به همان اندازه که نوشتن یک محتوای عالی و بی‌عیب‌و‌نقص اهمیت دارد، جذب مخاطب برای مطالعه آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. اینجاست که انتخاب عنوان جذاب و مخاطب‌پسند باعث تشویق خواننده به مطالعه مطلب خواهد شد.

به تعبیر دیگر می‌توان گفت این عنوان است که باعث جذب مخاطب و خوانده شدن مطالب بلاگ می‌شود. در نتایج موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و همچنین ایمیل‌ها نیز عنوان نمایش داده می‌شود. تمامی این موارد دست به دست هم داده‌اند تا نیاز به انتخاب یک عنوان جذاب و مخاطب‌پسند بیش از پیش احساس شود. این امر باعث مطرح شدن پرسش‌های زیر شده است:

  • عنوان چند کاراکتر باید باشد؟
  • از چه واژه‌هایی باید در عنوان و تیتر مطالب استفاده کنیم؟
  • از چه واژه‌هایی باید برحذر باشیم؟
  • آیا عنوان نیز باید برای موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی بهینه‌سازی شود؟

اگر این پرسش‌ها در ذهن شما هم مطرح شده است و به دنبال آموزش کاملی جهت انتخاب عنوان برای مطالب بلاگ خود هستید، باید بگوییم برای شما خبر خوشی داریم چرا که در ادامه به جوانب مختلفی که باید در نوشتن تیتر مطالب لحاظ کنید خواهیم پرداخت و پاسخ‌های کاملی را به پرسش‌هایی که مطرح شد ارائه می‌دهیم.

راهنمای آسان و سریعِ انتخاب عنوان جذاب برای مطالب بلاگ

۱. توجه خود را متمرکز عنوان کنید

گاهی اوقات پیش می‌آید که بین عنوان با موضوع اشتباه گرفته می‌شود. با این حساب اجازه دهید در همین ابتدا تفاوت‌های بین عنوان یک مطلب با موضوع آن را بررسی کنیم.

  • چه فرقی بین عنوان و موضوع مطلب وجود دارد؟

موضوع مطلب، حالت کلی و جامع دارد و چندین پست یک بلاگ را می‌توان در یک موضوع دسته‌بندی کرد. برای نمونه فرض کنید قصد دارید در خصوص تربیت کودکان یا مرتب نگه‌داشتن آشپزخانه مطلب بنویسید. این موارد در واقع موضوعِ مطلبی هستند که نویسنده قصد نگارش آن را دارد و می‌توان رویکرد‌های مختلفی را در حین نگارش ‌آن‌ها در پیش گرفت.

اما عنوان، درواقع چیزی است که چهار‌چوب و بنای اصلی مطلب شما را شکل می‌دهد، این عنوان دارای جزئیات دقیقی است و نویسنده را در حین نگارش محتوا راهنمایی می‌کند. برای نمونه یک بار دیگر به موضوع تربیت کودکان اشاره می‌کنیم، از این موضوع می‌توان عنوان‌های مختلفی را استخراج کرد:

  • چگونه تغذیه مناسب باعث تقویت استخوان‌بندی کودکان می‌شود؟
  • راهنمای مادران برای ارتقا فعالیت‌های اجتماعی، احساسی و رفتار مناسب
  • طرز پخت شام سالم و خوشمزه برای نوجوانان

همان‌‌گونه که مشاهده می‌کنید هر کدام از این عنوان‌ها تفاوت زیادی با سایرین دارند. لازم است اشاره کنیم که هیچکدام از عناوین بالا ایده‌آل نیستند و همان‌گونه که اشاره شد تنها قرار است مسیر نوشتن مطلب را برای نویسنده و در نهایت خواننده مشخص کنند. (در ادامه به نکته‌هایی برای دریافت کلیک بیشتر یک عنوان و بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو اشاره خواهیم کرد.)

۲. شفاف بنویسید

عنوان باید کاملاً شفاف باشد، این کار باعث مشخص شدن سطح توقع خواننده از نوشته‌ای که پیش‌رو دارد خواهد شد.

به‌عبارت دیگر عنوان باید به اندازه‌ای دقیق و شفاف باشد تا پیش‌نمایش خوبی از متن در ذهن مخاطب شکل بگیرد.

  • چگونه می‌توان از میزان شفافیت عنوان اطمینان خاطر حاصل کرد؟

سعی کنید با گذاشتن کروشه، توضیح بیشتری در خصوص نوع محتوا بدهید:

جالب است بدانید در یک تحقیق که بر روی بیشتر از ۳.۳ میلیون عنوان انجام شد، مشخص گردید گذاشتن کروشه برای نوع عنوان مانند [مصاحبه]، [پادکست]، [اینفوگرافیک] و غیره، باعث شد این عنوان‌ها ۳۳.۸ درصد نسبت به عنوان‌هایی که در آن‌ها از کروشه استفاده نشده بود عملکرد بهتری داشته باشند. اینجاست که یک‌بار دیگر اهمیت شفاف‌سازی مطلب از طریق عنوان به چشم می‌آید. به لطف کروشه، خواننده‌‌ها به راحتی متوجه می‌شوند پس از کلیک بر روی عنوان با چه نوع محتوایی روبرو خواهند شد.

