بر اساس گزارشات موسسه استِیت کانتِر (Statcounter)، در دسامبر ۲۰۱۷ میزان ۵۶/۷۴ درصد از ترافیک اینترنت از آنِ گوشیهای هوشمند و تبلتها بود و کامپیوترهای دسکتاپ تنها ۴۳/۲۶ درصد از آمار ترافیک اینترنت را از آن خود کرده بودند.
از طرفی انتظار میرود در آینده نه چندان دور، آمار استفاده از گوشیهای هوشمند برای دسترسی به اینترنت همچنان در حال افزایش باشد. این واقعیت به این معناست که وبسایت و محتوای آنلاینی که تولید میکنید باید برای گوشیهای هوشمند و مخاطبین موبایل، بهینهسازی شده باشند، در غیر این صورت فرصتهای زیادی را برای توسعه کسبوکار، فروش بیشتر و پیشبرد برند خود از دست خواهید داد.
منظور از بهینهسازی محتوا برای موبایل، اطمینان خاطر حاصل کردن از نحوه نمایش درست مطالب در صفحهنمایش گوشیهای موبایل است؛ همچنین نیاز دارید محتوایی را برای مخاطبین موبایل نیز تولید کنید.
واقعیت این است که کاربران موبایل، تعامل متفاوتی با محتوا نسبت به کاربران کامپیوترهای دسکتاپ دارند. سطح انتظارات این دسته از کاربران نیز از محتوا متفاوت است و محتوای تولید شده باید پاسخگوی انتظارات کاربران موبایل باشد در غیر این صورت عملاً بازخورد مثبتی را به دنبال نخواهد داشت.
به عبارت دیگر اگر محتوای شما مقبول مخاطبین موبایل واقع نشود ممکن است دیگر سراغ محتوای شما نیایند. به همین دلیل با توجه به افزایش اهمیت کاربران موبایل و همچنین آینده درخشانی که این دسته از کاربران میتوانند برای کسبوکار شما رقم بزنند در ادامه به مطالبی اشاره خواهیم کرد که به بهینهسازی محتوای شما برای صفحهنمایش گوشیهای هوشمند کمک زیادی خواهد کرد.
۷ گام برای تولید محتوا مخصوص کاربران موبایل
۱- عنوان مطالب باید جذاب و مرتبط باشد
تیتری که برای محتوا انتخاب میکنید باید بتواند به لحاظ احساسی مخاطب را درگیر کرده و این انتظار را در وی پدید آورد که این محتوا مشکل او را حل میکند. از طرف دیگر محتوا باید برای مخاطبین بامعنا و سرگرمکننده باشد. تیتر محتوا باید به قدری جذاب باشد که مخاطبین شبکههای اجتماعی، یا افرادی که محتوا برای آنها ایمیل شده است نسبت به کلیک کردن روی لینک محتوا و مطالعه نسخه کامل آن ترغیب شوند.
البته نباید اجازه دهید خلاقیت باعث شود عنوان، ارتباط کمتری با محتوا داشته باشد. محتوای شما باید حاوی مطالبی باشد که در تیتر وعده مطرح کردن آنها را به مخاطب میدهید، در غیر این صورت مخاطب اعتماد خود را به محتوا و برند شما از دست خواهد داد. به عبارت دیگر محتوای فریبنده که حرف چندانی برای گفتن نداشته باشد از تولید نکردن محتوا بدتر است، چرا که محتوای مخرب و گمراه کننده باعث میشود مخاطبین تمایل کمتری به بازدید وبسایت شما در آینده داشته باشند.
۲- محتوا را با مهمترین اطلاعات مورد نیاز مخاطب شروع کنید
همیشه باید پیامهای اصلی محتوای شما در ابتدا ذکر شود تا از این طریق مخاطبین موبایل چیزی را در حین مطالعه از قلم نیاندازند. همانگونه که حتماً تجربه کردهاید اسکرول کردن صفحه در گوشیهای هوشمند نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ کار سختتری است و در نتیجه در محتوایی که برای گوشیهای هوشمند تهیه میکنید جایی برای توضیحات زیاد نیست و باید در قسمت ابتدای محتوا، مستقیم سر اصل مطلب بروید. در این زمینه میتوان به سبک نگارش روزنامهنگاری اشاره کرد که در ابتدای مقاله به مطالب مهم اشاره میکنند و سپس در ادامه در خصوص این موارد توضیحات بیشتری میدهند.
۳- کوتاه و مختصر بنویسید
مخاطبین موبایل در حال حرکت هستند و محتوای شما باید کوتاه و واضح باشد. البته منظور، تولید محتوای بلاگی با ۱۰۰ واژه نیست بلکه محتوای شما باید به نوعی نوشته شود که در ابتدا پیامهای مهم آن به مخاطب منقل شده و در ادامه تمرکز بیشتری برای درک بیشتر این پیامها بدون اینکه حواس مخاطب پرت شود انجام دهید.
