گوگل آنالیتیکس اطلاعات باارزشی را در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آنها می‌توانید سیاست‌گذاری‌های بهتری برای موفقیت کسب‌وکار آنلاین خود اتخاذ نمایید.

اگر یک بلاگ دارید یا اینکه فروشگاه آنلاینی را مدیریت می‌کنید، باید از وضعیت کسب‌وکار خود باخبر باشید. گوگل آنالیتیکس به راحتی ابزار مورد نیاز را در اختیار شما قرار می‌دهد.

با این حساب اگر یک فروشگاه آنلاین دارید و در این فروشگاه محصولات مختلفی را به فروش می‌رسانید، باید مشتریان خود را بهتر بشناسید تا خدمات بهتری به آنها عرضه کنید.

گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را می‌دهد تا رفتار کاربران و مشتری‌های وب‌سایت خود را در فضای آنلاین زیر نظر بگیرید؛ به این ترتیب، از مواردی که مشتری‌ها به دنبال آن هستند باخبر می‌شوید و کسب‌وکار آنلاین خود را طوری شکل می‌دهید که به نیاز واقعی مشتریان پاسخ دهید.

فناوری‌هایی که در گوگل آنالیتیکس استفاده شده است باعث می‌شود تا وضعیت کسب‌وکار آنلاین خود را دقیقا‌ زیر نظر بگیرید و در نتیجه، به‌خوبی پاسخگوی مشتریان باشید.

تا اینجای کار حتما به اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس پی برده‌اید، اما اگر هنوز قانع نشده‌اید، به ۱۲ دلیل اشاره خواهیم کرد که با به خدمت گرفتن گوگل آنالیتیکس می‌توانید کسب‌وکار آنلاین خود را رونق بخشید.

۱. پیدا کردن سرچشمه حضور مشتریان در سایت شما

بدون شک اگر بدانید بازدید کننده‌ها از چه منابعی به سمت وب‌سایت شما هدایت شده‌اند، می‌توانید برای بازاریابی آنلاین خود سیاست‌های بهتری را  اتخاذ کنید. با شناختن نوع مشتریان و مسیری که برای رسیدن به وب‌سایت شما طی کرده‌اند، می‌توانید راه رسیدنِ مشتریان و مخاطبین را به وب‌سایت خود هموارتر کنید.

گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند تا به سرچشمه مشتریانی که به وب‌سایت شما هدایت‌ شده‌اند دست پیدا کنید.

گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند تا به سرچشمه مشتریانی که به وب‌سایت شما هدایت‌ شده‌اند دست پیدا کنید. برای نمونه، از طریق گزارش‌های گوگل آنالیتیکس می‌توانید متوجه شوید که مشتریان شما بیشتر با گوشی‌های همراه از وب‌سایت بازدید می‌کنند یا از کامپیوترهای دسکتاپ.

در نتیجه اگر در پی بررسی گزارش‌های گوگل آنالیتکس، متوجه شدید که وب‌سایت شما بازدیدکننده‌ زیادی بر روی گوشی‌های همراه دارد، بهتر است که  برای دسترسی راحت‌تر کاربران به وب‌سایت، یک اپلیکیشن موبایل نیز طراحی کنید.

۲. مشخص کردن مکان جغرافیایی مشتریان

گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را می‌دهد تا موقعیت جغرافیایی بازدید کنندگان وب‌سایت را بررسی کنید.

اگر نسبت به مکان‌های جغرافیایی که بازدیدکنندگان وب‌سایت در آن قرار دارند شناخت کافی داشته باشید، می‌توانیدبر اساس محل زندگی مشتریان، استراتژی‌های بازاریابی مشخصی را  اتخاذ کنید و به نیاز آنها دقیق‌تر پاسخ دهید.

از طرف دیگر، به کمک گوگل آنالیتیکس قادر هستید، مکان‌هایی که می‌توانید در آنها مشتریان بیشتری داشته باشید را پیدا کنید.

برای نمونه، فرض کنیم فروشگاه آنلاین شما کاپشن‌ زمستانی می‌فروشد.

گزارش‌های گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند، کاربرانی که در مناطقی زندگی می‌کنند که زمستان‌های سختی دارد را پیدا کرده و برای این مشتریان تبلیغات و تسهیلات ویژه‌ای را در نظر بگیرید. از طرف دیگر می‌توانید کالای خود را به نوعی طراحی کنید که نیاز این دسته‌ از مشتریان را بهتر پاسخ دهد.

