باید با این واقعیت روبرو شد که فرآیند بازاریابی محتوا ‌روز‌به‌روز در حال تغییر و پیشرفت است. دیگر زمان آن به پایان رسیده است که محتوایی را تولید کرده و پس از انتشار، دست‌ به آسمان بلند کنیم تا این محتوا، بازخورد خوبی را به‌دنبال داشته باشد. زمان آن رسیده است که باورهای خود را در زمینه تولید محتوا، تغییر دهیم.

از طرف دیگر، نمی‌توان از اهمیت تولید محتوا غافل شد؛ دست‌به‌دست شدن محتوای ایجاد شده در بین وب‌سایت‌های مختلف، ویدئوهایی که به‌صورت خودکار ایجاد می‌شوند و کیفیت پایینِ محتوای تولید شده را می‌توان از دلایلی دانست که می‌توانند به راحتی بر روی برند شما تاثیر منفی داشته باشند.

در چند سال گذشته، برند‌های معتبر به‌خوبی فراگرفته‌اند که چگونه از فناوری‌های نوین به‌ نفع خود استفاده کنند و خط‌مشی‌های مفیدی را برای فرآیند تولید محتوا در پیش بگیرند.

برای نمونه می‌توان به آمار جستجوی کاربران با گوشی‌های هوشمند و کامپیوتر اشاره کرد. جالب است بدانید در سه سال گذشته، آمار جستجوی کاربران در موتورهای جستجو از سمت کامپیوترهای خانگی به سمت گوشی‌های همراه هوشمند متمایل شده است و اکنون ۵۳ درصد از جستجوها بوسیله موتورهای جستجو در گوشی‌های همراه هوشمند انجام می‌شود و ۴۷ درصد از کاربران نیز همچنان تمایل دارند تا جستجوی مطالب خود را از طریق کامپیوترهای خانگی انجام دهند.

در سال گذشته میزان ۶۵ درصد از وقت کاربران بر روی گوشی‌های هوشمند صرف شده است و ۳۵ درصد از کاربران وقت خود را پای کامپیوترهای خانگی گذاشته‌اند. این‌جاست که با یک حساب سرانگشتی به اهمیت نقش گوشی‌‌های هوشمند در فرآیند بازاریابی محتوا پی‌می‌بریم.

به‌ عبارت دیگر، باید با این واقعیت روبرو شد که بازاریابی محتوا و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی در حال رشد و گسترش است، همچنین فناوری‌های نوین نقش اساسی در جهت‌گیری این گسترش ایفا می‌کنند.

به‌ همین منظور، در این قسمت بر آن شدیم تا نگاهی به فناوری‌های جدیدی داشته باشیم که در سال ۲۰۱۷ فرآیند بازاریابی محتوا را دگرگون خواهند کرد.

۱. هوش مصنوعی

هوش مصنوعی
وقتی صحبت از هوش مصنوعی به‌میان می‌آید یاد فیلم‌های علمی تخیلی می‌افتیم، اما حتما شما بهتر از ما می‌دانید که هوش مصنوعی، هر روز در حال پیشرفت است. هوش مصنوعی اکنون می‌تواند مقاله‌های مختلفی را تولید کرده و فرآیند تولید محتوا را بر عهده بگیرد، خاطر نشان می‌کنیم که هوش مصنوعی، نگرانی‌هایی را نیز به دنبال دارد.

از آنجایی که هوش مصنوعی با هدف انجام کارهای فوق‌العاده طراحی شده است، انسان‌ها می‌توانند از این فناوری استفاده کرده و با کمک هوش مصنوعی به موفقیت‌هایی دست‌ پیدا کنند که انسان یا هوش مصنوعی به تنهایی قادر به انجام آن‌ها نیستند. این‌جاست که بازاریابان محتوایی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، قادر هستند قدرت هوش مصنوعی را در اختیار بگیرند.

هوش مصنوعی توانایی تغییر یا دگرگون کردن آینده بازاریابی محتوا را دارد. از هوش مصنوعی می‌توان برای درک بهتر کلید‌واژه‌ها و تولید محتوایی که بیشتر مورد توجه مخاطب قرار می‌گیرد استفاده کرد. انتظار می‌رود هوش مصنوعی در آینده نزدیک، به جهت بهینه‌سازی سئو (و برای کمک به ساختار محتوای ایجاد شده) نیز استفاده شود؛ به عبارتی هوش مصنوعی می‌تواند محتواهای مشابه با آنچه شما تولید کرده‌اید را پیدا کند و فرايند انتشار و گسترش محتوا را به‌صورت خودکار در اختیار بگیرد.