۴- جزئیات محتوا را در تیترهای میانی محتوا بیاورید
اهمیت زیادی دارد که تیتر محتوای شما به راحتی در گوشیهای هوشمند با یک نگاه قابل مطالعه باشد. به همین منظور، مهمترین جزئیات محتوا باید در تیترها و زیرمجموعههای آن اشاره شود تا در نتیجه خواننده با اسکرول کردن، نگاهی اجمالی به مطالب مهم محتوای شما داشته و ادامه مطلب را برای دریافت توضیحات بیشتر مطالعه کند. انصافاً باید به این نکته اعتراف کرد که مطالعه محتوای طولانی در گوشیهای موبایل کوچک کار راحتی نیست، در نتیجه با کمک تیترها میتوانید برای خواننده نشانههایی از مطلبی که با آن روبهرو خواهد شد قرار دهید.
۵- در مطالب طولانی از لیستها استفاده کنید
به همان ترتیب که تیتر به بالابردن آگاهی خواننده یک مطلب در خصوص محتوای آن کمک میکند، لیستها نیز فرآیند مطالعه متن را در گوشیهای هوشمند سادهتر میکنند. استفاده از لیست علائم (Bullet) و اعداد، وقفهای کوتاه در بین پاراگرافهای طولانی ایجاد میکند و درک خواننده را از مطلبی که با آن سروکار دارد بیشتر خواهد کرد. پیشنهاد میکنیم اگر فهرست را با علائم یا اعداد مشخص میکنید، تعداد آیتمهای هر لیست باید کم باشد اما اگر لیست مطلبی که مد نظر شماست تعداد آیتمهای بیشتری دارد، این مطلب را در قالب لیست قرار ندهید و با اختصاص یک تیتر مشخص برای هر آیتم، در ادامه به راحتی توضیحات لازم را اضافه کنید.
۶- از تصاویر و ویدئو کمک بگیرید
استفاده از تصاویر و ویدئوها در متنهای طولانی و بلند باعث ایجاد تنفسی برای خواننده در حین مطالعه متنهای طولانی خواهد شد، اما این فرآیند باید با توجه به ابعاد صفحهنمایش گوشیهای هوشمند انجام شود تا کاربران به راحتی صفحه را اسکرول کنند.
برای نمونه میتوانید به جای توضیحات زیاد و پاراگرافهای طولانی، مطلبی که در ذهن خود دارید را در قالب تصاویر و ویدئو برای مخاطب بیان کنید. تجربه نشان داده است که مخاطبین موبایل تمایل زیادی به مشاهده محتواهای ویدئویی دارند، در نتیجه هر از گاهی مخاطبین خود را میزبان محتواهای ویدئویی کنید.
۷- تبلیغات، تصاویر نامربوط و مواردی از ایندست را حذف کنید
وجود تصاویر، تبلیغات و نامنظم بودن محتوا نهتنها فرآیند خواندن آن را برای کاربران گوشیهای هوشمند دشوار میکند بلکه فرآیند بارگزاری صفحه را نیز کندتر میکند. کاربران گوشیهای هوشمند زمان زیادی را برای بارگزاری محتوا ندارند، از طرف دیگر این دسته از کاربران مجالی برای اسکرول کردن محتوای شما و پیدا کردن قسمتهای مهم که در بین تبلیغات و تصاویر نامربوط قرار گرفته را پیدا نمیکنند. بنابراین این موارد را حذف کنید تا محتوا یکدست شده و کاربران تمایل بیشتری برای مطالعه آن داشته باشند، و در نهایت این محتوا را در شبکههای اجتماعی منتشر کنید. تجربه نشان داده که کاربران، محتواهای منسجم را بیشتر در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند و در نتیجه محتوای شما در فضای مجازی بیشتر بین کاربران دستبهدست خواهد شد.
سخن پایانی
اگر نتوانید مخاطبین موبایل را در اولین نگاه به مطالعه محتوا جذب کنید نخواهید توانست با کاربران موبایل که روزبهروز در حال افزایش هستند ارتباط مناسبی برقرار کنید. همانگونه که در بالا هم توضیح داده شد کاربران موبایل فرصت زیادی را در اختیار شما قرار نمیدهند و محتوا را باید به گونهای تنظیم کنید که کاربران گوشیهای هوشمند را جذب خود کند.
فرآیند نگارش محتوا ممکن است در نگاه اول کار سادهای به نظر برسد، اما این کار چندان هم ساده نیست و پیشنهاد میکنیم اگر تجربهای در این زمینه ندارید برای تولید محتوا از متخصصین این امر کمک بگیرید. فراموش نکنید که یک محتوای کم ارزش و بیکیفیت نه تنها باعث از دست دادن مشتریان خواهد شد، بلکه گوگل نیز محتواهایی که طبق اصول تهیه نشده باشند را دوست ندارد و رتبه وبسایت شما در موتور جستجوی گوگل با تولید محتوای بیکیفیت پایین خواهد آمد.
در پایان پیشنهاد میکنیم روی کمک ما حساب باز کنید و در حین فرآیند تولید محتوا برای کاربران گوشیهای هوشمند اگر با موردی روبهرو شدید حتماً در قسمت نظرات این موارد را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.