به این ترتیب، قادر هستید مشتریان قدیمی را حفظ کرده و قلمرو بازار خود را در نقاط مختلف جغرافیایی افزایش دهید.

۳. مشتریان را دسته‌بندی کنید

دسته بندی مشتریان در google analytics

شما بهتر از ما می‌دانید که مشتریان با هم متفاوت هستند. در نتیجه مشتریان نسبت به کسب‌وکار آنلاین شما، تعامل‌های مختلفی دارند. گوگل آنالیتیکس ابزار بسیار حرفه‌ای و پیشرفته‌ای را برای دسته‌بندی مشتریان بر اساس فاکتورهای مشخص، در اختیار شما قرار می‌دهد.

به عنوان مثال، فرض کنیم یک فروشگاه آنلاین پوشاک، قسمتی را برای پوشاکِ گران‌قیمت خود در نظر گرفته است. کاملا مشخص است که مشتریان خاصی از این قسمت خرید می‌کنند.

با این حساب قادر هستید به کمک گوگل‌ آنالیتیکس کمپین‌های بازاریابی هدفمندی را برای این دسته از مشتریان تشکیل دهید. این امر باعث می‌شود تا بازاریابی آنلاین شما بیش از پیش بهبود یابد.

۴. ایجاد و پیگیری کمپین‌های اثربخش

بدون شک شما نیز مانند رقبا، به دنبال کسب مشتری بیشتر هستید. برای جلب نظر مخاطبان به کسب‌وکار آنلاین خود، باید کمپین‌هایی ایجاد کنید تا از این طریق، صدای شما به گوش مخاطبین برسد.

ایجاد کمپین در گوگل آنالیتیک analytics

از طرف دیگر، باید میزان اثربخشی کمپین‌های بازاریابی ایجاد شده را بر روی مخاطبین بررسی کنید.

برای نمونه، فرض کنیم یک کمپین بازاریابی ایمیلی را‌ه انداخته‌اید تا از این طریق، مشتریان خاصی را هدف قرار دهید؛ اینجاست که باید مشخص شود کدام ایمیل‌ها توانسته‌اند مشتری را راهی وب‌سایت کنند و کدام ایمیل‌های تبلیغاتی موفق به انجام این امر نشده‌اند.

از طرف دیگر، با بررسی نتایج کمپین‌های تبلیغاتی از طریق گوگل آنالیتیکس قادر هستید تا محتوای بهتری برای ایمیل‌های ارسالی تدوین کرده و در نتیجه مشتری‌های بیشتری را از آن خود کنید.

۵. از رسیدن به هدف‌هایی مشخص شده، اطمینان خاطر حاصل کنید

گوگل آنالیتیکس به شما اجازه می‌دهد تا اهداف خود را از کمپین‌های بازاریابی مشخص کرده و میزان پیشرفت این کمپین‌ها را زیر نظر بگیرید. به این ترتیب، می‌توانید هدف‌های مختلفی مشخص کنید و رفتار مشتری را برای رسیدن به این هدف‌ها زیر نظر بگیرید.

به عنوان مثال، فرض کنید یک کاربر برای اولین بار وارد صفحه‌ فرود وب‌سایت شما می‌شود، سپس در فرمی که برای وی آماده کرده‌اید اطلاعات تماس ایمیل خود را وارد می‌کند.

این فرآیند می‌تواند به عنوان یک هدف تعریف شود چرا که از این طریق قادر هستید با ارائه اطلاعات بیشتر، این بازدیدکننده را به مشتری تبدیل کنید.

همان‌‌گونه که اشاره کردیم، اهداف مختلفی را می‌توان در گوگل آنالیتیکس ایجاد کرد. با بررسی این اهداف، برای فرآیند جذب بازدیدکننده و تبدیل وی به مشتری می‌توان سیاست‌‌گذاری‌های بهتری را اتخاذ کرد.

۶. آشنایی با کلید‌واژه‌های متناسب با حرفه شما

موتور جستجوی گوگل بر اساس واژه‌ها و عبارات کار می‌کند و در نتیجه برای اینکه خود را در معرض دید مخاطبین و موتور جستجوی گوگل قرار دهید، باید از کلید‌واژه‌های مناسب و مرتبط با محتوای وب‌سایت، استفاده کنید.

گوگل آنالیتیکس به شما اجازه می‌‌دهد تا کلید‌واژه‌‌هایی که مخاطبان بیشتر از آنها استفاده می‌کنند را پیدا کنید. گوگل آنالیتیکس عبارت‌های جستجو شده‌ای را که باعث هدایت کاربران به وب‌سایت شما شده را به تفکیک نمایش می‌‌دهد.

