بهینه سازی سایت که به اختصار به آن سئو نیز گفته میشود نقش اساسی در ارتقا رتبه سایت در موتورهای جستجو دارد. این امر باعث شده است تا شاهد گسترش شیوههای بهینهسازی وبسایت باشیم. گسترش این شیوهها نیز به ایجاد دو دستهبندی اصلی در بهینهسازی وبسایت منجر شده است:
- سئو یا بهینهسازی داخلی (On Page SEO)
- سئو با بهینهسازی بیرونی (Off Page SEO)
در بهینه سازی داخلی سایت، با مواردی سروکار داریم که باید آنها را با توجه به موتورهای جستجو در داخل سایت لحاظ کرد. از طرف دیگر بهینهسازی بیرونی وبسایت مواردی را شامل میشود که بیشتر به سایر وبسایتها بستگی دارد و با بهینهکردن این موارد میتوان رتبه سایت مورد نظر را ارتقا داد. با این حساب، بهتر است در فرآیند بهینهسازی وبسایت به رعایت موارد داخلی و بیرونی در سئو توجه داشته باشیم.
سئو یا بهینهسازی داخلی (On Page SEO)
به تمامی کارهایی که در داخل سایت یا بلاگ برای ارتقا رتبه انجام میشود، بهینهسازی داخلی میگوییم. با این حساب بهینهسازی داخلی اولین چیزی است که هر مدیر وبسایتی باید به آن تسلط داشته باشد. در حین فرآیند بهینهسازی داخلی، باید سایت دائما بررسی شده و برای ارتقا رتبه در موتورهای جستجو، قسمتهای مختلف سایت بهینهتر شود.
در بهینه سازی داخلی سایت باید به نقش مهم کلیدواژهها توجه داشت، کلیدواژهها همان عبارتهایی هستند که کاربر ممکن است آنها را در موتورهای جستجو تایپ کرده در نتیجه به وبسایت شما هدایت شود.
عنوان و چکیده مطالب، نام دامین و تصاویری که در وبسایت یا بلاگ حضور دارند نیز باید حتما بهینهسازی شوند. این بهینهسازی باید طبق اصول موتورهای جستجو انجام شود. محتوا و مطالبی که در سایت قرار میدهید نیز باید جذاب بوده و با موضوع اصلی وبسایت مرتبط باشند.
به طور خلاصه باید در بهینهسازی داخلی وبسایت، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- هدینگ یا چکیده مطالب
- عنوان صفحه
- توضیحات متا (Meta description) و تگها
- تصاویر
- ساختار آدرسهای URL و اطلاعات دامین
- هدایتپذیری آسان کاربر در وبسایت و سرعت بارگذاری صفحهها
- محتوای جدید و باکیفیت
- لینکهای داخلی و خارجی بهینهشده
اجازه دهید توضیحات بیشتری در خصوص بهینهسازی داخلی وبسایت مطرح کنیم:
-
بهینه سازی عنوان صفحه
مهمترین چیزی که در فرآیند بهینهسازی داخلی وبسایت باید در نظر گرفته شود تگ عنوان مطلب است. عنوان مطلب شما باید کوتاه باشد این عنوان باید به نحوی نوشته شده باشد که مخاطب بتواند مفهوم کلی متن را از عنوان آن متوجه شود. تگ عنوان توسط موتورهای جستجو ایندکس میشود؛ در نتیجه این تگ، نسبت به سایر موارد در بهینهسازی وبسایت، برای موتورهای جستجو اهمیت بیشتری دارد. از طرف دیگر بهتر است عنوان شما جذاب و مخاطبپسند باشد تا از این طریق کاربر به کلیک بر روی لینک مطلب و مطالعه آن تشویق شود.
-
تگ مِتا
در تگ متا توضیحات کوتاهی را در خصوص وبسایت قرار می دهید. لازم به ذکر است که باید عنوان، کلیدواژه و توضیحاتی که در تگ متا قرار میگیرد، با سایر وبسایتها تفاوت داشته باشد.
-
نوشتن محتوا
تولید محتوا نقش بسیار زیادی در جذب ترافیک بیشتر به سایت دارد؛ پیشنهاد میکنیم هر از گاهی نوشتهها و اطلاعات جدیدی را در اختیار کاربران قرار دهید، برای این نوشتهها باید کلیدواژه متناسب تعریف شود تا شاهد ارتقا رتبه سایت در موتورهای جستجو باشیم. از طرف دیگر، مطالب شما از لحاظ کیفیت نیز باید از سطح بالایی برخوردار باشند و باید حرفهای جدید و تازهای برای کاربران داشته باشید.
-
بهینه سازی کلیدواژهها
همانگونه که اشاره کردیم برای پستها و نوشتههای خود حتما کلیدواژههای مربوطی را لحاظ کنید. پیشنهاد میکنیم بر خلاف باور عموم، در استفاده از کلیدواژهها زیادهروی نکنید.
