رپرتاژ آگهی نوعی آگهی تبلیغاتی است که در قالب یک گزارش روایت‌گونه منتشر می‌شود؛ این گزارش با هدف تبلیغ و ایجاد آگاهی در خصوص یک محصول یا برند نوشته می‌شود. این نوع تبلیغ رونق قابل توجهی به کسب‌وکارها می‌بخشد و تاثیر مثبتی در جذب مشتریان جدید دارد.

رپرتاژ آگهی، معامله سه سر سود

این شیوه تبلیغاتی مزایای منحصر به‌فردی را برای آگهی‌دهنده، خواننده و رسانه‌ای که رپرتاژ آگهی در آن منتشر می‌شود به دنبال دارد.

خوانندگان از مطالعه رپرتاژهای آگهی در رسانه‌های آنلاین و آفلاین لذت می‌برند. بیشتر مصرف‌کنندگان، تبلیغات را به عنوان شیوه خبری جهت دریافت اطلاعات و تصمیم‌گیری آگاهانه در خصوص خرید یک محصول در نظر می‌گیرند. یک رپرتاژ آگهی که به خوبی نوشته شده باشد می‌تواند این اطلاعات را در قالبی جذاب‌تر از آگهی‌های معمولی در اختیار خواننده قرار دهد.

رپرتاژ آگهی از یک طرف برای خوانندگان سرگرم‌کننده و کارآمد به نظر می‌آید از طرف دیگر ابزاری قدرتمند برای شرکت‌های تجاری است. از این طریق آگهی‌دهنده چهره‌ای به کسب‌وکار خود می‌بخشد و خود را از سایر رقبا متمایز می‌کند.

انسان‌ موجودی اجتماعی است و تمایل دارد به جای ارتباط با یک برند یا شرکت، با سایر انسان‌ها در ارتباط باشد. رپرتاژ آگهی چنین فرصتی را به شرکت‌ها می‌دهد. روایت داستانی که در رپرتاژ آگهی وجود دارد باعث می‌شود تا محصول یا برندی که در آن تبلیغ می‌شود ماندگاری بیشتری در ذهن خواننده داشته باشد.

رپرتاژ آگهی

دکتر دَن پی مک‌آدامز (Dan P.McAdams) پروفسور روانشناسِ دانشگاه نورت‌وِسترن می‌گوید: وقتی افراد خود را به‌عنوان بخشی از داستان روایت شده می‌بینند اطلاعات را کامل‌تر و به مدت طولانی‌تری به یاد می‌سپارند. از طرف دیگر داستان‌ها می‌توانند اطلاعات را با شیوه‌ای جذاب‌تر و ماندگارتر منتقل کنند.

در واقع لحن روایت‌گونه رپرتاژ آگهی نه تنها نام یک شرکت را در ذهن خواننده ماندگار می‌کند بلکه وی را برای اقدام به خرید نیز ترغیب خواهد کرد.

مک‌آدامز در تحقیقات خود متوجه شده است که بیان اطلاعات در قالب داستان می‌تواند افراد را سریع‌تر و موثرتر به انجام یک کار ترغیب کند. با این حساب از رپرتاژ آگهی برای ماندگاری بیشتر پیام تبلیغاتی و ترغیب خواننده جهت خرید یک محصول می‌توان کمک گرفت. این کار شما را یک قدم جلوتر از رقبا قرار می‌دهد.

مصر‌ف‌کنندگان، به محتوایی که در قالب رپرتاژ آگهی در یک نشریه آنلاین یا آفلاین به چاپ رسیده است، اعتماد بیشتری خواهند داشت تا سایر شیوه‌های تبلیغاتی. آگهی دهندگان نیز می‌توانند از اعتماد خواننده برای ارتقا نظر وی نسبت به برند و کسب‌وکار خود استفاده کنند.

رپرتاژ آگهی محتوایی است که خواننده نسبت به آن اعتماد دارد. با این حساب می‌توان رپرتاژ آگهی را ابزاری مناسب برای شرکت‌های تازه تاسیس یا کسب‌وکارهایی که قصد معرفی یک محصول یا خدمات جدید را دارند دانست. این کار به افزایش اعتبار یک محصول یا برند و جذب مشتریان جدید کمک می‌کند. رپرتاژ آگهی ابزار قدرتمندی برای شرکت‌های حرفه‌‌ای که خدمات تخصصی ارائه می‌دهند نیز به حساب می‌آید، از این طریق شرکت‌ها سرویس‌های تخصصی خود را که نیاز به توضیح بیشتری دارند به مخاطب معرفی می‌کنند.