فرض کنیم در فروشگاه آنلاین خود کفش‌های پاشنه بلند می‌فروشید. با این حساب، تمرکز بر روی کلید‌واژه‌های کفش یا پاشنه نمی‌تواند مخاطب زیادی را به دنبال داشته باشد چرا که این کلید‌واژه‌ها بیش از اندازه کلی هستند.

اینجاست که انتخاب کلید‌واژه‌های دقیق‌تری مانند پاشنه‌‌بلند یا کفش پاشنه‌بلند می‌تواند به جستجوی کاربر نزدیک‌تر باشد و در نتیجه ترافیک بیشتری را راهی سایت کند.

۷. عملکرد رقبا را زیر نظر بگیرید

گوگل آنالیتیکس دورنمایی از عملکرد رقبا نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. در گوگل آنالیتیکس می‌توانید وضعیت ترافیک وب‌سایت‌های رقیب را با وب‌سایت خود مقایسه کنید.

این کار باعث می‌شود  نسبت به عملکرد و تعداد کاربرانی که رقبا جذب وب‌سایتهای خود کرده‌اند، آگاهی بیشتری کسب کنید. مقایسه این آمار به شما کمک می‌کند تا تصمیم‌های بهتری برای پیش افتادن از رقبا اتخاذ کنید.

۸. آگاهی بیشتر از تولید محتوا

بر کسی پوشیده نیست که یک محتوای خوب می‌تواند راه‌ را برای بدست آوردن مشتری‌های بیشتر باز کند.

به همین دلیل است که در بیشتر وب‌سایت‌های تجاری شاهد بلاگ‌های تخصصی هستیم که اطلاعاتی را در خصوص محصولات عرضه شده در وب‌سایت، در اختیار مشتریان قرار می‌‌دهد.

از طرف دیگر، این روزها شاهد بازاریابی محتوا به شیوه‌های مختلفی هستیم که در قالب‌های متفاوت در معرض دید کاربر قرار می‌گیرند؛ محتوای متنی، تصاویر اینفوگرافیک و سایر شیوه‌های تولید محتوا را می‌توان از طریق گوگل آنالیتیکس زیر نظر گرفت. به این ترتیب قادر هستید به راحتی از میزان بازدید محتواهای تولید شده و تعداد به‌اشتراک‌گذاری این محتواها در شبکه‌های اجتماعی باخبر شوید.

این کار باعث می‌شود تا دید بهتری نسبت به محتواهای تولید شده داشته باشید و محتواهای بعدی خود را متناسب با نیاز مشتریان تدوین کنید.

گوگل آنالیتیکس گزارش کاملی را از میزان بازدید تمامی پست‌هایی که در بلاگ منتشر شده است، در اختیار شما قرار می‌دهد.

به این ترتیب اگر در گذشته پست‌های بلاگ شما مخاطب بیشتری داشتند و اخیرا متوجه عدم تمایل کاربران به مطالعه مطالب بلاگ شده‌اید، با تولید محتوای باکیفیت، ترافیک بیشتری را روانه سایت کنید.

۹. دلیل تبدیل نشدن بازدیدکنندگان به مشتری را متوجه شوید

وب‌سایت‌های زیادی را می‌شناسیم که مخاطبین زیادی دارند، اما در تبدیل مخاطب‌ها به مشتری مشکل دارند.

به‌عبارت دیگر، کاربران وارد وب‌سایت می‌شوند، از وب‌سایت بازدید کرده و چیزی که دنبال آن هستند را پیدا نمی‌کنند. در نتیجه، دست خالی از سایت خارج می‌شوند. اگر شما هم با چنین مشکلی روبرو هستید، باید دلیل آن‌ را پیدا کنید.

خوشبختانه باید گفت که گوگل آنالیتیکس گزارش جامعی از صفحه‌های وب‌سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.

بهینه نبودن صفحه‌های وب‌سایت، جذب کاربران نامربوط به وب‌سایت و جذاب نبودن صفحه‌ فرود از مواردی است که به خروجِ زودهنگام کاربران از سایت منجر می‌شود.

با این حساب، زمانی که با توجه به گزارش‌های گوگل آنالیتیکس، متوجه اشکالات کار خود شدید، قادر هستید تا با طراحی و مسیریابی مجدد صفحه‌های وب‌سایت و همچنین اصلاح کلید‌واژه‌ها، ترافیک درست و مناسبی را راهی وب‌سایت کنید و در نتیجه، شاهد تبدیل بازدیدکننده‌ها به مشتری باشید.

