اگر نگاهی به آمار و ارقام داشته باشید متوجه خواهید شد که کسب‌وکارهای آنلاین طرفداران زیادی پیدا کرده است و بر اساس جدیدترین تحقیقات، چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از خریداران قبل از خرید، اطلاعات مربوط به کالا یا سرویس مورد نظر را به صورت آنلاین جستجو می‌کنند. این آمار مربوط به جوامع غربی است اما همانطور که در گذشته هم درباره آنلاین مارکتینگ نوشته‌ایم، مطمئن باشید در کشور ما هم موج تمایل کاربران به خرید در فضای آنلاین راه افتاده است.

به این ترتیب اگر در حین راه‌اندازی کاروکاسبی جدیدی برای خود هستید یا اینکه کسب‌وکار شما قدمت زیادی دارد، حضور قدرتمند برند شما در فضای آنلاین ضروری به نظر می‌رسد.

‌شرکت‌ها به دنبال راه‌هایی برای مشخص کردن میزان بازگشت سرمایه خود هستند، در این زمینه بازاریابی اینترنتی ابزارهای خوبی را ارائه می‌کند. از طرف دیگر، از این طریق می‌توان آگاهی بیشتری در ذهن مخاطبین نسبت به یک برند ایجاد کرد. تمامی این موارد دست به دست هم داده‌اند تا بازاریابی دیجیتال به یک ابزار اساسی برای تبلیغ کالا و خدمات به حساب‌ بیاید؛ همچنین بهینه‌سازیِ ویژگی‌های برجسته‌ای که در بازاریابی دیجیتال از آنها بهره گرفته‌اید، نقش اساسی در موفقیت کلی کسب‌وکار شما ایفا می‌کند.

بازاریابی اینترنتی را به تعویق نیندازید

حتما شما هم تاکنون برای جستجوی کالای مورد نظر خود از موتور جستجوی گوگل کمک‌ گرفته‌اید، به احتمال زیاد نتایج نمایش داده شده در صفحه اول گوگل، کارِ شما را برای کسب اطلاع یا خرید محصول راه انداخته است. جالب است بدانید سایر کاربران نیز رفتاری مانند شما دارند و بر اساس تحقیقات انجام شده، بیشتر از ۹۰ درصدِ کاربران، به نتایج نمایش داده شده در صفحه‌ اول گوگل بسنده می‌کنند.

اینجاست که رقابت در فضای آنلاین شروع می‌شود و برای اطمینان خاطر حاصل کردن از حضور وب‌سایت شما در میان نتایج صفحه اول موتور جستجوی گوگل، باید دست به کار شوید و از شرکت‌هایی که در زمینه بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو تجربه‌ خوبی دارند کمک بگیرید.

به این ترتیب اگر تاکنون وارد فضای بازاریابی دیجیتال نشده‌اید یا اینکه تجربه کمی در این زمینه دارید، ممکن است در ادامه اصطلاح‌ها و عبارت‌های جدید زیادی به گوش شما بخورد. در همین جا باید به شما بگوییم اگر آشنایی کاملی با بازاریابی دیجیتال و ترفند‌ها و اصطلاحات آن ندارید، بد به دل خود را ندهید؛ در این مطلب به شما کمک خواهیم کرد استراتژی بازاریابی اینترنتی خود را با استفاده از شیوه‌های بازاریابی درون‌گرا تدوین کنید.

این کار باعث خواهد شد تا مشتریان جدیدی جذب کرده و در نهایت، کسب‌وکار خود را گسترش دهید. در همین ابتدای راه بد نیست بدانید بدست آوردن ترافیک اُرگانیک (زمانی که مخاطب از طریق موتورهای جستجو، وب‌سایت شما را پیدا می‌کند)، پُرهزینه‌ترین راه برای ایجاد یک کسب‌وکار جدید است.