همان‌گونه که اشاره شد رپرتاژ آگهی باعث افزایش اعتبار محصولات و برند می‌شود، در نتیجه اگر قصد فروش کالا یا سرویسی دارید که قیمت گران‌تری دارد می‌توانید با رپرتاژ آگهی دلایلی که باید مشتری هزینه بیشتری صرف کند را توضیح داده و وی را نسبت به خرید متقاعد کنید.

برای نمونه رستورانی که فقط غذاهای ارگانیک به مشتری ارائه می‌دهد، می‌تواند از طریق رپرتاژ آگهی به گونه‌ای داستان مانند و جذاب خواننده را در جریان تاثیر غذاهای ارگانیک بر سلامت بدن قرار دهد. رپرتاژ نه‌تنها بازگوکننده‌ی خدمت یا کالای قابل عرضه‌ی یک کسب‌وکار است بلکه ضرورت دقت مصرف‌کنندگان به نکات مهم را نیز شرح می‌دهد.

رپرتاژ آگهی

رپرتاژ آگهی برای منابع آنلاین یا آفلاینی که در آن منتشر می‌شود نیز می‌تواند مزایای مفیدی داشته باشد. رپرتاژ در رده آگهی‌های تبلیغاتی قرار می‌گیرد و در نتیجه انتشار دهنده رپرتاژ بابت این کار هزینه دریافت خواهد کرد. شیوه‌های مختلفی را برای انتشار رپرتاژ آگهی می‌توان در نظر گرفت، آگهی شما می‌تواند تنها در یک قسمت منتشر شود یا اینکه در قالب یک برنامه هدف‌مند در قالب چند قسمت مختلف انتشار یابد.

این ویژگی را در شیوه‌های رایج تبلیغاتی شاهد نیستیم.  شیوه‌های مختلفی را نیز برای انتشار رپرتاژ آگهی می‌توان در نشریات آفلاین و آنلاین پیش‌ گرفت. فرض کنید در یکی از صفحه‌های پرمخاطب سایت شما ۶ آگهی‌ دهنده با شغل‌های متفاوت قرار است سفارش رپرتاژ آگهی داشته باشند. در چنین شرایطی می‌توان به نوعی برنامه‌ریزی انجام داد که هر هفته رپرتاژ آگهی یکی از این شرکت‌ها منتشر شود.

با این حساب هر کدام از آگهی‌دهندگان هر ۶ هفته یک‌بار فرصت انتشار آگهی دارند. این کار باعث می‌شود ارزش صفحه‌ای که آگهی در آن منتشر می‌شود افزایش پیدا کند، از طرف دیگر از آنجایی که مخاطبین نیز هر هفته با رپرتاژ آگهی‌های متفاوتی روبرو می‌شوند، بیشتر به این آگهی‌ها توجه خواهند داشت.

یک رپرتاژ آگهی خوب باید دارای عکس و جلوه‌های زیبای بصری باشد تا نسبت به سایر تبلیغات توجه بیشتری را به خود جلب کند.
رپرتاژ آگهی باعث جلب اعتماد مصرف‌کنندگان نیز می‌شود. همان‌گونه که اشاره کردیم مخاطبین تمایل زیادی دارند تا به روایت‌های شرکت‌ها از محصولات خود گوش فرا دهند. این کار باعث ایجاد ارتباط میان شرکت‌ها و مشتریان خواهد شد. مشتریان نیز بازخورد خوبی در قبال رپرتاژ آگهی دارند.
حتی مشاهده شده است که مشتریان در حین خرید یک محصول به رپرتاژ آگهی که در خصوص آن مطالعه کرده‌اند اشاره می‌کنند.

چگونه رپرتاژ آگهی تاثیرگذاری بنویسیم

نوشتن رپرتاژ آگهی زمان زیادی را طلب می‌کند. بسیاری از شرکت‌های تجاری نیز با شیوه‌های نوشتن یک رپرتاژ آگهی موثر آشنایی ندارند، در نتیجه بهتر است این کار توسط شرکت‌های تبلیغاتی انجام شود.