۱۰. صفحه‌های وب‌سایت که عملکرد خوبی ندارند را شناسایی کنید

با استفاده از گوگل آنالیتیکس به راحتی می‌توانید صفحه‌هایی که کاربران به آن وارد و یا از آن خارج شده‌‌اند را مشخص کنید.

این آمار، شما را در جریان تعداد کاربرانی که به یک صفحه‌ مشخص از وب‌سایت شما وارد و از آن خارج شده‌اند قرار می‌‌دهد.

قرار است کاربران وارد صفحه‌ وب‌سایت شده و پس از پیدا کردن اطلاعات مورد نظر از آن خارج شوند، اما گاهی اوقات ممکن است کاربران در صفحه‌ مورد نظر خود آنچه را که به دنبالش بودند را پیدا نکرده و در نتیجه از آن خارج شده‌ باشند.

اینجاست که باید محتوای قرار داده شده در این صفحه‌ها را بازبینی کنید تا اطمینان خاطر حاصل شود که کاربران قبل از خروج، چیزی که به دنبال آن بوده‌‌اند را پیدا کرده و از طرف دیگر، شما نیز اطلاعات تماس کاربر را از وی دریافت کرده باشید.

۱۱. تشخیصِ نیاز به طراحی نسخه موبایل ‌وب‌سایت

بررسی تعداد بازدید های نسخه موبایل در آنالیتیک

با پیشرفت گوشی‌های همراه شاهد افزایش جستجو و مرور صفحه‌های اینترنتی در گوشی‌های همراه هوشمند هستیم.

گوگل آنالیتیکس اطلاعات خوبی را در خصوص بازدید کنندگان وب‌سایت در اختیار شما قرار می‌دهید.در گوگل آنالیتیکس، این اطلاعات در منوی بازدیدکنندگان قرار دارد.

جالب اینجاست که از طریق این اطلاعات قادر هستید تعداد کاربری که با گوشی همراه خود از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند را مشخص کنید.

به این ترتیب، اگر متوجه شدید که کاربران وقت کمی را در وب‌سایت شما گذرانده‌اند به این معناست که وب‌سایت شما برای مشاهده در گوشی‌های همراه، به‌درستی بهینه نشده است و بهتر است با طراحی نسخه سازگار با گوشی‌های همراه، جلوی از دست دادن ترافیک را بگیرد.

۱۲. پیدا کردن شبکه اجتماعی مناسب

شبکه های اجتماعی یکی از بهترین مکان‌ها برای جذب مشتری هستند. شما می‌توانید علاقه مخاطبین خود را بسنجید و آگهی‌های خود را در شبکه‌ اجتماعی قرار دهید که مخاطبین شما حضور بیشتری در آن دارند.

از طرف دیگر، بازاریابی شبکه های اجتماعی گاهی اوقات هزینه‌های زیادی را به همراه دارند؛ در نتیجه، بهتر است تبلیغات خود را در شبکه اجتماعی قرار دهید که بازخورد بهتری را به ‌دنبال داشته باشد.

با این حساب اگر می‌بینید مشتریان شما تعامل زیادی با اینستاگرام دارند، باید آگهی‌های خود را در این شبکه قرار دهید.

گوگل آنالیتیکس در این زمینه نیز به کمک شما می‌آید و می‌توانید با زیر نظر گرفتن تعامل مشتریان، شبکه اجتماعی مناسب را انتخاب کنید.

ترافیک وارد شده از طریق شبکه‌‌های اجتماعی و تعاملی که کاربران در این شبکه‌های اجتماعی در خصوص وب‌سایت و تبلیغات شما داشته‌اند را می‌توانیداز طریق گوگل آنالیتیکس بررسی کنید.

با در نظر گرفتن موارد فوق، می‌توان گفت گوگل آنالیتیکس تاثیر بسیار زیادی در موفقیت کسب‌وکار آنلاین شما خواهد داشت.

به این ترتیب اگر به تازگی کاروکاسبی آنلاین خود را راه‌اندازی کرده‌اید، بهتر است با در نظر گرفتن مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم ازگوگل آنالیتیکس برای پیشرفت کار و موفقیت کسب‌وکار آنلاین خود بهره بگیرید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

محمد سلطانی

به کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکارهای آنلاین علاقمندم و سعی می‌کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حوزه افزایش دهم. در حال حاضر به عنوان مدیر بخش تحقیق و توسعه در شرکت کارآفرینان بلندآوازه مشغول به فعالیت هستم.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.