در مقاله قبلی با هم بخشی از ابزارهای رایج در حوزه ایمیل مارکتینگ را مرور کردیم، در ادامه قصد داریم تا با تکنیک‌های دسته بندی ایمیل‌های کاربران آشنا شویم که به شما در طراحی یک تریبون منسجم و کارآمد برای کسب‌وکارتان کمک شایانی خواهد کرد.

مرحله سوم: دسته‌بندی و شخصی‌سازی در ایمیل مارکتینگ

تمامی متخصصین بازاریابی آنلاین به ساخت فهرست ایمیل تاکید دارند. اما باید به این نکته اشاره کنیم که جمع‌آوری و ساخت ایمیل اثربخشی چندانی ندارد مگر اینکه فهرست آدرس ایمیل‌هایی که جمع‌آوری کرده‌اید دسته‌بندی و شخصی‌سازی شده باشد.

منظور از دسته بندی فهرست ایمیل ها چیست؟

دسته بندی فهرست ایمیل های کاربران

در مرحله دوم به شیوه‌های جمع‌آوری آدرس ایمیل کاربران اشاره کردیم، منظور ما از دسته‌بندی این آدرس‌ها، تقسیم کردن آن‌ها در گروه‌های جداگانه‌ای بر اساس پارامترهای مشخص و تعریف شده است، دسته بندی فهرست ایمیل ها باعث می‌شود بتوانید شخصی‌سازی‌های بیشتری را برای گروه‌های مختلف ایمیل‌های کاربران اعمال کنید و در نتیجه ایمیل‌های مرتبط با شغل و سلیقه گروه‌های مختلف کاربران ارسال کنید.

این کار باعث می‌شود تا افراد حاضر در فهرست آدرس‌های ایمیل، تعامل بیشتری با ایمیل‌هایی که برای آن‌ها ارسال می‌کنید داشته باشند و در نتیجه بازخورد بهتری را به دنبال دارد.

تجربه نشان داده است دسته‌بندی فهرست ایمیل‌ها باعث بالا رفتن احتمال باز کردن ایمیل‌ها از جانب کاربران شده و درخواست‌های عدم اشتراک در فهرست ایمیل‌ها را کاهش می‌دهند. این عوامل باعث شده است تا بازاریابان متخصص در زمینه بازاریابی آنلاین از دسته‌بندی آدرس‌های ایمیل، برای اثر بخشی کمپین بازاریابی آنلاین خود کمک بگیرند.

زمانی که مشترکین حاضر در فهرست ایمیل را در گرو‌ه‌های مختلف دسته‌بندی می‌کنید قادر خواهید بود ایمیل‌های مختلفی را به صورت خودکار و بر اساس شرایط مشخصی که از پیش تعریف شده است ارسال کنید، این کار باعث خواهد شد تا مخاطبین، پیوسته محتوای مفید و تازه دریافت کنند.

کاملاً مشخص است که این شیوه افزایش فروش را برای شما به دنبال خواهد داشت. لازم به ذکر است تا کنون در قسمت‌های مختلف به خودکارسازی فرآیند ارسال ایمیل اشاره کرده‌ایم، اگر در این خصوص اطلاعات زیادی ندارید غم به دل خود راه ندهید چرا که در مرحله ۵ توضیحات کاملی را در این زمینه ارائه خواهیم داد.

جالب است بدانید دسته‌بندی آدرس‌های ایمیل به فرآیند تولید محتوا نیز کمک می‌کند چرا که از این طریق راحت‌تر می‌توانید عناوین مشخصی را برای ایمیل‌های خود انتخاب کرده و آن‌ها را با توجه به علاقه کاربرانی که قرار است این ایمیل‌ها را دریافت کنند ارسال کنید.

