نفوذ شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان، در میان کاربران باعث شده است تا در نگاه اول، ایمیل مارکتینگ فرآیندی منسوخ و تاریخ گذشته به نظر برسد. اگر شما هم این‌طور فکر می‌کنید در همین ابتدای کار باید بگوییم که ایمیل همچنان به عنوان یکی از ابزارهای مدرن برقراری ارتباط و راهکارهای تبلیغات اینترنتی هدفمند به‌حساب می‌آید. به همین دلیل است که تمامی شبکه‌های اجتماعی برای ثبت نام کاربران جدید، از آنها آدرس ایمیلشان را درخواست می‌کنند.

فهرست ایمیل‌های مشتریان برای مدیران بازاریابی نیز ابزار بسیار گران‌بهایی به‌حساب می‌آید. بر اساس تحقیقات انجام شده، ایمیل مارکتینگ در آمریکا، به طور میانگین، میزان ۴۳۰۰ درصد بازگشت سرمایه برای شرکت‌ها را به دنبال دارد.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان مشخص کرد که چنین میزان بازگشت سرمایه‌ای از طریق برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی غیر ممکن به نظر می‌رسد.

با این حساب این پرسش پیش می‌آید که چرا ایمیل مارکتینگ همچنان اثربخشی خود را حفظ کرده است؟

چرا ایمیل مارکتینگ اثر بخش است

ایمیل‌ مارکتینگ برتری‌های چشم‌گیری نسبت به سایر شیوه‌های تبلیغات آنلاین دارد.

اول از همه ارسال ایمیل به صورت یک پیام مستقیم صورت می‌گیرد. این امر به این معناست که تمامی افراد حاضر در فهرست ایمیل‌ها به یک شیوه مشخص با ایمیل تبلیغاتی روبرو می‌شوند. از طرف دیگر، ایمیل نسبت به انتشار پست تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی راحت‌تر مشاهده می‌شود.

دوم اینکه، ایمیل به عنوان یکی از ابزارهای ضروری ارتباط آنلاین به‌حساب می‌آید. به عبارت دیگر شما می‌توانید چندین روز را بدون سر زدن به شبکه‌های اجتماعی بگذرانید، اما بیشتر افراد ترجیح می‌دهید هر روزه ایمیل خود را بررسی کنند.

سومین دلیل نیز امکان شخصی‌سازی ایمیل‌ها است. شما قادر هستید برای اثربخشی بیشتر ایمیل‌ها، از رنگ و لعاب بیشتری استفاده کنید. از طرف دیگر ایمیل‌ مارکتینگ فرآیند بسیار کم‌هزینه‌ای است و از آنجایی که چندین سال است شاهد ایمیل مارکتینگ هستیم، مستندات خوبی در این زمینه برای راهنمایی و بهبود ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی وجود دارد.

راز موفقیت ایمیل‌ مارکتینگ داشتن فهرست معتبری از آدرس‌های ایمیل است

ایمیل مارکتینگ پیچیدگی‌های خاص خود را نیز دارد و نمی‌توان از یک کنار برای افراد مختلف ایمیل تبلیغاتی فرستاد.

برای انجام یک پروژه ایمیل مارکتینگ موفق، اول از همه باید آستین بالا بزنید و یک فهرست ایمیل از مشتری‌های هدف را تدوین کنید. به‌عبارت دیگر حتی اگر ایمیل‌ ارسالی شما طراحی زیبایی داشته باشد و در آن پیشنهاد‌های خوبی را برای مشتریان مطرح کنید، باز هم اگر این ایمیل برای افرادی به‌غیر از افراد حاضر در بازار هدف شما ارسال شود، پروژه ایمیل مارکتینگ شما با شکست روبرو خواهد شد.

برای تدوین فهرستی از آدرس‌های ایمیل باید این موارد را در نظر داشته باشید:

موارد زیر به لحاظ اهمیت ذکر شده‌‌اند:

کیفیت:

هدف، ارسال ایمیل برای افرادی است که هر روز ایمیل خود را بررسی می‌‌کنند.

