جذب ترافیک به وبسایت نیازمند تلاش زیادی است، اما اگر کاربرانی که با هزارویک زحمت راهی وبسایت کردهاید به مشتری تبدیل نشوند عملاً تمام زحمت شما از بین میرود.
به همین دلیل در این قسمت با هم به ۳۹ روش سریع و آسان برای افزایش نرخ تبدیل کاربر به خریدار، یا وارد کردن آدرس ایمیل و اطلاعات مورد نظر در وبسایت اشاره خواهیم کرد.
۱. تاجایی که ممکن است از فیلدهای کمتری استفاده کنید.
در فرمی که برای دریافت آدرس ایمیل مخاطب طراحی میکنید تا جایی که ممکن است اطلاعات کمتری از کاربر دریافت کنید. تجربه نشان داده است اضافه کردن حتی یک فیلد به فرم دریافت آدرس ایمیل باعث میشود تا ۱۱ درصد احتمال ثبت اطلاعات در فرم از جانب کاربر کمتر شود.
۲. به خریدار اطمینان خاطر بدهید
در حین تکمیل فرآیند خرید حتماً به کاربر تضمین بدهید که بدون هیچ قید و شرطی کالای فروخته شده را پس خواهید گرفت. این کار باعث اطمینان خاطر کاربر شده و فروش به اندازهای افزایش پیدا میکند که اگر هم کاربری کالای خریداری شده را پس فرستاد توجیه اقتصادی داشته باشد.
۳. از لحن کلام اشتیاق برانگیز استفاده کنید
در خصوص عبارتهایی که برای دکمه فراخوان استفاده میکنید وسواس زیادی به خرج دهید، این عبارتها باید به گونهای باشد که کاربر تشویق به فشردن دکمه شود. عبارتهایی مانند «کالای خود را هم اکنون سفارش دهید» یا «صندلی مورد نظر را رزرو کنید» باعث تشویق بیشتر کاربر میشود.
۴. از گواهی مشتریان قبلی استفاده کنید
نظر مساعد مشتریانی که در گذشته از شما خرید کردهاند باعث دلگرمی خریداران جدید میشود. گواهی مشتریان را در صفحههای فرود محصولات و فرم ثبت آدرس ایمیل مخاطبین قرار دهید.
۵. مزایای کالا یا خدمات را به وضوح توضیح دهید
ویژگیها و مزایای یک کالا یا سرویس را باید فهرست کرده و به مشتریهای بالقوه نشان دهید که چگونه یک کالا نیاز و مشکل آنها را برطرف میکند.
۶. در انتخاب عنوان وسواس بیشتری بهخرج دهید
در بیشتر مواقع توجه زیادی به انتخاب عنوان یک صفحه نمیشود اما جالب است بدانید عنوان، مهمترین قسمت یک صفحهفرود را تشکیل میدهد. پیشنهاد میکنیم ۱۰ عنوان مختلف را بنویسید و از میان آنها ۱ عنوان جذاب و مخاطبپسند را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: با این ۶ روش یک عنوان جذاب بنویسید
۷. آیتمهایی که نیاز به تعامل کاربر دارد را روی سایر آیتمهای صفحه نمایش دهید
فرم ثبت آدرس ایمیل مخاطبین و همچنین سایر آیتمهایی که کاربر باید با آنها تعامل داشته باشد باید روی سایر موارد در صفحه وبسایت قرار بگیرد.
۸. از ویدئو برای شناساندن بهتر برند استفاده کنید
در صفحههای ورود میتوانید با قرار دادن ویدئویی که در آن یک نفر در خصوص کالا یا برند شما صحبت میکند، میان کاربر و محتوای مطالب وبسایت تعاملی انسانیتر برقرار کنید.
۹. برای تبلیغات کلیکی صفحههای فرود اختصاصی بسازید
مخاطبی که از تبلیغات کلیکی جذب وبسایت میشود باید به جای صفحه اصلی وبسایت به صفحهای فرودی که برای این کار طراحی کردهاید هدایت شود.
