واژه هشتگ این روزها کاربرد زیادی در فضای آنلاین دارد و بعید به‌نظر می‌رسد کاربری را سراغ داشته باشید که هشتگ‌ را نشناسد. جالب است بدانید رواج واژه هشتگ کار را به جایی کشاند که دیکشنری آکسفورد در سال ۲۰۱۰ رسماً این واژه را به فرهنگ خود اضافه کرد. هرچند که ممکن است کاربران زیادی با ماهیت هشتگ آشنا باشند اما افراد زیادی را می‌شناسیم که نمی‌دانند چگونه از هشتگ‌ها استفاده کنند.

هشتگ که زمانی تنها یک دکمه روی گوشی‌های موبایل بود، این روزها در بیشتر شبکه‌های اجتماعی مشهور مانند فیس‌بوک، توییتر، گوگل‌پلاس، اینستاگرام، پینترست و تلگرام به‌عنوان رایج‌ترین ابزار قابل استفاده برای دسته‌بندی محتوا به‌حساب می‌آیند. کاربران به لطف هشتگ‌ها محتوای شما را پیدا می‌کنند و شما نیز می‌توانید محتواهای مرتبط نوشته شده توسط افراد و یا شرکت‌های دیگر را شناسایی کنید. از طرف دیگر هشتگ‌ها به شما اجازه می‌دهند تا با کاربران شبکه‌های اجتماعی دیگر، بر اساس سلیقه و علایق مشترک ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها تعامل کنید.

تمامی این موارد دست‌به‌دست هم می‌دهد تا آشنایی با نحوه استفاده از هشتگ‌ها نقش مهمی در موفقیت تجارت شما در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد. به همین دلیل در ادامه با هم به باید و نبایدهایی اشاره خواهیم کرد که در استفاده از هشتگ‌ها حتماً باید در نظر داشته باشید.

چگونه از هشتگ استفاده کنیم (بایدها!)

     ۱- هشتگ باید مشخص و دقیق باشد.

هشتگ‌ها‌ را در جمع‌های اجتماعی پرشوری که در خصوص یک موضوع مشخص بحث می‌کنند و علایقشان را به اشتراک می‌گذارند، امتحان و هدف‌گیری کنید. هشتگ‌‌ یا هشتگ‌هایی که در محتوا استفاده می‌کنید به هر اندازه که دقیق‌تر باشند به همان‌ اندازه پیام شما به دست مخاطبین هدف بیشتری خواهد رسید و کاملاً مشخص است که مخاطبین هدف، تعامل بهتری را به دنبال خواهند داشت. اگر تاکنون به فکر استفاده از هشتگ برای تجارت خود نیافتاده‌اید، یک یا دو هشتگی که رواج بیشتری در حوزه کسب‌وکارتان دارد و با تصویر محتوای شما سازگارتر است را به خدمت بگیرید.

برای نمونه فرض کنیم، شما محصولات نوزادان را به فروش می‌رسانید. در چنین شرایطی به جای استفاده از هشتگ #والدین که دامنه بسیار گسترده‌ای دارد و والدین فرزندانی در تمامی سنین را شامل می‌شود، بهتر است از هشتگ #‌تازه_ مادران استفاده کنید. هشتگ #‌تازه_ مادران ، دقیقاً مادران نوزادانی که تازه متولد شده‌اند را هدف می‌گیرد و کاملاً مشخص است که این افراد همان مشتری‌های هدف شما هستند.

     ۲- هشتگ‌ها باید با توجه به شبکه اجتماعی که در آن فعالیت دارید ایجاد شوند.

هرچند، تگ‌گذاری محتوا و قابل جستجو بودن آن توسط کاربران را می‌توان هدف اصلی ایجاد هشتگ‌ها در تمامی شبکه‌های اجتماعی دانست اما کاربرد هشتگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی مختلف، با هم فرق دارد.

در این زمینه می‌توان به هشتگ‌ در شبکه‌های اجتماعی تصویری و ویدئو محور اشاره کرد، در بستر این نوع از شبکه‌های اجتماعی، هشتگ‌ها بیشتر حول محور توصیف محتوای مورد نظر انتخاب می‌شود. اما این روند در شبکه‌‌اجتماعی توییتر تفاوت دارد و هشتگ‌ها در این شبکه بیشتر روی موضوع یک بحث تمرکز دارند.