ارتباط:

مربوط بودن افرادی که برای آنها ایمیل ارسال می‌کنید، این افراد باید به برند و تجارت شما علاقه داشته باشند.

تعداد ایمیل‌های ارسالی:

زمانی که دو مورد اول را به خوبی انجام دادید، نوبت آن فرا می‌رسد که تعداد ایمیل‌های ارسالی را در نظر بگیرید.

به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است پس از مطالعه مواردی که تاکنون به آنها اشاره کردیم به این فکر بیافتید که هرچه سریع‌تر باید فهرست ایمیل‌ را آماده و کمپین ایمیل مارکتینگ خود را شروع کنید.

اینجاست که احتمال می‌رود برای سرعت بخشیدن به کار، سراغ بانک‌های آدرس ایمیلی که به صورت آنلاین به فروش می‌رسند بروید؛ پیشنهاد می‌کنیم یک لحظه دست نگه دارید و از خرید این آدرس‌های ایمیل صرف‌نظر کنید.

خرید بانک آدرس ایمیل در بیشتر مواقع اشتباه است و بعید به نظر می‌رسد ایمیل‌های ارسالی از این طریق، بازخورد قابل قبولی داشته باشند.

تجربه نشان داده است در اکثر موارد، بانک‌های آدرس ایمیل موجود در بازار حاوی آدرس‌های جعلی و نادرست هستند. افرادی هم که آدرس ایمیل درستی در این بانک‌های اطلاعاتی دارند بعید به نظر می‌رسد به خرید کالا یا خدمات شما رغبت نشان دهند. از طرف دیگر، احتمال زیادی وجود دارد که این آدرس‌های ایمیل به عنوان اسپم شناسایی شوند.

چگونه فهرست آدرس‌های ایمیل را تدوین کنیم

چگونه لیست ایمیل را تدوین کنیم

با در نظر گرفتن مواردی که در خصوص خرید بانک آدرس ایمیل در بالا به آن اشاره کردیم، چاره‌ای وجود ندارد به غیر از اینکه شخصا آستین بالا زده و فهرست آدرس‌های ایمیل را تدوین کنید.

مرحله اول:

برای تهیه آدرس‌های ایمیل باید زمان بگذارید و در کنار گسترش کار خود، بانک اطلاعاتی کاملی را از آدرس‌های ایمیل تدوین کنید. به این ترتیب، به هر اندازه که زودتر برای تهیه بانک آدرس‌های ایمیل اقدام کنید، به همان‌ اندازه سریع‌تر به نتیجه می‌رسید.

مرحله دوم:

در فهرست آدرس‌های ایمیل باید اسامی تمام افرادی که می‌شناسید را قرار دهید. در این زمینه می‌توانید از فهرست‌های ایمیل تبلیغاتی که در گذشته از آنها استفاده کرده‌اید کمک بگیرید. در صورتی‌که چنین لیستی را در اختیار ندارید توصیه می‌کنیم از بانک اطلاعاتی نرم‌افزار مدیریت مشتریان (CRM) مجموعه خود کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود در همان ابتدا به فهرست مناسبی از آدرس‌های ایمیل دسترسی داشته باشید.

برای ساخت فهرست آدرس‌های ایمیل می‌توانید از سرویس‌های ایمیل مارکتینگ موجود در بازار کمک بگیرید.

مرحله سوم:

در کنار وب‌سایت مجموعه خود، یک بلاگ نیز برای اطلاع‌رسانی به مشتریان راه‌اندازی کنید. این بلاگ برای شما هزار‌ویک فایده دارد که مهمترین آنها را می‌توان دریافت اطلاعات ایمیل کاربران در ازای اشتراک در خبرنامه بلاگ دانست.

