بازاریابی محتوا باید به گونه‌ای انجام شود که کاربران پس از جستجوی عبارت مورد نظر، در جریان خدمات یا راه‌حلی که شما در وب‌سایت به آنها ارائه می‌دهید قرار بگیرند. برای تحقق این امر باید به‌گونه‌ای در فضای اینترنت حاضر بود که دقیقا زمانی که کاربر احساس نیاز کرده و به دنبال عبارتی در موتورهای جستجو می‌گردد با محتوای ایجاد شده توسط وب‌سایت شما روبرو شود.

به‌همین منظور صاحبان وب‌سایت هزینه‌های کلانی را برای بهینه‌سازی یا سئو (SEO) سایت خود انجام می‌‌دهند تا مشتریان پس از وارد کردن عبارت مورد نظر، به محتوای تولید شده توسط شما در صفحه اول نتایج موتورهای جستجو برسند. این امر به همین‌ راحتی‌ها هم نیست و پیچ‌وخم‌های خاص خود را دارد و این‌روزها به تاثیرگذارترین شیوه برای جذب مخاطب از طریق موتورهای جستجو تبدیل شده است.

البته ارتقا رتبه در موتورهای جستجو، رازهای زیادی در پس پرده دارد. تولید و بازاریابی محتوا، زمان و انرژی زیادی می‌گیرد و همیشه تولید محتوای بیشتر، ترافیک بیشتری را به‌دنبال ندارد؛ در صورتی که با دست به‌جیب شدن و صرف هزینه، می‌توان ترافیک بیشتری را روانه سایت کرد.

ایجاد ترافیک یا خرید ترافیک

بیشتر مالکین وب‌سایت‌ها بر این باور هستند که ایجاد ترافیک از خرید آن بهتر است. این باور در نگاه اول منطقی به‌نظر می‌رسد چرا که یک فرد با جستجو در موتورهای جستجو به برند یا محصول شما در اینترنت خواهد رسید. اما داستان به این سادگی‌ها هم نیست و به‌همین منظور در ادامه به ۵ باور غلط هزینه کردن برای دریافت ترافیک بیشتر به وب‌سایت‌ خواهیم پرداخت. به شما اطمینان می‌دهیم تا انتهای این متن، آگاهی بیشتری در خصوص تاثیرگذاری تبلیغات اینترنتی در موتورهای جستجو و در نتیجه افزایش فروش کالا یا سرویس‌های خود خواهید داشت.

باور غلط اول: ایجاد ترافیک، هزینه‌ای در بر ندارد

هزینه بازاریابی محتواتولید محتوا در بلاگ‌، ایجاد صفحه‌های فرود ایده‌آل، قرار دادن محتوای بلاگ در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و رصد کردن تمامی این فرآیند‌ها به لحاظ ریالی هزینه‌ چندانی را در بر ندارند، اما به هر ترتیب وقت و نیروی زیادی را باید صرف این کار کنید.

در واقع سئو و ارتقا رتبه سایت به‌هیچ وجه برای شما رایگان تمام نخواهد شد. آنچه که مهم است این است که خود شما یا یک فرد دیگر در قبال دریافت هزینه‌، باید سکان سئو و فرآیند تولید محتوای مجموعه شما را به‌دست بگیرد.
به‌عبارت دیگر می‌توان گفت سئو هزینه‌های پنهان زیادی دارد، این هزینه‌ها را می‌توانید در دستمزد تیم بازاریابی محتوا و بازاریابی آنلاین خود یا شرکتی که این موارد را برای شما انجام می‌دهد، زیر نظر بگیرید.

نکته: تبلیغات رتبه‌بندی شده در گوگل، همانند نتایج جستجو عمل می‌کنند. در این شیوه، تبلیغاتی که بر روی آن‌ها کلیک نشده باشد، نمایش داده نمی‌شود. به همین منظور برای بالا بردن رتبه عبارت‌های کلیدی خود در موتورهای جستجو، محتوایی تولید کنید که با واژه‌های کلیدی در نظر گرفته شده برای تبلیغات در موتورهای جستجو یکسان باشد.