در نتیجه قبل از اینکه هشتگ را در محتوای خود استفاده کنید، حتماً نحوه صحیح استفاده از هشتگ را در آن شبکه‌اجتماعی به‌خصوص بررسی نمایید. در خصوص این موضوع؛ بیشتر شبکه‌های اجتماعی برای انتخاب درست هشتگ‌ها، دستورالعملی ارائه کرده‌اند، که می‌توانید از این‌ راهنماها کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: راهنمای پلتفرم اینستاگرام جهت استفاده از هشتگ

از طرف دیگر پیشنهاد می‌کنیم زمانی را جهت شناسایی هشتگ‌های پرتکرار و مرتبط با موضوعات خاص در هر شبکه‌اجتماعی اختصاص دهید. صرف چنین زمانی ممکن است خسته‌کننده و کسالت بار به‌نظر برسد اما تعامل بیشتر با مخاطب را در پی دارد، که صرف این زمان را جبران می‌کند.

     ۳- از هشتگ‌های مرتبط، بدون اشاره به برند‌ استفاده کنید.

هشتگ برند نباید مستقیماً به برند شما اشاره کند اما باید نمایانگر برند و فعالیت شما باشد. برای توضیح بیشتر اجازه دهید مثالی بزنیم. یک آژانس مسافرتی را در نظر بگیرید که هشتگ #کیش‌ـگردی را ایجاد کرده است. این شرکت توریستی برای به‌اشتراک‌‌گذاری عکس‌های جزیره زیبای کیش که توسط کارمندان و مشتریان این آژانس گرفته شده است از این هشتگ استفاده می‌کند.

مشاهده این عکس‌ها از جانب کاربران عادی در حساب‌ کاربری رسمی این آژانس، مخاطبین و فالوورها را تشویق به اشتراک عکس‌های خود با این هشتگ می‌کند؛ با این حساب این آژانس، جنبش در حال رشدی را به راه انداخته است که محتواهای جذابی را توسط کاربران خود برای حساب رسمی شرکت تامین می‌کند.

همچنین «هشتگ‌های برند» برای کمپین‌ها و مسابقه‌های محتواهای ایجاد شده‌ توسط کاربران (UGC) بسیار کاربردی خواهد بود. مثال دیگری که در این زمینه جالب به نظر می‌رسد را می‌توان هشتگ برند چیپس Lay’s دانست. این برند، هشتگ  #DoUsAFlavor (لطفا یک‌‌ مزه به‌ ما‌ معرفی کنید) را در یک مسابقه با هدف معرفی چاشنی‌های بعدی چیپس‌های این شرکت به راه انداخت.

Lays-contest-campaign

ایده‌های شرکت‌‌کنندگان این مسابقه در شبکه‌های اجتماعی و یک وب‌سایت که به همین مسابقه اختصاص داده شده بود به اشتراک‌ گذاشته شد و جالب است بدانید بعضی از این ایده‌ها واقعاً‌ خلاقانه بودند.

هشتگ‌های برند نه‌تنها مخاطبین زیادی پیدا می‌کند و آن‌ها را به تعامل وا‌می‌دارد بلکه تمامی پست‌هایی که این هشتگ در آن‌ها حضور دارد را در کنار هم قرار می‌دهد. چنین فرآیندی اگر برای تبلیغات و مسابقه‌ها استفاده شود بازخورد بسیار خوبی دارد. از طرف دیگر هشتگ‌های برند راه خوبی برای ایجاد آگاهی در خصوص یک کمپین نیز هستند.

چگونه از هشتگ استفاده نکنیم (نبایدها!)

     ۱- نباید از هشتگ‌های طولانی و بلند استفاده کنید.