دسته‌بندی فهرست آدرس‌های ایمیل به شما کمک می‌کند تا به سرعت از نحوه تعامل کاربران با ایمیل‌های ارسالی آگاه شوید و پرسش‌های دقیقی برای پاسخ‌های زیر پیدا کنید:

  • آیا گروهی که برای آن‌ها ایمیل ارسال کرده‌اید، نسبت به خرید کالا اقدام کرده‌اند؟
  • آیا این افراد صفحه‌ خاصی از وب‌سایت را مشاهده کرده‌اند؟
  • آیا محتوای رایگانِ به خصوصی را دانلود کرده‌اند؟

پاسخ دادن به این پرسش‌ها تنها با دسته‌‌بندی فهرست آدرس‌های ایمیل ممکن است. اگر تاکنون در خصوص دسته‌بندی آدرس‌های ایمیل اقدامی نکرده‌اید پیشنهاد می‌کنیم از موارد زیر برای دسته‌بندی کمک بگیرید:

  • مشترکین جدید: برای این دسته از مخاطبین، ایمیل‌های خوش‌آمدگویی ارسال کنید.ایمیل خوش آمد گویی به کاربراناساس اولویت‌بندی کاربران: بعضی از کاربران به مطالب بلاگ شما علاقه دارند در صورتی که بعضی دیگر تنها به دریافت اعلان‌های فروش علاقه نشان می‌دهند. این کاربران را در دو گروه مختلف دسته‌بندی کنید.
  • سلیقه‌ کاربران: بر اساس سلیقه کاربران، دسته‌بندی‌های مختلفی ایجاد کنید. برای نمونه اگر وب‌سایت فروشِ موسیقی دارید، می‌توانید کاربران علاقه‌مند به موسیقی‌های سنتی را در یک گروه فهرست کرده و کاربران علاقه‌مند به موسیقی‌های کلاسیک را در دسته‌ای دیگر قرار دهید و این دسته‌بندی را تا انتها ادامه دهید.
  • محل زندگی: مشترکین را بر اساس منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند دسته‌بندی کنید، این کار باعث می‌شود برای این کاربران در حین رویدادهای مهمی که در محل سکونت آن‌ها صورت می‌گیرد ایمیل‌های مختلفی بفرستید.
  • میزان باز کردن ایمیل‌‌ها: کاربرانی که بیشتر ایمیل‌های دریافتی را باز می‌کنند با محتوا و محصولات جدید تشویق کنید.
  • فعال نبودن کاربران: به هر اندازه هم که کمپین تولید محتوای شما فعال باشد، باز هم کاربرانی پیدا می‌شوند که تعامل کمتری با ایمیل‌های شما داشته باشند، در نتیجه این کاربران را در دسته‌ای مشخص قرار دهید تا اگر پس از مدتی به ایمیل‌ها و وب‌سایت شما سر نزدند، به آن‌ها پیام یادآوری ارسال کنید.کاربران غیر فعال
  • سرنخ‌های جمع‌آوری شده: ایمیل‌های هدف‌مندی بر اساس موضوعاتی که در قسمت جمع‌آوری سرنخ‌های مورد علاقه کاربران بدست آوردید را تدوین و ارسال کنید.
  • سبد‌های خرید رها شده: اگر وب‌سایت فروشگاهی دارید، به احتمال زیاد کاربرانی پیدا می‌شوند که کالا را به سبد خرید خود اضافه می‌کنند اما خرید نهایی را انجام نمی‌دهند. این گروه از کاربران نیز باید در دسته‌بندی خاصی قرار گیرند تا به آن‌‌ها پیام یادآوری برای انجام فرآیند خرید ارسال شود.

دسته‌بندی و شخصی‌سازی در ایمیل مارکتینگ به همین‌جا ختم نمی‌شود و بسته به نوع کار و حرفه شما می‌تواند دسته‌های بسیار متنوع‌تری را نیز شامل شود.

در مقاله بعدی شما را با نکات مهمی که می‌بایست جهت افزایش کیفیت ایمیل‌های خود رعایت کنید آشنا خواهیم کرد تا مورد پسند کاربر واقع شوند و بالاترین حد اثربخشی را برای کسب‌وکار شما به ارمغان آورند.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 4٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

علی رازقی

از سال 89 در زمینه SEO با شرکت‌های بزرگی به عنوان متخصص سئو کار کرده است، علی دانش آموخته رشته مدیریت است و علاقه زیادی به بازاریابی اینترنتی و ابزارهای مرتبط مثل ایمیل مارکتینگ دارد، او همواره از ارائه اطلاعات و تجربیاتش به دیگران لذت می برد..

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.