با در نظر گرفتن تمامی این موارد می‌توان گفت، هوش مصنوعی در آینده نزدیک به‌جای ضرر، سود و منافع زیادی را برای بازاریابان محتوا عرضه خواهد کرد.

۲. اینترنت اشیا و دستگاه‌های هوشمند جدید

اینترنت اشیا و دستگاه‌های هوشمند جدید
دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم شاهد پیشرفت‌هایی است که گاهی اوقات باعث می‌شود این دنیا غیرواقعی به‌نظر برسد.

هر روز شاهد دستگا‌ه‌های هوشمند جدیدی هستیم که به راحتی به شبکه‌های مختلف متصل می‌شوند، این امر به‌لطف اینترنت اشیا، روز‌به‌روز در حال گسترش است. این موارد دست‌‌به‌دست هم داده‌اند تا کاربران دیگر برای تعامل با یک محتوای تولید شده، ناچار به استفاده از کامپیوترهای خانگی، لپ‌تاپ و گوشی‌های هوشمند خود نباشند.

برای نمونه می‌توان به بعضی از یخچال‌های جدید هوشمند اشاره کرد که به راحتی با کاربر تعامل برقرار می‌کنند. حتی اسپیکرهای جدید نیز هوشمند طراحی شده‌‌اند و با شنیدن فرمان صوتی کاربر، موسیقی دلخواه را پخش می‌کنند. این‌جاست که تولیدکنندگان محتوا، باید به فکر تولید محتوایی باشند که با دستگاه‌های مختلفی که با اینترنت اشیا ارتباط دارند، تعامل برقرار کنند.

از این طریق، تولیدکنندگان محتوا قادر هستند بر اساس موقعیت‌های مکانی مختلف، محتوای اختصاصی تولید کرده، اطلاعات را بررسی کنند و پیام‌های به‌موقعی را بر روی دستگاه‌های هوشمند مختلف که به اینترنت اشیا متصلند را بفرستند. از طرف دیگر، بازاریابان محتوا نیز قادرند اطلاعات خصوصی شده‌ای را برای کاربران ارسال کنند. برای نمونه، فروشندگان لباس می‌توانند پیام‌هایی را در خصوص ایده‌هایی برای لباس و پوشش در فصل‌ سرما برای کاربران بفرستند.

۳. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
اگر بگوییم سال ۲۰۱۶ میلادی سال واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بوده است، سخن به گزاف نگفته‌ایم. برای تایید این ادعا، کافی است تا نگاهی به تعداد کاربران بازی پوکمو‌ن‌گو داشته باشید، این بازی که از فناوری واقعیت افزوده بهره می‌برد، توانست به‌راحتی رقبای بزرگی نظیر اینستاگرام و تیندِر را پشت‌سر بگذارد. این فناوری‌های در حال پیشرفت، پلتفرم جدیدی را برای بازاریابی محتوا ایجاد کرده‌اند، این فناوری‌ها حتی توانسته‌اند نظر فیس‌بوک را نیز جلب کرده و به همین منظور شاهد ساخت و توسعه هدست‌ واقعیت مجازی آکیولِس ریفت از جانب فیس‌بوک هستیم. بدون شک در آینده بسیار نزدیک در خصوص این هدست، و سایر هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، خبرهای بیشتری را خواهیم شنید.

از هم‌اکنون نیز شاهد باز شدن راه فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به میدان بازاریابی محتوا هستیم. به‌این ترتیب می‌توان گفت بازاریابان محتوا موقعیت بسیار عالی را برای تولید محتواهایی براساس فناوری واقعیت مجازی پیش‌رو دارند. باتوجه به جدید و به‌روز بودن فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، این فرصت برای بازاریابان محتوا، بکر و دست‌ نخورده به‌نظر می‌رسد.

۴. استریم زنده

استریم زنده
تاکنون، بیشتر شاهد پخش زنده مراسم و مسابقه‌های ورزشی بوده‌ایم. اما این امر در یکی دو سال اخیر پیشرفت زیادی داشته و اکنون شاهد سرویس و اپلیکیشن‌های مختلفی برای استریم برنامه‌ها در گوشی‌های هوشمند هستیم. این امر باعث شده تا اپلیکیشن‌های استریم زنده‌ای نظیر پریسکوپ و میرکَت روز‌به‌روز هواداران بیشتری پیدا کنند.

