باعث اضافه شدن صفحههای بلاگ میشوند. اینجاست که در فرآیند تولید محتوا میتوانیم محتواهایی از این دست را قوام بخشیده و پس از جمعآوری آنها در قالب یک سری محتوای باکیفیت، در صفحههای سایت قرار دهیم.
این امر به افزایش ترافیک داخلی سایت کمک میکند. البته کمتر دیده شده که چنین فرآیندی از جانب وبسایتها رعایت شود.
همانگونه که اشاره شد، وبسایتها تمایل زیادی به تولید محتوای بیشتر و بیشتر دارند، این امر باعث میشود تا شاهد محتوای تکراری و بیکیفیت باشیم. تجربه نشان داده است، جلوگیری کردن از تولید محتوا به گونهای که به آن اشاره شد، به افزایش ترافیک جستجوی داخلی وبسایت منجر شده است.
محتوای زیادتر، سایت را بیشتر به دردسر میاندازد
حدود ۵ سال از انتشار الگوریتم پاندای گوگل میگذرد، اما همچنان بازتاب شعار «محتوا پادشاه است» برای تولید محتوای بیشتر از جانب مدیران سایتها بهگوش میرسد. همانگونه که اشاره شد، در بسیاری از مواقع، تولید محتوای بیشتر، نوشداروی مناسبی برای بالا بردن رتبه وبسایت و دریافت ترافیک بیشتر نیست.
چنانچه ما را از تجربیات خود در قسمت دیدگاهها مطلع سازید، سپاسگزار خواهیم بود.
در انتها مقالاتی را به شما پیشنهاد میدهیم که با به کارگیری دستورالعملهای موجود در این مقالات میتوانید سئوی سایت خود را متحول کنید: