اتوریتی به عنوان میزان سنجش کِیفی وب‌سایت به‌حساب می‌آید و تاثیر زیادی در بازدید بیشتر و افزایش رتبه در موتورهای جستجو دارد. به همین دلیل متخصصین سئو تمرکز ویژه‌ای روی اتوریتی وب‌سایت دارند. اتوریتی به اندازه‌ای اهمیت دارد که حتی تولید محتوا و ساخت لینک نیز با هدف افزایش اتوریتی انجام می‌شود.

البته هیچ‌ تضمینی وجود ندارد که اتوریتی به تنهایی بتواند میزان بازدید در موتورهای جستجو را افزایش دهد چرا که محتوای وب‌سایت شما باید با نتایج جستجو مربوط باشد. اما با تمامی این موارد باز هم اتوریتی بازتاب خوبی از عملکرد سئو وب‌سایت به حساب می‌آید.

در همین ابتدا باید اشاره کنیم که در دنیای وب انواع مختلفی از اتوریتی وجود دارد. با این حساب نمی‌توان یک محک کمی و مشخص را برای اتوریتی در نظر گرفت. به همین دلیل تلاش‌هایی برای روشن کردن بیشتر مفهوم اتوریتی انجام شده است، در این مطلب سعی ما بر این است تا ببینیم گوگل چگونه اتوریتی را شناسایی و محاسبه می‌کند.

اتوریتی دامنه (Domain Authority) در مقابل اتوریتی صفحه‌ (Page Authority)اعتبار صفحه و اعتبار دامنه

همان‌گونه که اشاره شد فاکتورهای مختلفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای محاسبه اتوریتی وجود دارند. در این زمینه می‌توان به PageRank اشاره کرد، این الگوریتم که توسط گوگل ایجاد شده است برای محاسبه اتوریتی یک سایت به‌خصوص بر اساس تعداد، کیفیت و نوع ارتباط لینک‌ها با یکدیگر ایجاد شده است.

یکی دیگر از پارامتر‌هایی که محک مهمی برای وب‌سایت به حساب می‌آید اتوریتی دامنه (DA) است، منظور از این عبارت میزان استحکام اتوریتی کلی دامنه می‌باشد.

همچنین زمانی که صحبت از اتوریتی یک صفحه‌ (PA) به میان می‌آید منظور استحکام اتوریتی تنها یک صفحه از وب‌سایت است و منظور از اتوریتی دامنه نیز میزان استحکام اتوریتی تمام قسمت‌های دامنه است.

کدام یک از این موارد اهمیت بیشتری دارد؟ چه تفاوت‌هایی را در بین این دو شاهد هستیم؟

اتوریتی دامنه: رویکردها و اثربخشی‌ها

با توجه به اهمیتی که اتوریتی دامنه دارد بهتر است در ابتدا نگاهی داشته باشیم به روش‌هایی که با کمک گرفتن از آن‌ها می‌توان اتوریتی دامنه را افزایش داد. جالب است بدانید که افزایش اتوریتی دامنه به صورت مستقیم، فوری یا تصادفی کاملاً غیر ممکن است. اما خوشبختانه روش‌هایی نیز برای تثبیت موقعیت اتوریتی دامنه در دراز مدت وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • ایجاد محتوای باکیفیت در حجم بسیار زیاد با لینک‌دهی داخلی پیوسته و منسجم.
  • سعی کنید لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به سایت شما لینک داده شده‌اند دارای اتوریتی خوبی باشند. محتوای این لینک‌ها نیز باید با محتوای وب‌سایت شما مرتبط باشد.
  • در صورت وجود مشکل در لینک‌هایی که از بیرون به سایت شما داده شده است، دسترسی آن‌ها را به وب‌سایت قطع کنید.
  • عجله نکنید، افزایش اتوریتی دامنه فرآیندی زمان‌بر است.

رعایت کردن این موارد ممکن است فرآیند کُندی داشته باشد اما افزایش اتوریتی دامنه با ثبات انجام خواهد شد. زمانی که اتوریتی دامنه افزایش پیدا کند، تمامی صفحه‌های وب‌سایت و ساب‌دامین‌ها شانس بیشتری در پیدا کردن رتبه‌های بالاتر در موتورهای جستجو به‌دست می‌آورند.

اتوریتی دامنه دست شما را برای چگونگی و زمان تولید محتوا باز می‌گذارد. افزایش اتوریتی دامنه تاثیرات گسترده‌تری را نیز به دنبال خواهد داشت، از طرفی مدت زمان و تلاشی که برای افزایش اتوریتی دامنه باید صرف کنید نسبت به افزایش اتوریتی صفحه بسیار بیشتر است.