به این ترتیب، بهتر است قبل از اینکه وارد موارد فنی‌تر شویم، به سوال‌هایی اشاره کنیم که به احتمال زیاد در ذهن شما نقش بسته است:

  • چگونه می‌توان یک وب‌سایت ایجاد کرد؟
  • آیا ممکن است بدون دانش نرم‌افزاری، وب‌سایت راه‌ انداخت؟
  • چرا محتویات وب‌‌سایت من در موتور جستجوی گوگل نمایش داده نمی‌شوند؟
  • چرا رقبای کاری من در موتور جستجوی گوگل رتبه بهتری دارند؟
  • گذاشتن مطالب در بلاگ به چه معناست؟
  • بلاگ‌نویسی چه تاثیری بر کسب‌وکار آنلاین شما دارد؟
  • چرا باید در شبکه‌های اجتماعی حضور داشت؟
  • چگونه می‌توان ترافیک بیشتری به سمت سایت هدایت کرد؟

اجزای اصلی بازاریابی اینترنتی

اگر کاروکاسبی خود را به تازگی راه‌ انداخته‌اید یا اینکه مدت‌ها پیش کار خود را شروع کرده‌اید اما تاکنون برای بازاریابی دیجیتال اقدامی نکرده‌اید، با در نظر گرفتن موارد زیر و راه‌اندازی بازاریابی درون‌گرا، ترافیک ارگانیک قابل قبولی را به‌دست خواهید آورد:

  1. وب‌سایت
  2. بلاگ‌
  3. برند
  4. ابزارهای ارسال ایمیل
  5. شیوه‌ و ابزارهای تبدیل بازدیدکننده به خریدار
  6. حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی مختلف

۱- وب‌سایت

وب‌سایتبه جرات می‌توان گفت یک وب‌سایت حرفه‌ای و زیبا، مهمترین دارایی شما در فضای آنلاین به حساب می‌آید. از طریق وب‌سایت است که هویت کاری خود را به مخاطبین نشان می‌دهید و می‌توانید مخاطبین را در جریان محصولات و خدماتی که ارائه می‌شود قرار دهید.

خوشبختانه این روزها فناوریِ ایجاد وب‌سایت، پیشرفت‌های زیادی نسبت به گذشته داشته است و در نتیجه، اگر تاکنون وب‌سایتی برای خود نداشته‌اید و از طرف دیگر از دست‌وپنجه نرم کردن با محیط‌های نرم‌افزاری نیز بدتان نمی‌آید می‌توانید از ابزارهایی رایگانی که برای ساخت وب‌سایت وجود دارند شروع کنید.

پس از اینکه وب‌سایت مورد نظر را راه‌اندازی کردید زمان آن فرا می‌رسد که ابزارهایی نظیر گوگل آنالیتیکس را در وب‌سایت تعبیه کنید؛ این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا آمار دقیقی از بازدیدکنندگان وب‌سایت داشته باشید.‏

  • کارهایی ‏که برای ساخت وب‌سایت باید انجام داد:

اگر در زمینه کامپیوتر دانش خوبی دارید، ممکن است به این فکر بیافتید که برای طراحی و ساخت وب‌سایت شخصاً آستین بالا بزنید. خوشبختانه همان‌گونه که در بالا هم اشاره کردیم برای این کار ابزارهای رایگان خوبی وجود دارد که به آنها به اختصار سی‌اِم‌اِس (content management system) می‌گویند (به زودی در بلاگ آوازه مقاله‌ای درباره انواع سی‌اِم‌اِس منتشر خواهیم کرد)

در بیشتر سی‌ام‌اس‌های موجود، تمپلِیت‌های پیش‌فرضی برای مشخص کردن ظاهر وب‌سایت وجود دارد که با استفاده از این تمپلیت‌ها می‌توانید ظاهر وب‌سایت را بر اساس سلیقه و برند خود شکل دهید. (در خصوص برند، در ادامه مفصل صحبت خواهیم کرد.) ابزارهای زیادی نیز برای تعامل با سی‌ام‌اس‌ها وجود دارد که بسته به دانش نرم‌افزاری خود، می‌توانید از آنها کمک بگیرید.