-
بهینه سازی لینکها
لینکهای مطالب و قسمتهای مختلف وبسایت باید بهینهسازی شده باشند. استفاده از لینکهای داخلی و خارجیِ کارآمد به ارتقا رتبه وبسایت در موتورهای جستجو کمک زیادی میکند. ناگفته نماند لینکها باید از منابع اصلی و معتبر گرفته شده باشند.
-
بهینه سازی تصویر
درست است که در بهینهسازی وبسایت، بیشتر با متن سروکار داریم؛ اما بد نیست بدانید تصاویری که برای متنها قرار میدهید نیز باید بهینهسازی شده باشند. در بهینهسازی تصاویر باید حجم آنها را بررسی کنید، حتما به خوبی میدانید که تصاویر بزرگ و با حجم زیاد، زمان بیشتری برای بارگذاری میبرند و در نتیجه، تصاویر وبسایت شما باید حتما حجم کم و کیفیت قابل قبولی داشته باشند.
نامگذاری این تصاویر نیز باید بر اساس اصول بهینهسازی وسایت انجام شده باشد. موتورهای جستجو تنها قادر به مشاهده متن در وبسایتها هستند و تصاویر وبسایت شما را نمیبینند. در نتیجه میتوان با استفاده از تگهای مخصوص، تصاویر را برای موتورهای جستجو قابل درک کرد.
سئو با بهینه سازی بیرونی (Off Page SEO)
بر خلاف بهینهسازی داخلی وبسایت، رعایت سئو بیرونی باید از طریق سایر وبسایتها انجام شود. بهعبارت دیگر در سئو و بهینهسازی بیرونی باید از لینکهای بیرون از وبسایت کمک گرفت.
این فرآیند همیشه در جریان است و باید به صورت منظم لینکهای جدیدی را با اولویتبندی اضافه کنید. دریافت لینکهای باکیفیت برای وبسایت، باعث ارتقا رتبه آن در موتورهای جستجو میشود. ساخت و ایجاد لینکهای بیرونی به افزایش ترافیک وبسایت منجر خواهد شد.
فرآیند سئو بیرونی وبسایت را بیشتر مواردی مانند حضور در شبکههای اجتماعی و ساخت لینکهای بیرونی تشکیل میدهد.
ذکر این نکته نیز لازم است که در بهینهسازی بیرونی وبسایت تعداد لینکهایی که ایجاد کردهاید مهم نیست و کیفیت این لینکها است که باعث ارتقا رتبه در موتورهای جستجو میشود. از طرف دیگر، اضافه کردن لینکهای بیرونی به وبسایت میتواند باعث ارتقا کیفیت وبسایت نیز بشود. لینکهایی که از سایر وبسایتها به سایت شما داده میشود باید اعتبار خوبی داشته باشند. بهعبارت دیگر، باید لینکهایی بیرونی را به وبسایت خود اضافه کنید که در مکانهای بالای موتورهای جستجو قرار دارند.
-
بازاریابی شبکههای اجتماعی
این روزها کمتر کسی را میشناسیم که در شبکههای اجتماعی حضور نداشته باشد. به خدمت گرفتن شیوههای موثر در بازاریابی شبکههای اجتماعی باعث میشود تا پروفایل تجاری شما جذابیت بیشتری داشته باشد و در نتیجه مخاطبین بیشتری را جذب کنید. بهینهسازی فعالیتها در شبکههای اجتماعی یکی از راههای موثر در ارتقا تجارت آنلاین است.
-
بوکمارک کردن شبکههای اجتماعی
بوکمارکهای شبکههای اجتماعی میتوانند بین تعداد بسیار زیادی کاربر دست به دست شوند و در نتیجه ترافیک چشمگیری را راهی وبسایت شما خواهند کرد. موتورهای جستجو نیز وبسایتهای برتر در زمینه بوکمارک شبکههای اجتماعی را ایندکس میکنند، این امر هم به بالارفتن رتبه وبسایت شما کمک زیادی خواهد کرد.
از این طریق صفحههای وبسایت خود را نیز میتوانید بوکمارک کنید و بَکلینک این صفحهها را به محتوای وبسایت ارتباط دهید. این شیوه، سیاست خوبی برای ساخت و اعتبار بخشی به یک برند است، از طرف دیگر محتوایی که تولید کردهاید نیز پس از به اشتراک گذاری میان کاربران به دست افراد بسیار زیادی خواهد رسید.
در پایان باز هم باید تاکید کنیم که برای موفقیت وبسایت و ارتقا رتبه آن در موتورهای جستجو باید حتما سایت داخل و بیرون بهینهسازی شود. رعایت اصول سئو داخلی و سئو بیرونی نقش حیاتی در موفقیت تجارت آنلاین شما خواهد داشت.