روزی نیست که با تبلیغات محیطی سروکار نداشته باشید. این امر در کلان‌شهرها بیشتر اتفاق می‌افتد و گفته می‌شود افراد ساکن در شهر‌های بزرگ، روزانه صدها تبلیغ محیطی مختلف را مشاهده می‌کنند.

تا این‌جای کار، تبلیغات محیطی مشکلی ندارد. مشکل از جایی آغاز می‌شود که این میزان تبلیغ محیطی که یک فرد در طول روز مشاهده می‌کند، به ندرت به خاطر سپرده می‌شود. به همین دلیل در طراحی تبلیغات محیطی باید وسواس زیادی به‌خرج دهید تا تبلیغ شما در ذهن‌ها ماندگار شود.

یادآوری می‌کنیم که وقتی از تبلیغات محیطی صحبت می‌کنیم، منظور هر گونه ابزار تبلیغاتی است که در فضای بیرون از منزل در جلوی چشمان مشتریان قرار می‌گیرد.

با این حساب حتی یک بروشور کوچک که در فضای بیرون و جلوی دید مردم نصب می‌شود نیز یک نوع تبلیغ محیطی به‌ حساب می‌آید. جالب است بدانید تبلیغات محیطی، یکی از پرمخاطب‌ترین انواع تبلیغات محسوب می‌شود و از این نظر در رده تبلیغات رادیویی و تلویزیونی قرار دارد. به همین دلیل می‌توان از تبلیغات محیطی به عنوان یک ابزار مناسب و کارآمد برای انتقال پیام در سطح وسیع، برندسازی و پشتیبانی از دیگر کمپین‌های تبلیغاتی (مانند کمپین‌های تبلیغات اینترنتی و آنلاین مارکتینگ) نام برد.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، از آنجایی که در بیشتر مواقع، تبلیغات محیطی در حین تردد مشاهده می‌شوند باید پیام‌هایی مختصر و مفید در این تبلیغات درج شود تا خواننده با یک نیم‌نگاه متوجه منظور شما از پیام تبلیغاتی شود. با این حساب توصیه می‌کنیم از پیام‌های طولانی و پیچیده در تبلیغات محیطی استفاده نکنید؛ این کار باعث می‌شود مخاطب به مفهوم کلی پیام دست‌ پیدا نکند. در انتخاب واژه‌ها برای آگهی‌های محیطی خود به این نکته توجه داشته باشید که افراد زیادی با سرعت در پشت فرمان از کنار تبلیغ شما عبور می‌کنند. عده زیادی نیز حواسشان به گوشی‌های همراه است. به این ترتیب باید واژه‌ها را به نحوی در تبلیغات محیطی خود انتخاب کنید تا مخاطب در هر حالی که از جلوی این آگهی رد می‌شود، مفهوم آن‌ را درک کند. با ذکر این مثال، می‌توان به این نکته پی برد که ترکیب هوشمندانه رسانه‌های آفلاین (محیطی، تلویزیونی، چاپی و…) و آنلاین (رسانه‌های اینترنتی و آنلاین مارکتینگ)، اثربخشی کمپین‌های تبلیغاتی را به بیش‌ترین حد ممکن می‌رساند.

انواع تبلیغات محیطی

به جرات می‌توان گفت تمام متقاضیان تبلیغات آرزو دارند روزی طرح آن‌ها در قسمت‌های مختلف شهر به دید عموم برسد. برای این کار نیز راهی بهتر از تبلیغات محیطی سراغ نداریم. همان‌گونه که اشاره کردیم، یک آگهی تبلیغاتی محیطی را ممکن است در روز صدها یا هزاران نفر به صورت پیاده یا سوار بر خودروی شخصی یا وسیله‌های حمل و نقل عمومی مشاهده کنند، در نتیجه عموما آگهی‌های محیطی اثربخشی سریعی دارند.

رسانه‌های محیطی را در بیشتر مواقع به این شکل‌ها می‌بینیم:

۱- بیلبوردها و نمایشگرهای تبلیغاتی

بیلبوردهای تبلیغاتی

۲- تبلیغات در نقطه فروش

تبلیغات در نقطه فروش

۳- مدل‌سازی حجمی

مبلمان‌های شهری

۴- تبلیغات در وسایل حمل‌ونقل عمومی

۵- بیلبوردهای سیار

موبایل بیلبورد

۶- تبلیغات چریکی یا پارتیزانی (Guerrilla Advertising)

شکیبا باشید! به زودی مقاله‌ای در مورد تبلیغات چریکی ارائه خواهم کرد و در آن به طور مفصل به تشریح مفهوم این نوع از بازاریابی و تبلیغات خواهم پرداخت 🙂

خب ادامه بدیم…

در گذشته از بیلبورد و سایر روش‌های تبلیغات محیطی برای کمک به بالا بردن آگاهی مخاطبین نسبت به یک برند (brand awareness) استفاده می‌شد. در حال حاضر نیز با استفاده از تبلیغات محیطی سعی بر این است تا ابتدا در میان مشتریان، نسبت به یک برند خاص، آگاهی ایجاد شود؛ سپس ویژگی‌های مختلف این برند به کمک سایر روش‌های تبلیغاتی از قبیل تبلیغات آفلاین (تلویزیون، رادیو، مطبوعات، نقطه فروش و …) و آنلاین مارکتینگ (طراحی سایت، بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی، رسانه‌های اجتماعی و …) به مشتریان معرفی شود. به عبارت دیگر، برای اطلاع‌رسانی بیشتر در خصوص برند، کالاها یا خدمات خود از سایر روش‌های تبلیغاتی کمک بگیرید و با استفاده از تبلیغات محیطی، آگاهی بیشتری نسبت به محصولات یا برند خود در ذهن مخاطبین ایجاد کنید.

در این بین، پیشرفت تکنولوژی برای تعامل بهتر با تبلیغات محیطی به کمک مدیران تبلیغاتی آمده است. استفاده از گوشی‌های همراه هوشمند و وب‌سایت‌ها می‌تواند به پیام‌رسانی بهتر تبلیغات محیطی کمک شایانی داشته باشد. در این زمینه برای نمونه می‌توان به کد‌های QR یا حتی یک آدرس ساده اینترنتی اشاره کرد و یا مثلاً شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام در حال حاضر به پلتفرم خوبی برای تبلیغات تبدیل شده است. با استفاده از این روش‌ها در کنار تبلیغات محیطی، می‌توانید پیام تبلیغاتی خود را در میان مخاطبین گسترش دهید.

گاهی اوقات نیز تبلیغات محیطی را می‌توانید در مرکز سیاست‌های تبلیغاتی خود به کار بگیرید و از طریق این تبلیغات، کاربر را به استفاده از گوشی‌ همراه خود و حضور برای شرکت در سایر کمپین‌های تبلیغاتی که تشکیل داده‌اید، تشویق کنید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (بدون امتیاز)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.