برای بهینه‌سازی وب‌سایت و رعایت کردن اصول سئو نیز جای نگرانی وجود ندارد؛ ابزارهای زیادی برای سی‌ام‌‌اِس‌های مختلف وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توانید وب‌سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه‌ کنید. با توجه به اهمیتی که بهینه‌سازی وب‌سایت و ارتقا رتبه در موتور جستجوی گوگل دارد، در ادامه در این خصوص بیشتر خواهیم گفت.‏

  • کمک‌ گرفتن از افراد و شرکت‌های حرفه‌ای برای ساخت وب‌سایت

اگر با دانش کامپیوتر آشنایی چندانی ندارید، می‌توانید فرآیند ساخت وب‌سایت را به دست افراد کاردان سپرده و از شرکت‌های نرم‌افزاری که تخصص این کار را دارند کمک بگیرید. اگر هم پیش از این برای وب‌سایت شرکت خود اقدام کرده‌اید اما از نتیجه کار رضایت چندانی ندارید، می‌توانید طراحی دوباره وب‌سایت را با در نظر گرفتن نکات بهینه‌سازی وب‌سایت به شرکت‌هایی که در زمینه طراحی وب‌ فعالیت دارند واگذار کنید.

اکنون که یک‌بار دیگر صحبت از بهینه‌سازی وب‌سایت و سئو پیش آمد بد نیست ببینیم دقیقا منظور از این عبارت‌ها چیست؟

  • ‏ارتقا رتبه در موتور جستجوی گوگل و رعایت اصول سئو

اگر پیش از این برای خود یک وب سایت ساخته‌اید، حتما برای شما پیش آمده است که با استفاده از گوگل به دنبال وب‌سایت و محصولات خود بگردید. به احتمال زیاد در جستجوی گوگل نتیجه دلخواهی در خصوص شرکت و محصولات خود به‌دست نیاورده‌اید، اینجاست که این پرسش پیش می‌آید که چرا وب‌سایت شما در نتایج موتور جستجوی گوگل نمایش داده نمی‌شود؟ یا اینکه چگونه می‌توانید رتبه وب‌سایت را در موتور جستجوی گوگل افزایش دهید؟

جالب است بدانید فاکتورهای مختلفی برای قرار گرفتن صفحه‌های وب‌سایت در صفحه اول نمایش موتورهای جستجو بر اساس یک عبارت وجود دارد. استفاده مناسب از کلید‌واژه‌ها، طول محتوایی که تولید شده است، کیفیت بالای محتوا، سرعت بارگذاری صفحه‌های وب‌سایت، تعداد دفعات قرار دادن مطالب و ده‌ها مورد دیگر را می‌توان از مواردی دانست که در ارتقا رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجو تاثیر دارند.

در نهایت نیز این موتور جستجوی گوگل است که سعی می‌کند بهترین محتوا را در معرض دید مخاطبین قرار دهد. به عنوان مثال، اگر شما به دنبال بهترین سالن آرایشی در یک شهر مشخص باشید، نمایش اطلاعات یک سالن آرایش که در شهر شما واقع نشده است، گره‌ای را از کار شما باز نخواهد کرد. اینجاست که نمایش اطلاعات یک وب‌سایتِ مربوط به خدمات آرایشی که به لحاظ مکانی نیز به محل سکونت شما نزدیک‌تر است برای شما مفید‌تر واقع خواهد شد، تعامل با این وب‌سایت نیز از جانب کاربر باید راحت باشد و اطلاعات تماس و آدرس وب‌سایت باید به راحتی قابل رویت باشد. گوگل همیشه سعی می‌کند مربوط‌ترین محتوا را با بالاترین کیفیت انتخاب کند.

اینجاست که برای بالابردن رتبه وب‌سایت در موتور جستجوی گوگل باید دانش سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت را به خدمت بگیرید.

