اگر شما هم دغدغه و عطش تولید محتوا دارید و برای کمپین تبلیغاتی خود محتوا تولید می‌کنید، حتما تاکنون مطالب مفید زیادی را در در بلاگ خود منتشر کرده‌اید. این‌جاست که این سوال‌ پیش‌ می‌آید که آیا محتوای باکیفیتی که برای تولید آن خون جگر خورده‌اید، توانسته ترافیک مطلوبی را روانه سایت شما کند؟
ممکن است محتوایی که تولید می‌کنید به لحاظ کیفیت، نقصی نداشته باشد؛ اما اگر این محتوا را کسی نخواند، بدون برو و برگرد باید گفت وقت و انرژی خود را هدر داده‌اید. این‌جاست که باید برای جلوگیری از اتلاف انرژی، هر چه سریع‌تر دست به کار شوید و راه‌ چاره‌ای پیدا کنید تا پُست‌های بلاگ شما اساسا و به طور طبیعی رتبه بالاتری به‌دست بیاورند.

ناگفته نماند که لازم نیست زیاد هم در خصوص پست‌هایی که در بلاگ خود می‌گذارید وسواس به خرج بدهید و تمامی این پست‌ها نباید پتانسیل رسیدن به رتبه بالا را داشته باشند.

این‌جاست که باید مشخص کنید کدام یک از بلاگ‌های شما باید در رتبه بالا قرار بگیرند.

از طرف دیگر گوگل هم واژه‌های کلیدی را در عنوان پست منتشر شده در بلاگ هدف می‌گیرد با این حساب می‌توان گفت رقابت شما بر سر همین کلمه‌های کلیدی شکل خواهد گفت. سوال بعدی که در این بین مطرح می‌شود این است که چه سایت‌هایی در رتبه‌های بالای گوگل قرار می‌گیرند. بدون شک رتبه‌های بالا از آنِ سایت‌های معتبر نظیر آپارات، فیس‌‌نما و ورزش ۳ است، با این حساب بعید به نظر می‌رسد بتوانید یک شبِ راه صد ساله را طی کنید و در بین سلاطین وب‌سایت‌های یک رقمی ایرانی قرار بگیرید.

در این زمینه برایان دین، (Brian Dean)، از وب سایت معتبر Backlinko توضیحات جالبی دارد: این کارشناس سئو بر این باور است که شرایط در بستر اینترنت برای همه یکسان است و یک دامین معتبر به همان صورتی در گوگل رتبه دریافت می‌کند که سایر دامین‌ها می‌گیرند.

با این حساب، بلاگی را انتخاب کنید که رقبای کمتری در بحث کلید واژه مورد نظر شما داشته باشد. از طرف دیگر توصیه می‌شود رتبه کلید‌ واژه‌هایی را بالا ببرید که رقیب شما بر روی آنها کار می‌کند. چرا که اگر رقیب شما توانسته خود را با این کلید واژه‌ها بالا ببرد، بدون شک شما هم خواهید توانست.

به این نکته هم توجه داشته باشید که در حال حاضر بلاگ شما چه رتبه‌ای دارد. در انتهای صفحه اول قرار گرفته، در صفحه دوم نتایج گوگل است یا این که در صفحه سوم گوگل جای دارد. به این ترتیب در واقع زحمت خود را کمتر می‌کنید و بلاگی را به دست گرفته‌اید که در حال حاضر در بانک‌های اطلاعاتی گوگل ایندکس شده و به صفحه‌های ۳ و ۲ گوگل راه‌ پیدا کرده است. بلاگی که قصد کار بر روی آن‌را دارید اگر پیش از این رتبه خوبی داشته باشد، بسیار راحت‌تر می‌توانید روی رتبه بهتر این بلاگ نسبت به بلاگی که در گوگل رتبه خوبی ندارد کار کنید.

با این حساب، پس از این‌که بلاگی را که قصد دارید بر روی آن کار کنید و به رتبه‌‌های بالاتر گوگل برسانید را انتخاب کردید، زمان آن فرا می‌رسد تا به چند و چون افزایش رتبه وبلاگ بپردازیم. برای اینکه بلاگ شما رتبه مطلوب شما را کسب کند، پیشنهاد می‌کنیم این هفت ترفند را دنبال کنید:

۱. رتبه بلاگ را از طریق بهینه‌سازی بیشتر کنید

رتبه بلاگ را از طریق بهینه‌سازی بیشتر کنید
اگر قصد دارید بلاگ شما به صورت اساسی به رتبه‌ای بهتری دست پیدا کنید، بهینه‌سازی‌های مختلفی را باید در نظر داشته باشید که این موارد از ابتدایی‌ترین اصول بهینه‌سازی است:

  • بهینه‌سازی کلید واژه‌ها: تمرکز خود را بر روی کلید‌ واژه‌های طولانی‌تر بیشتر کنید و کلید‌ واژه‌ها را در کنار عبارت‌های مترادف آن در بلاگ خود تکرار کنید. البته در این کار زیاده‌روی نکنید و حد تعادل را حفظ کنید.
  • بهینه‌سازی عنوان پست: سعی کنید حتما در عنوان پست، کلید واژه‌ای که هدف شما است نیز حضور داشته باشد، از طرف دیگر عنوان شما نباید بیشتر از ۶۰ کاراکتر باشد.
  • بهینه‌سازی توضیحات مِتا (Meta description): در قسمت توضیحات متای پست هم باید کلید واژه‌هایی که هدف گرفته‌اید حضور داشته باشند، توصیه می‌شود توضیحات متا کمتر از ۱۶۰ کاراکتر باشد و به صورت کاملا شفاف نگاشته شود. در واقع، در قسمت توضیحات متا متنی را قرار می‌دهیم که خواننده را برای مراجعه به بلاگ تشویق می‌کند.
  • بهینه‌سازی Url: تحقیقات نشان داده است Url‌ها یا همان آدرس‌های اینترنتی، بهتر است کوتاه و مختصر باشند. از طرف دیگر، حضور کلید‌ واژه‌هایی که در متن نیز حضور دارند در Url باعث می‌شود رتبه پست بیشتر باشد.
  • بهینه‌سازی تصاویر: تنها بر روی متن‌ها توجه نکنید و دستی هم بر سر تصاویر قرار داده شده در بلاگ خود بکشید. توصیه می‌کنیم برای تصاویر، متن جایگزین (Alt) قرار دهید، منظور از Alt درواقع عبارتی است که در خصوص عکس‌، توضیحات کوتاهی می‌دهد؛ در این توضیحات، کلید‌ واژه مورد نظر شما حتما باید حضور داشته باشد.
  • بهینه‌سازی لینک‌ها: از هر فرصتی برای لینک‌ دادن پست‌های داخل بلاگ به یکدیگر استفاده کنید، در این بین، از لینک‌های بیرونی هم برای استناد به مطالبی که در پست درج شده است استفاده کنید. این کار باعث می‌شود اعتبار مطالب نوشته شده در بلاگ افزایش یابد.

۲. رتبه بلاگ را با لینک‌های بیرونی ارتقا بخشید

رتبه بلاگ را با لینک‌های بیرونی ارتقا بخشید
در بالا به استفاده از لینک‌های بیرونی در مطالب بلاگ اشاره کردیم؛ اما این امر به اندازه‌ای مهم است که در اینجا لازم می‌دانیم دوباره بر حضور لینک‌های بیرونی در بلاگ اشاره کنیم. گفته می‌شود که گوگل لینک‌هایی را که در متن بلاگ به سایر وب‌ سایت‌ها اشاره می‌کنید را دلیلی برای ارتقا رتبه نمی‌داند؛ اما بررسی‌ها نشان داده است که بین لینک‌های بیرونی بلاگ و کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو رابطه مستقیمی وجود دارد. در این بررسی مشخص شده که لینک دادن در پست‌های بلاگ به وب‌ سایت‌های بسیار معتبر برای بهینه‌سازی سئو بلاگ بسیار مهم است. با این حساب باز هم تاکید می‌کنیم در حین نوشتن پست به منابع معتبر بیرون از سایت حتما لینک دهید.

۳. رتبه بلاگ را با گرفتن بک‌لینک از وب‌ سایت‌های معتبر ارتقا بخشید

رتبه بلاگ را با گرفتن بک‌لینک از وب‌ سایت‌های معتبر ارتقا بخشید

در همین ابتدا یک نکته جالب را در نظر بگیرید که برای گرفتن بک‌لینک حتما به دنبال دامین‌های قدیمی‌تر باشید، چرا که این دامین‌ها نسبت به دامین‌های جدید قدرت بیشتری برای ارتقا رتبه بلاگ شما دارند. به همین منظور است که لینک دادن در مطالب پست به سایت‌های معتبر باعث ارتقا رتبه پست‌های بلاگ می‌شود. راه‌های بسیار زیادی برای گرفتن بک‌لینک وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم این موارد را بیشتر در نظر داشته باشید:

  • ارسال ایمیل: وب‌سایت‌هایی را که به پست‌های درج شده در بلاگ شما مرتبط هستند را زیر نظر بگیرید و به آنها برای درخواست بک‌لینک ایمیل بزنید.
  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی: اگر در پیدا کردن آدرس ایمیل با مشکل روبرو شدید، دست به دامان شبکه‌های اجتماعی شده و با ارسال پیام برای وب‌سایت‌های معتبری که در شبکه‌های مختلف اجتماعی هم حضور دارند با آنها ارتباط برقرار کنید. در حین پست گذاشتن به عنوان مهمان در وب سایت‌های مهم و معتبر ممکن است به لحاظ ثبت آدرس ایمیل و فرآیند تایید انتشار پست، مقداری زمان‌بر باشد، اما این راه گزینه‌ مناسبی برای درخواست بک‌لینک است.

۴. با استفاده از معنای کلید واژه‌ها، رتبه بلاگ خود را افزایش دهید

رقابت بر سر کلمه های کلیدی

معنا و مفهومی که کاربران از یک واژه دارند برای شما مهم است. برای این کار لازم است بانک اطلاعاتی از کلید واژه‌هایی با معنی‌های مشابه داشته باشید که عبارت‌های گوناگونی را در ذهن تداعی می‌کنند. به عبارت ساده‌تر، در کنار کلید واژه اصلی خود، کلید واژه‌هایی را که با آن به لحاظ معنایی ارتباط دارند را نیز در نظر داشته باشید.

برای نمونه فرض کنید فردی با استفاده از عبارت شیر در حال جستجو در اینترنت است. آیا این فرد منظورش از واژه شیر، حیوان درنده‌ای است که در جنگل زندگی می‌کند یا اینکه وی به دنبال شیر آب برای منزل خود است یا قصد خرید شیر خوراکی را دارد؟

جستجوی معنایی در الگوریتم گوگل به موتور جستجوی این شرکت اجازه می‌دهد منظور کاربر را متوجه شده و صفحه‌های اینترنتی مربوط را با توجه به آنچه به لحاظ معنایی در نظر کاربر بوده است نمایش دهد. این‌جاست که حضور کلید‌ واژه‌های معنایی در بلاگ شما باعث می‌شود گوگل به درستی منظور محتوای درج شده در پست را متوجه شود و در جستجوها به درستی نمایش دهد. البته این کلید‌ واژه‌ها ممکن است بیشترین تعداد جستجو را نسبت به کلید‌ واژه‌های اصلی که در نظر دارید به خود اختصاص ندهند؛ اما باز هم همان‌گونه که اشاره شد باعث می‌شود نتایج نمایش داده شده در گوگل به لحاظ معنا بیشتر با یکدیگر مربوط باشند.

۵. مطالب بلاگ خود را در وب‌سایت‌های محبوب بازنشر کنید

مطالب بلاگ خود را در وب‌سایت‌های محبوب بازنشر کنید

ترتیبی را اتخاذ کنید تا مطالب منتشر شده در بلاگ شما در وب‌ سایت‌های محبوب و پرطرفدار هم منتشر شود، البته بهتر است وب سایت‌هایی را برای این کار انتخاب کنید که زمینه کاری آنها با مطالب بلاگ شما یکسان باشد. از طرف دیگر توصیه می‌کنیم تنها قسمتی از مطالب را در این وب سایت‌‌ها قرار دهید تا خواننده‌های واقعی برای دنبال کردن ادامه مطلب نوشته شده به وب سایت شما هدایت شوند. این کار باعث می‌شود محتوای منتشر شده در بلاگ در معرض دید خوانندگان بیشتری قرار بگیرد. برای انتشار مطالب بلاگ خود در سایر وب سایت‌ها شیوه‌های مختلفی وجود دارد و با توجه به نوع مطالب و همچنین سیاست‌هایی که برای توسعه بلاگ اتخاذ کرده‌اید باید اقدام کنید.