بیشتر بخوانید: با این ۵ ترفند، یک صفحه فرود موثر بسازید
۱۰. تعداد مشترکین و دنبالکنندههای حسابهای کاربری خود را درج کنید
نمایش تعداد افرادی که شما را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند و همچنین تعداد مشترکین دریافت ایمیل باعث ایجاد اعتماد بیشتری در مخاطب میشود و در نتیجه نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری را بیشتر خواهد کرد.
۱۱. در تمامی قسمتهای وبسایت به صراحت مشخص کنید کاربر چه کاری قرار است انجام دهد
مخاطبین وبسایت شما باید به صراحت در جریان باشند که پس از کلیک بر روی یک دکمه چه کاری باید انجام دهند، فرآیند ورود به بلاگ یا پرکردن یک فرم باید کاملاً برای مخاطب روشن باشد.
۱۲. کالاهای مشابه را پیشنهاد کنید
قرار دادن لینک کالا یا محتوای مشابه باعث تعامل بیشتر کاربر با وبسایت شما خواهد شد.
۱۳. موجودی کالا را در انبار مشخص کنید
در کنار کالا تعداد موجودی آنرا نیز درج کنید، برای مثال در کنار کالا بنویسید همین اکنون سفارش دهید، تنها ۳ دستگاه در انبار موجود است.
۱۴. در نوشتار مطالب بیش از حد تبلیغ نکنید
آگاهی مخاطبین بالا رفته است و نیازی به تبلیغ بیش از حد وجود ندارد. سعی کنید در خصوص یک محصول کاملاً شفاف بنویسید تا نوشته شما به کاربر در تصمیمگیری برای خرید یک محصول کمک کند.
۱۵. دکمههای مختلف فراخوان را آزمایش کنید
دکمههای فراخوان «هم اکنون خرید کنید» یا «حالا سفارش دهید»، ممکن است در صفحههای مختلف عملکرد متفاوتی داشته باشند. ابعاد و رنگ این دکمهها نیز نسبت به صفحهای که در آن قرار گرفتهاند میتواند متفاوت باشد. در نتیجه پیشنهاد میکنیم نسخههای مختلفی از دکمه فراخوان را آزمایش کرده و ببینید کدام یک بازخورد بهتری دارد.
۱۶. مخاطب باید بداند از حضور در وبسایت شما چه چیزی عایدش خواهد شد
تمامی اطلاعات مورد نیاز مخاطب در خصوص یک کالا یا محصول را در اختیار وی قرار دهید، مخاطب باید بدانید کالای مورد نظر چه ویژگیها و مزایایی دارد.
- این کالا چه شکلی است؟
- چه کاربردهایی میتواند داشته باشد؟
- بیشتری فایده این کالا چیست؟
- کالا چگونه و در چه بازه زمانی بهدست خریدار خواهد رسید؟
۱۷. کاربر را در جریان تفاوتهای برجسته کالا یا خدمات قرار دهید
خریداران احتمالی را در جریان ویژگیهای منحصر به فرد محصولی که به آنها عرضه میکنید قرار دهید. کالای شما چه تفاوتی دارد و چرا از سایر محصولات مشابه در بازار بهتر است؟
۱۸. تمرکز مخاطب را بیشتر کنید
در حین طراحی صفحهفرود تمامی قسمتهایی که احتمال دارد حواس مخاطب را پرت کند حذف نمایید، حضور چند دکمه فراخوان و همچنین منوی مسیریابی در صفحهفرود باعث عدم تمرکز کاربر خواهد شد. صفحهفرود شما باید با این دید طراحی شود که کاربر را به انجام یک کار واحد و پیشبینی شده هدایت کند.