در خصوص شفافیت عنوان نیز می‌توان از یک دیدگاه دیگر نگاه کرد:

مهمترین نقش عنوان، در نظر گرفتن تجربه‌ای است که کاربر با آن در حین خواندن متن روبرو می‌شود. به این ترتیب اگر توقع کاربر را با نوشتن یک عنوان خوب و جذاب بالا ببرید و در متن حرفی برای گفتن نداشته باشید، اعتماد خواننده را از دست خواهید داد.

۳. عنوان باید جذاب باشد

درست است که در بالا گفتیم عنوان باید شفاف و رسا باشد اما نباید جذابیت عنوان فدای شفاف بودن آن شود. راه‌‌های مختلفی برای جذاب کردن عنوان وجود دارد.

  • شناخت شخصیت‌های خریدار تاثیر زیادی در جذابیت عنوان دارد. در واقع باید با مخاطبین به زبان خودشان سخن بگویید و ارزش‌های آن‌ها را بشناسید.

بیشتر بخوانید:‌ چگونه یک شخصیت خریدار با جزئیات کامل بسازید

پس از اینکه شناخت کاملی نسبت به شخصیت‌های خریدار پیدا کردید می‌توانید با کمک موارد زیر جذابیت عنوان را بیشتر کنید:

  • آهنگ کلام را در عنوان رعایت کنید. سعی کنید با استفاده از واژه‌های پیاپی که با حروف هم آوا شروع می‌شوند، به عنوان، آهنگ و لحن آوایی مناسبی بدهید. این کار تاثیر مثبتی بر روی خواننده خواهد گذاشت.
  • رک و بی‌پرده سخن بگویید، از عبارت‌های محکم و قاطع استفاده کنید. برای مثال می‌توان به عنوان «چیزهایی که مردم از آن تنفر دارند» یا صفت‌هایی نظیر عالی و فوق‌العاده اشاره کرد، استفاده از چنین لحنی در عنوان هیچ اشکالی ندارد به شرط اینکه اعتدال را رعایت کنید. اگر تمامی واژه‌های شما در عنوانی که نوشته‌اید لحنی قاطع و محکم داشته‌ باشند، هیچ‌کدام از این واژه‌ها آن‌گونه که باید در نظر خواننده جلوه نمی‌‌کند.
  • نوع محتوا را مشخص کنید. به همان‌ شیوه‌ای که در قسمت دوم اشاره کردیم مشخص کردن نوع محتوا باعث جذب بیشتر خواننده می‌شود. برای مثال اگر قرار است در یک مطلب به مخاطب تمپلِیت (Tempelate) ارائه دهید بهتر است در عنوان واژه [Template] را نیز به کار بگیرید.
  • از ابزارهای بصری کمک بگیرید اگر در محتوایی که نوشته‌اید تصاویر نیز وجود دارد، روی واژه تصویر در عنوان تاکید کنید. تحقیقات نشان داده است عنوان‌هایی که عبارت تصویر در آن‌ها استفاده شده است ۳۷ درصد عملکرد بهتری نسبت به همان عنوان‌ها بدون استفاده از واژه تصویر داشته‌اند.
  • به جای چرا‌ بر روی چه اشخاصی تاکید کنید. به فکر شیفته کردن مخاطبین به مطالب بلاگ هستید؟ در این زمینه هم آمار نشان داده است عناوینی که در آن‌ها بر روی عبارت چه اشخاصی تاکید داشته‌اند تا میزان ۲۲ درصد توانسته‌اند کلیک بیشتری را نسبت به همین عناوین که از عبارت چه اشخاصی در آن‌ استفاده نشده است به‌دست بیاورند.

اجازه دهید برای روشن‌ شدن این مورد به مثالی اشاره کنیم. فرض کنید در حال نوشتن پستی با عنوان « ۱۵ برند موفق در اسنپ‌‌چت» هستید. شاید بهتر باشد به جای عنوانی که اشاره کردیم از عناوین زیر استفاده کنید:

  • ۱۵ برند معرکه‌ای که در اسنپ‌چت سنگ‌تمام گذاشته‌اند.
  • موفیقیت در اسنپ‌چت: ۱۵ برند الهام‌بخشی که در اسنپ‌چت موفق شده‌اند.
  • ۱۵ برند موفقی که حتما باید در اسنپ‌چت دنبال کنید.

۴. خلاصه و کوتاه بنویسید

نمی‌توان در خصوص تعداد واژه‌های عنوان نسخه‌ واحدی پیچید. طول یک عنوان بسته به هدفی که دارد و مکانی که قرار است عنوان در بلاگ نمایش داده شود می‌تواند تفاوت داشته باشد.