  • ‏سئو چیست؟

تا این قسمت به سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت زیاد اشاره کردیم، در اینجا برای تکمیل این بحث بیشتر توضیح می‌دهیم. روش‌هایی که باعث می‌شود وب‌سایت شما در نتایج موتورهای جستجو به رتبه‌های بالاتری راه‌ یابد را بهینه‌سازی وب‌سایت یا به اصطلاح سئو می‌گوییم، این روش‌ها به وب‌سایت شما کمک می‌کنند تا در معرض چشم کاربران بیشتری که به دنبال کالا یا خدمات شما می‌گردند قرار گیرد. به عبارت دیگر ساختار اصلی وب‌سایت و بلاگ شما باید به نحوی تنظیم شود تا موتورهای جستجو به بهترین نحو با آن تعامل برقرار کرده و اطلاعات لازم را از وب‌سایت شما به‌دست بیاورند.

موارد مختلفی را باید در حین تبیین استراتژی سئو در نظر داشت که شخصیت‌های خریدار و کلید‌واژه‌ها را می‌توان از کارهایی نام برد که در حین مشخص کردن استراتژی سئو وب‌سایت باید در نظر بگیرید. این موارد به شما کمک می‌کند تا نسبت به نحوه جستجوی مشتریانِ هدف در فضای آنلاین، آشنایی پیدا کنید و کسب‌وکار آنلاین خود را به نوعی تنظیم کنید تا در معرض دید مشتریان هدف شما قرار گیرد.

با کسب دانش بیشتر در خصوص مشتریان هدف از طریق شخصیت‌های خریدار می‌توانید شناخت بیشتری نسبت به سلیقه کاربران و چیزهایی که به دنبال آن هستید پیدا کنید، این کار به شناسایی کلید‌واژه‌های دقیق‌تر کمک می‌کند.

ایجاد شخصیت‌های خریدار نیز به پیدا کردن بهترین کلید‌واژه‌ها برای برند و کالای شما کمک می‌کنند، سپس با استفاده از ابزارهایی نظیر Google Keyword Planner می‌توانید کلید‌واژه‌های مرتبط با مشتریان هدف خود را پیدا کنید.

در نهایت نیز کلید‌واژه‌ها را باید در دل صفحه‌های وب‌سایت نهادینه کنید. اینجاست که کلید‌واژه‌های مشخص شده را باید در قسمت‌های مشخصی از وب‌سایت قرار دهید، توضیحات مِتا (Meta-description)، عنوان صفحه‌ و تگ‌های H1 از مواردی است که در خصوص بهینه‌سازی وب‌سایت باید اعمال شود.

۲- بلاگ‌‌‌نویسی

بلاگ‌‌‌نویسیهمان‌‌گونه که در قسمت سئو فرا گرفتیم محتوا و بلاگ‌نویسی نقش اساسی را در ارتقا رتبه وب‌سایت دارند. تعداد تکرار کلید‌واژه‌ها در متن، کیفیت محتوای تولید شده و کارآمد بودن این محتوا باعث می‌شود تا وب‌سایت در رتبه‌های بالاتر قرار بگیرد. جالب است بدانید بیشتر وب‌سایت‌های معتبر که رتبه‌های بسیار خوبی در گوگل دارند، بالا بودن رتبه خود را مدیون ایجاد و تولید محتوای باکیفیت هستند.

خوشختانه راه‌اندازی بلاگ نیز کار چندان سختی نیست و از طرف دیگر خرج زیادی نیز روی دست شما نخواهد گذاشت، ابزارهای رایگان زیادی نیز برای راه‌اندازی بلاگ وجود دارند. همان‌گونه که اشاره کردیم انتشار مطلب جدید تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت دارد و حتی اگر هفته‌ای یک‌بار مطلب جدید منتشر کنید، این مطلب به افزایش رتبه فعلی وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو (یا حداقل حفظ آن) کمک می‌کند. قرار دادن محتوا در بلاگ باعث ایجاد حس اعتماد در مشتریان بالقوه شما می‌شود.