۱۹. سیاستهای حفظ حریم خصوصی کاربر را در فرمهای ثبت اطلاعات قرار دهید
سیاستی که برای حفظ حریم خصوصی کاربر در پیشرو گرفتهاید میتواند تاثیر زیادی در بازخورد تبدیل مخاطب به مشتری در ایمیلهای ارسالی داشته باشد. جالب است بدانید تجربه نشان داده است تنها تغییر نگارش متن حفظ حریم خصوصی کاربر باعث افزایش ۱۹ درصدی نرخ تبدیل مخاطب به خریدار میشود.
۲۰. شور و اشتیاق مخاطب را بیشتر کنید
سعی کنید با لحنی احساس برانگیز و روایتگونه مخاطبین را نسبت به امتحان محصولات شما مشتاق کنید.
۲۱. دست مخاطب را در پرکرن تمامی قسمتهای فیلدهای فرم ثبت باز بگذارید
تاجایی که امکان دارید فرم ثبت اطلاعات مخاطبین باید فیلدهای کمتری داشته باشد اما اگر نیازی به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، این فیلدها را به صورت اختیاری قرار دهید، این کار احتمال ثبت اطلاعات بیشتر از جانب کاربر را افزایش میدهد. پس از دریافت ایمیل مخاطب، در آینده نیز میتوانید از وی برای پرکردن اطلاعات بیشتر درخواست کنید.
۲۲. نیاز مخاطبینی که از تبلیغات کلیکی وارد وبسایت شدهاند را برآورده کنید
مخاطبینی که از طریق تبلیغات کلیکی به وبسایت هدایت میشوند باید با صفحهفرودی روبرو شوند که دقیقا انتظار آن را داشتهاند.
۲۳. شیوههای پرداخت مختلفی را ارائه کنید
کاربران حسابهای بانکی مختلفی دارند. گاهی اوقات نیز بعضی از کاربران ترجیح میدهند وجه را در حین دریافت محصول پرداخت کنند، در نتیجه ارائه شیوههای مختلف پرداخت باعث جذب مشتری بیشتری خواهد شد.
۲۴. نقد و بررسیهای کاربران را برای محصولات قرار دهید
قرار دادن نظرهای خریدارانی که پیش از این یک محصول را خریداری کردهاند به اتخاذ تصمیم مشتریان جدید کمک زیادی خواهد کرد. در این زمینه تحقیق جالبی نیز انجام شده است، بنا به تحقیقات موسسه Zendesk، میزان ۸۸ درصد از پرسششوندگان مدعی شدند که نظرهای مثبت یا منفی کاربرانی که یک محصول را خریداری کردهاند تاثیر مستقیمی در خرید یک محصول از جانب آنها دارد.
۲۵. ترکیب رنگهای مختلفی را برای صفحههای فرود امتحان کنید
رنگهای مختلف، حس متفاوتی را در کاربران تداعی میکند، برای نمونه رنگ آبی آسمانی بیانگر آرامش است و رنگ قرمز احساسات را برمیانگیزید. در نتیجه رنگهای مختلف را برای افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری امتحان کنید.
۲۶. از تصاویر باکیفیت استفاده کنید
عکسهای بیکیفیت، پیام نادرستی را در خصوص کالا یا برند شما به مخاطب منتقل میکند. در نتیجه تا حد امکان عکسهای با کیفیت و حرفهای انتخاب کنید.
۲۷. به جای لینک از دکمههای فراخوان استفاده کنید
دکمهها نسبت به لینکها در وبسایت بیشتر دیده میشوند و راحتتر میتوان بر وی آنها کلیک کرد، این امر زمانی که کاربر با گوشی موبایل مشغول بازدید از وبسایت شماست نماد بیشتری پیدا میکند.
۲۸. از ابزارهای گفتگوی آنلاین کمک بگیرید
امکان گفتگوی زنده و پاسخگویی به پرسشهای کاربران باعث کاهش هرگونه نگرانی برای خرید کالا در مشتری خواهد شد.