باور غلط دوم: مردم از تبلیغات گریزان هستند

مردم تبلیغات را می‌پسندندمدیران وب‌سایت زیادی را می‌شناسیم که اهمیتی برای تبلیغات قائل نیستند و این نظر را به سایرین نیز منتقل می‌کنند. اما با این واقعیت باید روبرو شد که کاربران پس از نمایش نتایج جستجوی مورد نظر خود، ابتدا بر روی لینک‌های تبلیغاتی مربوط به یک عبارت کلیک می‌کنند و اگر نتیجه‌ای نگرفتند سراغ سایر لینک‌های بدون تبلیغات می‌روند.
جالب است بدانید تحقیقات نشان داده، بیشتر از ۶۹ درصد کاربران پس از مشاهده نتایج در موتورهای جستجو، بر روی لینکِ تبلیغاتی کلیک می‌کنند که بر اساس عبارت جستجو شده، نمایش داده شده است.

دلیل این امر نیز روشن است، وب‌سایت‌هایی که حاضر هستند برای تبلیغات در موتورهای جستجو هزینه کنند، سرویس‌های مورد نظر خریداران را سریع‌تر در اختیار آنها قرار می‌دهند.
به‌عبارت دیگر می‌توان گفت، مشتریان واقعی ابتدا بر روی لینک‌های تبلیغاتی که بابت آنها هزینه‌ای پرداخت شده کلیک می‌کنند و سپس به سایر نتیجه‌های نمایش داده شده در نتایج موتورهای جستجو نگاهی می‌اندازند.

نکته: پیشنهاد می‌کنیم نکاتی را که برای بهینه‌کردن وب‌سایت انجام می‌دهید، برای تبلیغات قرار داده شده در موتورهای جستجو نیز اعمال کنید. برای نمونه توصیه می‌کنیم عبارت‌های کلیدی مورد نظر خود را که قرار است در لینک آگهی تبلیغات شما در موتورهای جستجو قرار بگیرد را در ابزارهای بررسی کلید‌ واژه‌ها بررسی کنید تا در نتیجه، در آگهی شما کلید واژه‌های موثری حضور داشته باشد.

باور غلط سوم: ترافیک بدون تبلیغات، ارزش بیشتری دارد

جذب ترافیک با تبلیغات مناسباین باور در نگاه اول چندان پیچیده به‌نظر نمی‌رسد چرا که مشخص است کاربرانی که از راه‌هایی به غیر از تبلیغات به وب‌سایت شما هدایت شده‌اند، کاربرانی هستند که به‌ محصولات و سرویس‌های شما علاقه‌ بیشتری دارند. این امر در تجارت مستقیم با مصرف‌کننده، صحت چندانی ندارد.
بر اساس تحقیقات انجام شده، احتمال خرید کاربرانی که از طریق لینک‌های تبلیغات اینترنتی در موتورهای جستجو به وب‌سایت هدایت می‌شوند به‌ میزان ۵۰ درصد نسبت به کاربرانی که از لینک‌های غیر تبلیغاتی در موتورهای جستجو به سایت هدایت شده‌اند، بیشتر است.

نکته: پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه کاربران بیشتری را  به‌خرید متقاعد کنید،‌ محتوایی ایجاد نموده که عملکردی همانند تبلیغات داشته باشد، در واقع هدف این است در محتوای تولید شده توسط شما، کاربر به این باور برسد که کالا یا سرویس را با بهترین قیمت خریداری می‌‌کند.

باور غلط چهارم: تبلیغات اینترنتی ناجوانمردانه‌ است

کلیدواژه مناسب برای تبلیغات خود انتخاب کنیدتبلیغات اینترنتی در گوگل نیز از الگوی قرار گرفتن سایر محتوا در این موتور جستجو پیروی می‌کنند و در درنتیجه کاربران بهترین نتایج را در بالاترین قسمت خواهند یافت. سایر موتورهای جستجو چنین فرآیندی را برای نمایش لینک‌های تبلیغات در دستور کار خود دارند.

به‌عبارت دیگر، می‌توان گفت گوگل با استفاده از اَد رَنک (ad Rank)، موقعیت قرار گرفتن یک آگهی را مشخص می‌کند. اَد رَنک محل دقیق قرار گرفتن آگهی شما را در صفحه نمایش نتایج جستجو مشخص می‌کند، از طرف دیگر لزوم نمایش آگهی را نیز تعیین می‌کند. کاملا مشخص است که این موارد با میزان هزینه‌ای که برای تبلیغات در گوگل در نظر گرفته‌اید رابطه‌ مستقیمی دارد.