قانون نانوشته‌ای در خصوص هشتگ‌ها وجود دارد که بر اساس آن اگر قصد ایجاد یک هشتگ برای برند خود را دارید باید این هشتگ کوتاه و دلنشین باشد. نگارش هشتگی مانند «#تولید_محتوای_تخصصی» ممکن است مخاطبین خاصی را هدف قرار دهد اما از آنجایی که تعداد کاراکتر زیادی دارد بعید به نظر می‌رسد کاربران تمایلی به استفاده از چنین هشتگی داشته باشند.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، این هشتگ تا به امروز، تنها در ۳ پست اینستاگرام به کار رفته است.

#تولید_محتوای_تخصصی

کاربران توقع دارند با هشتگ‌های کوتاهی سروکار داشته باشند که سریع پیدا شده و تعامل با آن‌ها راحت‌ باشد. در زمینه مثالی که در بالا به آن اشاره کردیم، هشتگ #تولید_محتوا کوتاه و کارآمد به نظر می‌رسد.

#تولیدـمحتوا تا به امروز در بیش از ۸۰۰۰ پست اینستاگرام استفاده شده است.

#تولید_محتوا

     ۲- تعداد هشتگ‌ها نباید از واژه‌هایی که در متن استفاده کرده‌اید بیشتر باشد.

به‌عبارت دیگر هشتگ‌ها نباید بیش از حد در یک محتوا به چشم بیایند. کاربران شبکه‌های اجتماعی معمولا زمانی از هشتگ‌های زیادی استفاده می‌کنند که می‌خواهند عجیب به‌نظر برسند و یا شوخی کنند.

حتی گفته می‌شود بعضی از کاربران اینستاگرام بر این باور هستند که هشتگ‌های زیاد در یک پست، دسترسی (reach) و لایک بیشتری را به دنبال دارد. در نتیجه عکس‌های زیادی را در اینستاگرام شاهد هستیم که تعداد ۳۰ هشتگ که در واقع سقف مجاز استفاده از هشتگ‌های اینستاگرام است در آن‌ها استفاده شده است.

کاملاً مشخص است که مخاطب علاقه‌ای به مشاهده یک پست با ۳۰ هشتگ ندارد! حتی ۵ هشتگ هم مخاطب را فراری می‌دهد.

اگر استفاده بیش از حد از هشتگ‌ها برای شما فالوور به دنبال داشته باشد، معمولا یا اسپم هستند و یا کسانی هستند که به دنبال فالو‌بک می‌باشند. بنابراین بعید به نظر می‌رسد هشتگ‌های زیاد در یک پست، شما را به مخاطب هدف نزدیک کند، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با استفاده از مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، از هشتگ‌های دقیق و واضح و در تعداد کم استفاده کنید.

     ۳- هر عبارتی نباید هشتگ شود

همان‌گونه که در ابتدا هم گفته شد، از هشتگ استفاده می‌کنیم تا پست‌های ما در معرض دید مخاطبان بیشتری قرار بگیرد. حقیقت این است که تمامی محتواهایی که تولید می‌کنید به  هشتگ نیاز ندارد. به این ترتیب اگر توییت، پست و یا کامنت شما حرف بیشتر و یا تازه‌تری برای افزودن به پیام اصلی ندارد، بهتر است در این پست از قرار دادن هشتگ صرف‌نظر کنید.

برای نمونه اگر قصد بازنشر یک خبر را دارید بهتر است به سادگی این خبر را در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید و از هشتگ‌ها در این خبر استفاده نکنید. اما از طرف دیگر اگر پستی نوشتید که به تحلیل این خبر  می‌پردازد، باید حتماً در این پست هشتگ‌ها را به خدمت بگیرید.

استفاده از هشتگ‌ها باعث به نمایش درآمدن برای طیف گسترده‌ای از کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌شود. در نتیجه محتوایی منتشر کنید که بیشترین تاثیر را روی مخاطب بگذارد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

نگار نبئی

به مباحث مرتبط با کسب‌وکار به ویژه کسب‌و‌کار‌های آنلاین علاقه دارد و از سال ۱۳۹۰ با چند استارتاپ در بخش‌های تعیین استراتژی، بازاریابی آنلاین و برنامه‌نویسی همکاری کرده است. وی در حال حاضر به‌عنوان کارشناس بازاریابی آنلاین و هوش تجاری با آوازه همکاری می‌کند.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.