امکان استریم زنده به بازاریابان محتوا این قدرت را می‌دهد تا از این پلتفرم جدید، محتوای خود را به‌صورت زنده در اختیار کاربران قرار دهند. البته استریم‌ زنده در ایران هنوز در ابتدای راه‌ خود به‌سر می‌برد، اما با توجه به روندی که از فراگیر شدن سرویس و اپلیکیشن‌ها در ایران سراغ داریم باید گفت در آینده بسیار نزدیک می‌توان روی بازاریابی محتوا جهت پخش در سرویس‌های استریم زنده نیز حساب باز کرد.

ناگفته نماند که فیس‌بوک نیز در حال اضافه کردن امکان استریم زنده برای کاربران است. بدون شک، این امر به رواج تبلیغات در سرویس‌های استریم زنده کمک خواهد کرد.

۵. ارتقا الگوریتم‌ موتورهای جستجو

ارتقا یافتن الگوریتم‌ موتورهای جستجو

انصافا باید گفت این روز‌ها الگوریتم‌ها‌ی موتورهای جستجو به‌صورت کاملا خودکار آپدیت‌های ایجاد شده در محتوا را تشخیص می‌‌دهند. بازاریابان محتوایی زیادی را نیز شاهد هستیم که بازاریابی آنلاین خود را با کمک گرفتن از الگوریتم‌های موتورهای جستجو به‌پیش می‌برند.

تغییرات و آپدیت‌ها نیز سریعا با انجمن‌های آنلاین تعامل پیدا می‌کنند. البته به‌این راحتی‌ها نمی‌توان با سازوکار الگوریتم‌هایی که به‌صورت اتوماتیک خودشان را آپدیت می‌کنند نظیر RankBrain آشنا شد و نتیجه را پیش‌بینی کرد. در واقع RankBrain یک الگوریتم یادگیری ماشینی است که اینترنت را زیر نظر گرفته و نتایج جستجو را تعدیل و تنظیم می‌کند، این امر باعث می‌شود جلوی تقلب بازاریابان محتوا گرفته شود.

از طرف دیگر بازاریابان محتوایی که بتوانند راه و ترفند‌های این الگورتیم‌های جدید را به‌خوبی فراگیرند، بدون شک به‌ رتبه‌های بالاتری در موتورهای جستجو راه‌ پیدا می‌کنند.

۶. تجارت الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی

تجارت الکترونیک
مدیران بازایابی محتوا، سال‌های سال است که تجارت الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی را زیر نظر دارند. شبکه‌های بزرگ و پرکاربری نظیر اینستاگرام، فیس‌بوک و پین‌تِرِست به انتشار محتوای تولید شده و ایجاد بازارهای جدید کمک می‌کنند.

رسانه‌های اجتماعی آنلاین نیز به جمع شبکه‌های اجتماعی اضافه شده‌اند تا شاهد تغییرات بیشتری در آینده باشیم. تولیدکننده‌های محتوا نیز رسانه‌های اجتماعی آنلاین را پلتفرمی بسیار مناسب برای انتشار و گسترش محتوای تولید شده خود می‌دانند. از طرف دیگر شاهد تمرکز بیشتر سایت‌های رسانه‌های اجتماعی برای کسب درآمد هستیم، این امر باعث شده تا شاهد تمرکز این سایت‌ها از پلتفرمی برای مصرف محتوا به سایت‌های دوگانه‌ای با محوریت تجارت الکترونیک باشیم.

به‌این ترتیب، تولیدکنندگان محتوا چاره‌ای ندارند به‌غیر از این‌که پلتفرم‌های دیگری را برای انتشار محتوا و تعامل با کاربران پیدا کنند.

با در نظر گرفتن موارد بالا می‌توان گفت مدیران تولید و بازاریابی محتوا در سال ۲۰۱۷ میلادی و سال‌های پس از آن شاهد چالش‌ها و فرصت‌های مختلفی در این عرصه هستند.

به‌این ترتیب اگر شما هم در تولید محتوا تجربه‌ای هرچند اندک دارید، پیشنهاد می‌‌کنیم از هم‌اکنون آستین بالا زده و برای تغییرات در سال‌های آتی آماده شوید. بدون شک، آمادگی بهتر برای تغییرات، باعث می‌شود تا در چرخه سریع فرآیند بازاریابی و تولید محتوا، از قافله عقب نمانید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

دیدگاه‌های شما
ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.