نوشتن مطالب در بلاگ نیز می‌تواند توسط شما یا سایر همکاران شرکت انجام شود، برای تولید محتوا می‌توانید از شرکت‌ها و افرادی که تخصص این کار را دارند نیز کمک بگیرید. در حین نگارش مطلب حتما اصول سئو و رعایت کلید‌واژه‌هایی که به آنها اشاره کردیم را در نظر داشته باشید. افزونه‌های مختلفی نیز برای بررسی وضعیت مطلب نوشته شده برای موتورهای جستجو وجود دارد که افزونه Yoast ورد‌پرس یکی از معروف‌ترین آنهاست.

پیشنهاد می‌کنیم کاربران را به ثبت نام در فهرست ایمیل و دریافت ایمیل‌های منظم از مطالبی که در بلاگ منتشر می‌شود تشویق کنید. این شیوه، روش بسیار خوبی برای جمع‌آوری اطلاعات مفید از مشتریان است.

۳- برند

داشتن هویت مشخص و ایجاد برند، باعث می‌شود تا کسب‌وکار شما حالتی حرفه‌ای‌تر به خود بگیرد و در نتیجه مشتریان بیشتری را جذب کنید. جالب است بدانید بر اساس تحقیقاتی که توسط فیس‌بوک انجام شده است، حدود ۷۷ درصدِ مردم، به برند‌های مورد علاقه خود وفادار باقی می‌مانند.

بنیانگذار آمازون، تعریف جالبی از برند دارد. به گفته این مدیر موفق، برند چیزی است که افراد وقتی در اتاق حضور ندارید در خصوص شرکت شما به زبان می‌آورند. به‌ عبارت دیگر، برند، همان احساسی است که با شنیدن نام شرکت شما در ذهن مردم تداعی می‌شود. نام برند، لوگو، رعایت اصول زیبایی‌شناختی و طراحی را می‌توان از عوامل موثر تشکیل دهنده برند نام برد.

با این حساب توصیه می‌کنیم در ابتدا، یک رنگ مشخص برای برند خود انتخاب کنید. برای طراحی لوگوی برند شرکت نیز می‌توانید از طراحان و آژانس‌های تبلیغاتی کمک بگیرید.

۴- ابزارهای بازاریابی ایمیلی

ابزارهای بازاریابی ایمیلی

ایمیل‌ مارکتینگ به عنوان یکی از حساس‌ترین قسمت‌ها در فرآیند بازاریابی دیجیتال به حساب می‌آید. بر اساس جدیدترین آمار، حدود ۷۲ درصد از بزرگسالان ترجیح می‌دهند ارتباطات آنلاین خود را از طریق ایمیل انجام دهند. از طرف دیگر، ایمیل مارکتینگ کار آسان و رایگانی است و به راحتی می‌توان با مشتریان فعلی و مشتریان جدید شرکت ارتباط برقرار کرد.

زمانی که موفق شدید ابزار مناسب برای ایمیل مارکتینگ را پیدا کنید، می‌توانید محتواهای تولید شده جدید خود را برای مخاطبین ایمیل کرده و میزان بازخورد این کار را آزمایش کنید. شرکت‌های کوچک و صاحبان کسب‌وکارهایی که تازه با فرآیند بازاریابی دیجیتال آشنا شده‌اند ممکن است در ابتدای راه توان زیادی برای رسیدگی به جوانب مختلف بازاریابی دیجیتال مجموعه خود نداشته باشند. اینجاست که پیشنهاد می‌کنیم با استفاده از ابزارهای اتوماسیونی که برای این کار وجود دارند، فرآیند بازاریابی دیجیتال خود را مکانیزه کنید و به آن سرعت ببخشید.