حتی اگر شرکت‌های تجاری آشنایی خوبی با فرآیند تولید رپرتاژ داشته باشند باز هم در بیشتر مواقع حین نوشتن مطلب از واژه‌های تخصصی حرفه خود استفاده می‌کنند. از طرف دیگر تجربه نشان داده است شرکت‌های تجاری علاقه زیادی دارند در خصوص مواردی مطلب بنویسند که برای این شرکت‌ها اهمیت بیشتری دارد. کاملاً مشخص چنین شیوه نگارشی در نظر خواننده تخصصی و سنگین جلوه می‌کند.

با این حساب همان‌گونه که اشاره شد بهتر است فرآیند نوشتن رپرتاژ توسط شرکت‌های تبلیغاتی که افراد مختصص این کار را دارند انجام شود. در این زمینه از افرادی که در نشریات سابقه نوشتن رپرتاژ آگهی دارند نیز می‌توانید کمک بگیرید.

همان‌گونه که در بالا هم اشاره کردیم، در رپرتاژ آگهی به جای تعامل با یک پیام تبلیغاتی با داستان و روایت طرف هستیم. در نتیجه رپرتاژ آگهی باید به گونه‌ای باشد که با آگهی‌های تکراری که هر روز در معرض دید مخاطب قرار دارد تفاوت داشته باشد.

رپرتاژ آگهی

برای نوشتن یک رپرتاژ آگهی خوب و جذاب موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • همه داستان مشتری را تعریف نکنید

برای مخاطب به گونه‌ای داستان مانند بگویید که برند یا محصولی که در رپرتاژ آگهی از آن صحبت می‌شود کار خود را چگونه شروع کرده و چه موفقیت‌هایی بدست آورده است. به سرویس‌ها و محصولاتی که در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد نیز اشاره کنید.

  • از چهره‌ها و افراد شرکت سخن بگویید

داستان‌هایی که از افراد سخن می‌گویند نسبت به داستان‌هایی که در آن‌ها با شرکت‌ها و سازمان‌ها طرف هستیم جذابیت بیشتری دارند. در نتیجه سعی کنید در رپرتاژ آگهی به افرادی که شرکت را تاسیس کرده‌اند اشاره کنید. به کارمندان موثر شرکت و همچنین مشتریان وفادار نیز می‌توان در رپرتاژ آگهی اشاره کرد. برای تعامل بیشتر با خواننده بهتر است از عکس این افراد نیز در رپرتاژ آگهی استفاده کنید.

  • از چیزهایی صحبت کنید که برای خواننده جذابیت دارد

اشاره به مشکلاتی که استفاده از محصولات یا خدمات کسب‌وکار می‌تواند راهگشای آن باشد، موضوع خوبی برای رپرتاژ آگهی است. برای تایید محصولات و عملکرد خود می‌توانید از گفته‌های مشتریان نیز کمک بگیرید. انتشار نظر یکی از مشتریان که از محصولات یا خدمات شما رضایت کامل دارد به همراه تصویری از وی با لبخندی بر لب در رپرتاژ آگهی باعث جلب اعتماد خواننده خواهد شد.

  • خواندن رپرتاژ آگهی باید تجربه‌ای دلنشین را در ذهن مخاطب ایجاد کند

از عبارات و لحن ساده و آسان استفاده کنید. در متن رپرتاژ آگهی از جمله‌ و پاراگراف‌های طولانی برحذر باشید. عنوان رپرتاژ نیز باید جذاب باشد، برای تصاویر قرار گرفته در میان متن نیز حتماً توضیح دهید. تجربه نشان داده است حتی افرادی که یک متن کامل را مطالعه نمی‌کنند، نگاهی به عنوان و تصاویر آن خواهند داشت.

سخن‌ پایانی

فرآیند تولید رپرتاژ آگهی، کار دشوار و حساسی است. برای اینکار باید با مشتریان صحبت کرده و اطلاعات مورد نیاز راجع به محصول یا خدمات را بدست بیاورید، اما مطمئن باشید رپرتاژ آگهی بارخورد خوبی را به دنبال خواهد داشت و ارزش وقت و سرمایه‌ای که به آن اختصاص می‌دهید را دارد. هیچ شیوه‌ تبلیغاتی قادر نیست مانند رپرتاژ آگهی با حالتی داستان‌گونه پیام تبلیغاتی را به مخاطب منتقل کرده و افزایش فروش را به دنبال داشته باشد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (2 امتیاز, میانگین: 3٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.