عنوان را کوتاه بنویسید

  • اما اگر به فکر رتبه آوردن در موتورهای جستجو هستید سعی کنید عنوان شما کمتر از ۷۰ کاراکتر باشد در غیر اینصورت در نتایج جستجو به صورت کامل نمایش داده نخواهد شد.
  • خود را جای خواننده بگذارید و عنوانی که نوشته‌اید را در ذهن با خود تکرار کنید، این عنوان باید به راحتی برای خواننده قابل درک باشد. به هر اندازه که عنوان خلاصه‌تر باشد درک آن راحت‌تر است.
  • اگر هم به فکر بهینه‌سازی عنوان برای قرار دادن در شبکه‌های اجتماعی هستید بهتر است بدانید عنوان باید چیزی بین ۸ تا ۱۲ واژه باشد تا کاربران توییتر تعامل خوبی با آن برقرار کرده و به اشتراک بگذارند. تجربه نشان داده است عنوان‌هایی که ۱۲ تا ۱۴ واژه داشته‌اند نیز بیشترین میزان لایک را در فیس‌بوک دریافت کرده‌اند.

در این زمینه وب‌سایت Outbrain نیز تحقیقات جالبی انجام داده است و مشخص شده که عناوین ۸ کلمه‌ای به میزان ۲۱ درصد نرخ کلیک بیشتری نسبت به عناوین معمولی داشته‌اند.

با این حساب پیشنهاد می‌کنیم از آزمون و خطا استفاده کنید تا به عنوان مناسب دست پیدا کنید.

۵. بهتر است عنوان را برای موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی بهینه‌سازی کنید

در عنوان این قسمت از عبارت «بهتر است» استفاده کرده‌ایم به این دلیل که وسواس زیادی برای بهینه‌سازی عنوان جهت موتورهای جستجو ممکن است رسا بودن عنوان را از بین ببرد.

بهینه سازی عنوان برای شبکه‌های اجتماعی

  • به خاطر داشته باشید عنوان اول از همه باید برای مخاطب نوشته شود، اما اگر بتوانید آن را برای موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی نیز بهینه‌سازی کنید کاری کرده‌اید کارستان.
  • رمز بهینه‌سازی عنوان برای موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و مخاطبین بلاگ تمرکز بر روی کلید‌واژه‌هایی است که احساس می‌کنید کاربران در موتورهای جستجو تایپ می‌کنند؛ سپس نتایج جستجو را برای مشخص کردن ظرفیت آن‌ها بررسی کنید.
  • بهتر است عنوان را به نوعی بنوسید که کلید‌واژه‌های مورد نظر شما در ابتدای آن قرار گرفته باشند. (فراموش نکنید که عنوان برای نمایش کامل در نتایج موتورهای جستجو باید کمتر از ۷۰ کاراکتر باشد.)
  • برای توییتر نیز عنوان بهتر است بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ کاراکتر باشد. این کار باعث می‌شود تا کاربران قادر باشند در صورت توییت مجدد پیام شما، پاسخ‌های کوتاهی را نیز به آن اضافه کنند.

برای روشن شدن این مطلب به مثالی که در ادامه می‌آوریم توجه کنید، فرض کنیم عنوانی نوشته‌اید با این مضمون: «شرکت‌های B2B با روش‌های جالبی از فیس‌بوک استفاده می‌کنند.»

با این حساب اگر هدف شما از این عنوان بازاریابی در فیس‌بوک است پیشنهاد می‌کنیم از این عنوان استفاده کنید:

  • از بازاریابی در فیس‌بوک چه چیزی می‌دانید؟

این عنوان جدید مزایای زیادی دارد.

اول از همه دارای کاراکترهای کمی است. به این ترتیب می‌توان اطمینان خاطر حاصل کرد که در موتورهای جستجو به صورت کامل نمایش داده می‌شود. از طرف دیگر برای توییت مجدد در توییتر نیز به اندازه کافی کوتاه است.

کلید‌واژه‌ها نیز در ابتدای عنوان قرار گرفته‌اند و با انتقال عبارت «بازاریابی در فیس‌بوک» به ابتدای جمله توجه مخاطبین را بیشتر به مطلب جلب کرده‌ایم.

۶. از ایده‌های همکاران کمک بگیرید

پس از اینکه با در نظر گرفتن مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم به‌ خوبی توانستید عنوان را بهینه‌‌‌سازی کنید، بهتر است برای عنوان‌هایی که در پیش‌رو دارید از ایده‌های همکاران نیز کمک بگیرید.

عنوان یک مطلب به اندازه‌ای ارزش دارد که برای آن وقتی را جهت جمع‌بندی با همکاران سپری کنید. با این حساب پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه مطلب را منتشر کنید، نظر سایر همکاران را نیز در خصوص عنوان آن جویا شوید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (بدون امتیاز)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.