به این ترتیب از تولید محتوا و انتشار آن در بلاگ هراسی نداشته باشید، ممکن است این فرآیند برای شما زمان‌ و هزینه زیادی ببرد اما از نتیجه آن راضی خواهید شد.

از طرف دیگر می‌توانید محتوای قرار داده شده در بلاگ را تنها برای کاربرانی نمایش دهید که آدرس ایمیل و سایر اطلاعات تماس خود را وارد کرده‌اند، لازم به ذکر است که در حین فرآیند ثبت نام، وارد کردن آدرس ایمیل و نام مشتریان، امری ضروری است.

مرحله چهارم:

گاهی اوقات نیز پیش می‌آید که بعضی افراد تمایلی به دادن اطلاعات تماس خود ندارند، ارائه محتوای ارزشمند و قابل توجه برای این افراد می‌تواند راهی باشد تا از این طریق آدرس ایمیل خود را برای دریافت محتوا در اختیار شما قرار دهند.

قرار دادن کتاب‌های الکترونیک مفید هم می‌تواند راه خوبی برای دریافت اطلاعات تماس کاربران باشد. بسته به نوع کالا و خدماتی که ارائه می‌کنید، می‌توانید با عرضه رایگان یک محصول یا سرویس، مشتری را به وارد کردن اطلاعات تماس خود در سایت شما تشویق کنید.

مرحله چهارم:

قدرت به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را دست‌کم نگیرید. جالب است بدانید اضافه کردن ویژگی به‌ اشتراک‌گذاری در پایین ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید میزان نرخ کلیک‌‌ها را تا ۱۵۸ درصد افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر اضافه کردن امکان به اشتراک‌گذاری در ایمیل‌ها، باعث می‌شود افراد بیشتری به ثبت‌نام در بلاگ شما تمایل پیدا کنند.

برای نمونه تصور کنید فردی یکی از ایمیل‌های شما را به اشتراک بگذارد. سپس تمامی افرادی که این فرد در یک شبکه اجتماعی با آنها در تماس است، پیام شما را خواهند دید. در مرحله بعد اگر این پیام برای آنها جذابیت داشته باشد، تمایل بیشتری پیدا می‌کنند تا برای دریافت ایمیل‌های بعدی از جانب شما، در فهرست متقاضیان دریافت ایمیل در بلاگ شما ثبت نام کنند.

مرحله ششم:

می‌توانید با شیوه‌های مختلفِ ترغیب مشتریان، اطلاعات موجود در بانک آدرس‌های ایمیل را کامل‌تر کنید. برای این کار از منابع داخلی و خارجی کمک بگیرید.

برای نمونه در بلاگ خود پیام پاپ‌آپی را تعبیه کنید که آدرس ایمیل کاربر را دریافت کند. همان‌‌گونه که اشاره شد، امکان جذب مخاطبین جدید از منابع بیرون از وب‌سایت نیز وجود دارد. پس از اینکه فهرست آدرس ایمیل مخاطبین را تهیه کردید با کمک سرویس‌های ایمیل مارکتینگ فرآیند تبلیغات ایمیلی خود را شروع کنید.

اگر خاطر شما باشد در مرحله اول گفتیم به هر اندازه که زودتر برای تهیه بانک آدرس‌های ایمیل اقدام کنید، به همان‌ اندازه سریع‌تر به نتیجه می‌رسید. به این ترتیب، هرچه سریع‌تر آستین بالا زده و فرآیند ایمیل مارکتینگ مجموعه خود را راه‌‌اندازی کنید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (بدون امتیاز)
Loading...
Sarah Baker

علی رازقی

از سال 89 در زمینه SEO با شرکت‌های بزرگی به عنوان متخصص سئو کار کرده است، علی دانش آموخته رشته مدیریت است و علاقه زیادی به بازاریابی اینترنتی و ابزارهای مرتبط مثل ایمیل مارکتینگ دارد، او همواره از ارائه اطلاعات و تجربیاتش به دیگران لذت می برد..

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.