اتوریتی صفحه: رویکردها و اثربخشی‌ها

اکنون زمان آن فرا رسیده است که با هم نگاهی به روش‌هایی داشته باشیم که به کمک آن‌ها می‌توان اتوریتی صفحه‌ را افزایش داد.

  • صفحه‌‌های وب‌سایت را در دامنه‌ای ایجاد کنید که اتوریتی بالایی دارد.
  • اطمینان خاطر حاصل کنید صفحه‌‌های برگزیده جزئیات کاملی داشته باشند و محتوای آن‌ها نیز مرتبط باشد.
  • از عملکرد صفحه‌ها و همچنین بهینه‌بودن آن‌ها برای موتورهای جستجو نیز اطمینان خاطر حاصل کنید.
  • لینک‌دهی داخلی صفحه‌ها به یکدیگر را نیز فراموش نکنید.
  • از سایت‌های دیگر لینک‌های باکیفیت و با اتوریتی برای صفحه‌های برگزیده وب‌سایت دریافت کنید.
  • لینک‌هایی که از بیرون به صفحه‌ شما لینک شده‌اند نباید مشکلی داشته باشند، در صورت مشاهده مشکل در این لینک‌ها دسترسی آن‌ها را به وب‌سایت قطع کنید.

اگر نکات بالا را با دقت مطالعه کرده باشید حتماً به این نکته پی‌برده‌اید که رعایت اصول افزایش اتوریتی دامنه و صفحه‌های وب‌سایت شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند.

اتوریتی دامنه و اتوریتی صفحه‌‌ها ارتباط متقابل و سودمندی نیز با هم دارند، ساخت و ایجاد لینک‌های بیشتر به یک صفحه از وب‌سایت می‌تواند به افزایش اتوریتی دامنه هم منجر شود، از طرف دیگر در بیشتر موارد افزایش اتوریتی دامنه باعث افزایش اتوریتی صفحه‌ها نیز خواهد شد.

لازم به ذکر است که افزایش اتوریتی صفحه‌ها نسبت به اتوریتی دامنه با سرعت بیشتری انجام می‌شود، در نتیجه اگر به فکر افزایش رتبه با سرعت بیشتری در موتورهای جستجو هستید بهتر است ابتدا روی اتوریتی صفحه‌های وب‌سایت تمرکز کنید.

رسیدن به دو هدف با انجام یک کاررتبه های برتر در موتور جستجو گوگل

پیشنهاد می‌شود اگر زمان کافی در اختیار دارید بر روی اتوریتی دامنه تمرکز کنید، چرا که این کار در دراز مدت، نتیجه کارآمدتری را به دنبال خواهد داشت، همچنین باعث جذب ترافیک داخلی بیشتری می‌شود؛ دلیل این امر هم افزایش رتبه تعداد زیادی از صفحه‌های وب‌سایت در یک مرحله است.

از طرف دیگر صفحه‌‌های مهم‌ و برجسته وب‌سایت به صورت طبیعی لینک‌ بیشتری را جذب می‌کنند، با این تفاسیر از عواقب بعدی در دراز مدت برای وب‌سایت در امان خواهید بود.

سخن‌پایانی

اگرچه اتوریتی دامنه (DA) و اتوریتی صفحه‌ (PA) برای افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو حائز اهمیت است، اما با توجه به مواردی که به ‌آن‌ها اشاره کردیم بهتر است ابتدا اتوریتی دامنه را نسبت به اتوریتی صفحه در اولویت قرار دهید. دلیل این اولویت‌بندی نیز بزرگ و جامع بودن اتوریتی دامنه است.

اگر هم در وب‌سایت، صفحه‌های مهمی دارید و به این فکر هستید که در موتورهای جستجو برای افزایش رتبه این صفحه‌ها با رقبا به رقابت بپردازید تمرکز بر اتوریتی این صفحه‌ها می‌تواند استراتژی موثری باشد.

جان کلام اینکه توصیه می‌کنیم، سیاست درستی را در استفاده از مواردی که به آن‌ها اشاره شد اتخاذ کنید، اگر به فکر برندسازی و اعتبار وب‌سایت هستید بر روی اتوریتی دامنه تمرکز کنید اگر هم به فکر ارتقا رتبه یک صفحه با کلید‌واژه‌ای باارزش هستید، بهتر است تمرکز بیشتری بر اتوریتی صفحه مورد نظر داشته باشید.

Sarah Baker

علی رازقی

از سال 89 در زمینه SEO با شرکت‌های بزرگی به عنوان متخصص سئو کار کرده است، علی دانش آموخته رشته مدیریت است و علاقه زیادی به بازاریابی اینترنتی و ابزارهای مرتبط مثل ایمیل مارکتینگ دارد، او همواره از ارائه اطلاعات و تجربیاتش به دیگران لذت می برد..

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.