ابزارهای تبدیل بازدیدکننده‌ها به مشتری

تا اینجا در خصوص ابزارهایی که به گسترش کسب‌وکار شما کمک می‌‌کند زیاد اشاره کردیم، اما اشاره‌ای به روش‌های کسب درآمد نداشتیم. به‌ عبارت دیگر با انجام روش‌های بالا خواهید توانست کاربران را به سمت وب‌سایت هدایت کنید، اما اگر آماری از میزان خریدی که این کاربران از وب‌سایت شما داشته‌اند نداشته باشید نمی‌توانید محک خوبی برای عملکرد بازاریابی آنلاین خود داشته باشید. در نتیجه، توصیه می‌کنیم از ابزارهای تبدیل بازدیدکننده‌ها به مشتری استفاده کنید.

به وسیله گوگل آنالیتیکس قادر خواهید بود برای عملکردهایی مانند ثبت نام در وب‌سایت، اشتراک در خبرنامه، ثبت سفارش جدید و … هدف تعیین کنید. این سرویس پس از تحقق هر هدف، نرخ تبدیل بازدیدکننده‌ها به کاربرانی که آن عمل خاص را در وب‌سایت شما انجام داده‌اند را نمایش خواهد داد. با استفاده از اطلاعات مربوط به نرخ تبدیل، شما می‌توانید مناسب‌ترین روش بازاریابی برای کسب‌وکار خود و همچنین موانع تبدیل کاربر به مشتری را شناسایی و نرخ تبدیل وب‌سایت خود را بهینه کنید.

حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی مختلف

بازاریابی اینترنتی - آوازه

ممکن است در نگاه اول شبکه‌های اجتماعی به فضایی برای ارتباط بین کاربران به حساب بیاید، اما قدرت شبکه‌های اجتماعی را به عنوان یک ابزار بازاریابی اینترنتی دست کم نگیرید. بعضی از این شبکه‌های اجتماعی به افزایش ترافیک ورودی وب‌سایت، بالارفتن رتبه سایت در موتورهای جستجو و به‌دست آوردن مشتریان بالقوه، نقش بسزایی دارند.

در بین شبکه‌های اجتماعی نیز اینستاگرام این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است، به این ترتیب حتما سعی کنید کسب‌وکار شما در اینستاگرام حضور داشته باشد، کانال‌ و گروه‌های تلگرام نیز راه بسیار خوبی برای قرار دادن محتوا و به‌دست آوردن مخاطبین جدید به حساب می‌آید.

در کنار شبکه‌های اجتماعی که به آنها اشاره شد، قدرت فیس‌بوک و توییتر را نیز دست کم نگیرید، در فیس‌بوک می‌توانید یک صفحه تجاری برای کاروکاسبی خود راه‌اندازی کنید، از این طریق کاربران می‌توانند به مکان فروشگاه یا شرکت‌ و ساعت کار شما دسترسی داشته باشند.

در مجموع، پیشنهاد می‌کنیم اگر عزم حضور در شبکه‌های اجتماعی را دارید، حضوری قدرتمند و شایسته‌ی شرکت خود داشته باشید، مطالب شما باید همیشه ‌به‌روز باشند و حرف‌های تازه‌ای برای گفتن در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید.

 

تمام مواردی که در این مقاله گفته شد جهت آشنایی هرچه بیشتر شما با روش‌ها و فعالیت‌های بازاریابی اینترنتی بود. اجرای صحیح و اصولی بازاریابی اینترنتی برای یک کسب‌وکار، نیازمند تخصص و تجربه فراوان است و هیچ فردی به تنهایی نمی‌تواند تمامی تخصص‌ها و مهارت‌های لازم برای انجام این کار را داشته باشد. با توجه به این موضوع، به شما پیشنهاد می‌کنیم جهت جلوگیری از هدر رفتن بودجه و حضور قدرتمند در فضای آنلاین، اجرای بازاریابی اینترنتی خود را به یک آژانس بازاریابی، برون‌سپاری نمایید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (2 امتیاز, میانگین: 4٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

محمد سلطانی

به کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکارهای آنلاین علاقمندم و سعی می‌کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حوزه افزایش دهم. در حال حاضر به عنوان مدیر بخش تحقیق و توسعه در شرکت کارآفرینان بلندآوازه مشغول به فعالیت هستم.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.