۲۹. در مسیریابی برای کاربر سرنخهایی را قرار دهید
توجه کاربر را به قسمتهای مهم یک صفحه با استفاده از پیکان یا سایر نمادهای تصویری جلب کنید. لازم به ذکر است که در استفاده از این نمادها رعایت اصول زیباشناختی صفحههای وبسایت را در نظر داشته باشید.
۳۰. صفحهفرود را در یک ستون طراحی کنید
آمارها مشخص کرده است که چیدمان صفحه فرود در یک ستون نسبت به دو ستون باعث افزایش ۶۸۱ درصدی نرخ تبدیل مخاطب به مشتری میشود.
۳۱. از تصاویر پرسنل مجموعه استفاده کنید
حضور تصاویر همکاران شما در کنار دکمه فراخوان باعث ایجاد حس نزدیکی بیشتری با مخاطب میشود.
۳۲. به مشتری تضمین قیمت بدهید
برای اینکه خیال مشتری از قیمت منصفانه کالایی که قصد خرید آن را دارد جمع شود، به وی تضمین بدهید در صورتی که فروشگاهی قیمتی پایینتر از همان محصول را ارائه میکرد شما نیز بدون قید و شرط قیمت کالا را برای مشتری کاهش خواهید داد.
۳۳. محتواهای مختلف را به لحاظ طولانی بودن آزمایش کنید
ممکن است یک متن کوتاه اثربخشی بیشتری نسبت به متنی بلند داشته باشد، گاهی اوقات نیز یک متن بلند تأثیر بیشتری روی مخاطب دارد، در نتیجه بسته به نوع محصولات و همچنین مخاطبین خود محتواهای مختلف را به لحاظ طولانی بودن امتحان کنید.
۳۴. از تصاویر افراد شاد و خندان استفاده کنید
تجربه نشان داده است حضور تصاویر افراد با چهرههای خندان باعث افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری خواهد شد.
۳۵. اطلاعات تماس را در معرض دید کاربر قرار دهید
اطلاعات تماس شما باید با جزئیات کامل در وبسایت درج شود، این کار باعث افزایش اعتماد مشتری به مجموعهای که از آن کالا خرید میکند خواهد شد.
۳۶. پیشنهادهای ویژهای را برای خریداران در نظر بگیرید
ارسال رایگان کالا یا تخفیف از مواردی است که باعث ایجاد اشتیاق در کاربر برای خرید بعدی خواهد شد.
۳۷. مشتری را برای خرید ملزم به ثبتنام نکنید
بعضی از وبسایتها مشتری را وادار میکنند تا قبل از خرید حتماً فرم ثبتنام بلند و بالایی را پر کند. سعی کنید مشتری برای خرید یک محصول الزامی به پر کردن فرم ثبتنام نداشته باشد.
۳۸. با لحن مشتری با وی صحبت کنید
سعی کنید مطالب وبسایت شما لحن مبهم و نامفهومی نداشته باشد، بسته به نوع مخاطب خود باید لحن کلام را در مطالب وبسایت در نظر بگیرید.
۳۹. گزینههای زیادی را پیش روی مخاطب قرار ندهید
انتخابهای زیاد باعث سردرگمی مخاطب و عدم تصمیمگیری درست میشود. تا جایی که ممکن است مشخص کنید کالای شما مناسب چه افرادی است، پیشنهاد یک کالا برای طیف مشخصی از کاربران نیز میتواند به تصمیمگیری مشتری در حین خرید کمک کند.
سخن پایانی
بدون شک لحاظ کردن مواردی که در بالا به آن اشاره شد باعث افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری در وبسایت شما خواهد شد، اما باز هم نمیتوان نسخه جامع و واحدی برای تمامی وبسایتها نوشت، هر وبسایت مخاطب خاص خود را دارد، در نتیجه آزمون و خطا را فراموش نکنید و بر روی مواردی که بازخورد بهتری داشتهاند تمرکز بیشتری داشته باشید و در صورت امکان تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.