لازم به‌ذکر است که گوگل بر این باور است، این فرآیند به‌نفع مشتری است. به‌این ترتیب حتی اگر سایر رقبا، نسبت به شما هزینه بیشتری کرده باشند باز هم می‌توانید با انتخاب کلید واژه‌های مناسب و مربوط به نوع تبلیغات اینترنتی خود، با‌ قیمتی کمتر، در قسمت‌های بالاتر در تبلیغات گوگل قرار بگیرد.

اینجاست که تجربه و کیفیت مطلب شما می‌تواند حرف اول را در تبلیغات اینترنتی بزند.

نکته: ارتباط بین تبلیغ و کلید‌واژه‌های انتخاب شده و کیفیت بالای صفحه‌فرودی که کاربر به آن هدایت می‌شود، دو فاکتور اساسی در موفقیت آگهی شما در گوگل است. پیشنهاد می‌کنیم کلید‌واژه‌های مختلف را امتحان کنید، یک‌ کلیدواژه‌ نامناسب می‌تواند کاربران نامربوطی را به وب‌سایت شما هدایت کند.

باور غلط پنجم: کسب رتبه با رعایت سئو، تجربه بهتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد

فناوری جئو تارگِتینگ (Geo targeting)، برای پیدا کردن مشتریاین واقعیت با سرعت زیادی در حال تغییر است. باور بسیاری از کارشناسان بر این است که تبلیغات در موتورهای جستجو بر رتبه آوردن با تکیه بر اصول سئو برای دست‌پیداکردن به رتبه‌های بالاتر در آینده غلبه خواهد کرد. جالب است بدانید ۶۵ درصد از کاربران، اعلانیه‌های تبلیغات اینترنتی دریافت شده را باز می‌کنند. فروشنده‌های آنلاین نیز این فرصت را دارند تا به خریداران در حین خرید، پیشنهاد‌های دیگری نیز ارائه کنند.

این امر در سئو متفاوت است و تنها کاربران هستند که با جستجو باید به دنبال شما باشند. اما با هزینه‌ کردن و تبلیغات در موتورهای جستجو قادر هستید مشتریان را پیدا کرده و سرویسی که مورد نظر آنها است را قبل از اینکه جستجو کرده باشند به آنها ارائه دهید.

نکته: از فناوری‌هایی نظیر جی‌پی‌اس و جئو تارگِتینگ (Geo targeting)، برای پیداکردن مشتری، قبل از اینکه به‌دنبال شما بگردد استفاده کنید.

بازاریابی محتوا و ابزار مناسب آن

به‌دست آوردن رتبه‌های بالا در موتورهای جستجو از طریق بازاریابی محتوا و بهینه‌سازی مطالب از ارزش بسیار بالایی برخوردار است و باعث می‌شود تا محتوای باکیفیت ایجاد شده ترافیک را به وب‌سایت شما راهی کند، از طرف دیگر این کار در دراز مدت به ایجاد رابطه‌ای مستحکم و قوی بین سایت و کاربران منجر خواهد شد. اما این فرآیند، سرعت عمل پایینی دارد و در بعضی مواقع نیز نمی‌توان روی موفقیت آن حساب باز کرد.

از طرف دیگر، هزینه کردن برای تبلیغات اینترنتی را نباید نادیده بگیرید. این امر نیز همانند رعایت اصول سئو می‌تواند ترافیک خوبی را از مشتریان بالقوه به سایت هدایت کند. این فرآیند ممکن است تاثیرپذیری بیشتری را نیز به‌دنبال داشته باشد. هدف این است که محصولات یا سرویس‌های عرضه شده در زمان مناسب در مقابل خریداران بالقوه قرار بگیرد.

هزینه کردن برای تبلیغات در موتورهای جستجو به شما کمک می‌کند تا با فیلتر کردن دامنه مخاطبان، مشتریان اصلی را پیدا و با نیازهای آنها آشنا شوید. برای نمونه از این طریق می‌توانید با سلیقه‌های مشتریان، مکان‌های آنلاینی که خرید می‌کنند و نوع مطالبی که به خواندن آنها تمایل دارند، پی‌ببرید.

در مجموع نمی‌توان قوانین سئو را نادیده گرفت، اما تبلیغات اینترنتی به شما کمک می‌کند تا این قوانین را دور بزنید و سریع‌تر به‌نتیجه برسید. با هزینه‌ کردن بیشتر برای بازاریابی محتوا و تبلیغ آن، دیگر نیازی به کسب مخاطب بیشتر ندارید چرا که مخاطب خودش به سمت شما می‌آید.

Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.