گوگل به صفحههای وبسایتی که محتوای آنها بر روی گوشیهای همراه هوشمند به خوبی قابل رویت نباشند، رتبه خوبی نخواهد داد. حرفهایهای سئو به خوبی میدانند که گوگل پارامترهای مختلفی را برای رتبه دادن به وبسایتها و قرار گرفتن آنها در ردههای بالای موتور جستجوی خود در نظر میگیرد، اما همانگونه که خود گوگل هم اشاره کرده است، قابل رویت بودن محتوای وبسایت در گوشیهای همراه، اهمیت زیادی برای گوگل دارد.
هدف گوگل، گردآوری بهترین پاسخ در کمترین زمان، برای عبارتهایی است که از جانب کاربر جستجو میشوند، مطالب گردآوری شده باید بر روی هر دستگاهی به راحتی قابل خواندن باشند. به همین دلیل شاهد اضافه شدن دو معیار جدید به جهت راحتتر شدن فرآیند جستجوی عبارتها در گوشیهای همراه توسط گوگل هستیم.
مرور و تعامل روان برای کاربر را مدنظر داشته باشید
دو سال پیش، گوگل برچسبی که نمایانگر مطالعه راحت مطالب وبسایت بود را در کنار نتایج جستجوها قرار داد. وبسایتهایی که مطالب آنها راحت و بدون زوم کردن بر روی گوشیها هوشمند قابل مطالعه بودند شایستگی دریافت این برچسب را داشتند. مدیران وبسایت نیز از دو سال پیش این تذکر گوگل را جدی گرفتند و خوشبختانه امروز حدود ۸۵ درصد از تمامی نتایج جستجو شده در گوگل، معیارهای لازم را برای مطالعه و تعامل راحت با گوشیهای همراه هوشمند دارا هستند.
این امر باعث شده است تا گوگل دیگر لزومی به نمایش برچسب مطالعه راحتِ وبسایت در کنار نتایج موتور جستجوی نبیند، اما وبسایتها به لحاظ سئو و اصول بهینهسازی وبسایت همچنان باید مطالعه و تعامل راحت در گوشیهای همراه هوشمند را در نظر داشته باشند.
برای رسیدن به این امر، گوگل به نمایش نتایج بررسی خود نسبت به میزان تعامل راحت با وبسایت در قسمت سرچ کنسول خود ادامه میدهد. این امر باعث می شود تا مدیران وبسایت از دیدگاه گوگل در خصوص راحتی تعامل وبسایت با گوشیهای همراه باخبر شوند.
کاربران را برای رسیدن به مطالب سایت سردرگم نکنید
همانگونه که اشاره شد، این روزها بیشتر وبسایتها به لحاظ نمایش متن و محتوا مشکلی در مشاهده با گوشیهای همراه هوشمند ندارند و بدون زومکردن میتوان صفحههای وبسایت را مطالعه کرد، اما از طرف دیگر، شاهد وبسایتهایی هستیم که در بین صفحههای وبسایت خود تبلیغات یا پیامهایی را قرار میدهند که فرآیند تعامل با سایت را مختل میکنند. این امر باعث میشود تا برای خواننده در حین مطالعه محتوای یک صفحه از لحاظ بصری اختلال ایجاد شود. مشخص است که عدم دسترسی راحت کاربران به مطالب سایت، چیزی نیست که به مذاق گوگل خوش بیاید.
به این ترتیب میتوان گفت وبسایتهایی که تبلیغات یا پیامهای مزاحم در میان صفحههای خود قرار میدهند، نسبت به سایر وبسایتهایی که محتوا را به راحتی در معرض دید خواننده قرار میدهند تعامل ضعیفتری با کاربر دارند.
حضور چنین پدیدهای در گوشیهای همراه هوشمند با توجه به صفحهنمایش کوچکتری که دارند بیشتر خود را نشان میدهد. به این ترتیب گوگل از اوایل زمستان ۹۵ تمهیداتی را اتخاذ کرده است تا وبسایتهایی که دسترسی به اطلاعات آنها برای کاربر در گوشیهای همراه راحت نیست در رتبههای پایینتر نتایج جستجو قرار بگیرند.
در اینجا به برخی از شیوههایی که جلوی دسترسی راحت کاربر به مطالب وبسایت را میگیرد اشاره میکنیم:
نمایش یک پاپآپ که محتوای اصلی را بپوشاند، این پاپآپ ممکن است دقیقا پس از حضور کاربر به وبسایت نمایان شود یا اینکه امکان دارد در حین بررسی مطالب وبسایت ظاهر شود.
نمایش یک تبلیغ مستقل قبل از نمایش محتوای اصلی سایت، که کاربر چارهای به غیر از بستن آن ندارد.
نمایش تبلیغ در قسمت بالای وبسایت به گونهای که مطالب سایت در زیر این تبلیغ قابل رویت نباشد.
نمونههایی از تبلیغات در میان صفحههای وبسایت که باعث دسترسی نامطلوب کاربر به محتوای صفحههای سایت میشود:
پاپآپ تبلیغاتی در میان صفحه | قبل از نمایش محتوای وبسایت (۱) | قبل از نمایش محتوای وبسایت (۲) |
در اینجا به مواردی اشاره میکنیم که اگر به درستی استفاده شوند از نظر گوگل قابل اغماض هستند:
- پیامهایی که جنبه تبلیغاتی ندارند و حتما پس از ورود کاربر باید به رویت کاربر برسند؛ در این زمینه میتوان به پیامهای قوانین و توافقنامه میان وبسایت و کاربر اشاره کرد؛ پیام مبتنی بر استفاده از کوکیها یا درخواست تایید سن کاربر نیز از مواردی هستند که گوگل در الگوریتم خود آنها را به عنوان نشانههای خطا نمیشناسد.
- گاهی اوقات محتوای سایت برای تمامی کاربران قابل مشاهده نیست، در این مواقع نیز استفاده از صفحه ورود برای کاربران اختصاصی در وبسایت، از لحاظ گوگل مشکلی ندارد.
- بَنرهایی که به لحاظ ابعاد، اندازه بزرگی نداشته باشند و کاربر بتواند به راحتی آنها را ببندد نیز در دسته مواردی قرار میگیرند که گوگل در رتبهدادن به وبسایت سختگیری نمیکند.
نمونههایی از تبلیغات و پیامهای میان صفحههای وبسایت که به لحاظ گوگل مشکلی ندارند:
- پیام هشدار مبنی بر استفاده از کوکی در وبسایت
- پیام درخواست تایید سن کاربر
- نمونهای از یک بَنر که قسمت کوچکی از صفحه وبسایت را پر کرده است
گوگل پیش از این، پیامهایی که از کاربر درخواست نصب اپلکیشن بر روی گوشی همراه داشت را یک خطا در بهینهسازی وبسایت میدانست. اکنون نیز شاهد تمرکز بیشتر گوگل بر روی استفاده از پیامهای نمایش داده شده در میان صفحههای وبسایت هستیم.
در اینجا خاطر نشان میکنیم که این معیارها تنها قسمتی از صدها معیار گوگل برای رتبه دادن به سایتها هستند. در این میان، ارائه نتایج مناسب و مربوط با جستجوی کاربر، همیشه هدف اصلی گوگل بوده است و در نتیجه همچنان در موتور جستجوی گوگل، این محتوا است که حرف اول را میزند و یک محتوای باکیفیت میتواند سایر معیارهای گوگل را تحتالشعاع قرار دهد.
سلام
خیلی خوب بود. منتظر مطالب بعدی از شما 🙂