همیشه به یاد داشته باشید مطالبی که در سایر وب سایت‌ها قرار می‌دهید لینک مستقیم بازگشت به سایت شما را داشته باشند تا از این طریق نه تنها بک‌لینک گرفته باشید بلکه ترافیک کاربران را هم به بلاگ خود هدایت کنید.

۶. برای افزایش رتبه وبلاگ خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

برای افزایش رتبه وبلاگ خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

گوگل تاکنون به اشاره‌ای به تاثیر حضور در شبکه‌های اجتماعی در افزایش رتبه سایت نداشته است و با این حساب بزرگان سئو در این خصوص صحبت‌‌های مختلفی را مطرح می‌کنند. اما در این بین تحقیقات نشان داده است که ارتباط مستقیمی بین حضور در شبکه‌های اجتماعی و افزایش رتبه وبلاگ وجود دارد. جالب این‌جاست که در این تحقیقات مشخص شده است، بازنشر مطالب در شبکه‌های اجتماعی به ارتقا رتبه بلاگ کمک می‌کند و از طرف دیگر باعث افزایش ترافیک هم می‌شوند. با این حساب مطالب بلاگ را در شبکه‌های اجتماعی قرار دهید تا لایک و کامنت‌های بیشتری دریافت کنید، مطمئن باشید هر چقدر که حساب کاربری شما در شبکه‌های اجتماعی محبوب‌تر باشد، به همان اندازه رتبه بلاگ شما نیز ارتقا پیدا می‌کند.

۷. نرخ کلیک بر روی مطالب منجر به ارتقا رتبه بلاگ می‌شود

نرخ کلیک بر روی مطالب منجر به ارتقا رتبه بلاگ می‌شود

نرخ کلیک (CTR)، عددی است که نشان می‌دهد یک بلاگ یا سایت در نتایج جستجو تا چه اندازه علاقمندی برای کاربر ایجاد کرده است تا بر روی لینک سایت کلیک کرده و وارد سایت شود. گوگل با آنالیز این فرآیند متوجه می‌شود که مطالب بلاگ برای خواننده مهم بوده و منجر به کلیک کردن و ورود به بلاگ یا سایت شده است. شاید برای شما جالب باشد که نرخ کلیک را به راحتی می‌توان با بهینه‌سازی عناوین مطالب بلاگ افزایش داد. حتما شما هم شنیده‌اید که می‌گویند در خصوص مطالب کتاب از روی جلد آن نباید قضاوت کرد، اما در اینترنت این قضیه صدق نمی‌کند و با نوشتن عنوانی جذاب می‌توان خواننده را برای کلیک کردن بر روی لینک و خواندن مطلب تشویق کرد. با این حساب برای پست‌های خود عناوینی انتخاب کنید که آنها را به کلیک کردن بر روی عنوان و خواندن مطلب سوق دهد. البته اگر خاطر شما باشد گفتیم که عناوین باید حتما کمتر از ۶۰ کاراکتر باشند، این نکته را نیز حتما در نظر داشته باشید.

برای نمونه کافی است تا به عنوان متنی که در حال خواندن آن هستید توجه کنید، در عنوان این متن با استفاده از عبارت حرفه‌ای سعی شده تا رنگ و لعاب بیشتری به عنوان داده شود!

در اینجا به پایان ترفند‌های افزایش رتبه وبلاگ رسیدیم، اگر شما هم تجربه‌ای در این زمینه دارید، پیشنهاد می‌کنیم، تجربه‌های مفید خود را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (بدون امتیاز)
Loading...
Sarah Baker

محمد سلطانی

به کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکارهای آنلاین علاقمندم و سعی می‌کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حوزه افزایش دهم. در حال حاضر به عنوان مدیر بخش تحقیق و توسعه در شرکت کارآفرینان بلندآوازه مشغول به فعالیت هستم.

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.