بیلبوردها، نمایشگرهای شهری، تابلوهای نصب شده بر روی پلهای عابر پیاده، استرابوردها، وسایل حمل و نقل عمومی و متعلقات مربوط به آنها (تبلیغات ترانزیتی)، همگی مواردی هستند که تاکنون طی مقالات متعددی، بسیار درباره آنها سخن گفتهایم و مزایا و معایب هر کدام را برشمردهایم.
در این مقاله از بلاگ آوازه، قصد داریم نوع دیگری از تبلیغات محیطی را معرفی کنیم که معتقدیم یکی از هیجانانگیزترین انواع این نوع تبلیغات است؛ چراکه غالباً با خلاقیت همراه است؛ توجه طیف گستردهای از مردم را به خود جلب میکند و حتی میتواند در گروه مبلمان شهری قرار داده شود. درست حدس زدهاید؛ «مدلسازی حجمی».
مدل حجمی چیست؟
(عکس از صابر سینچی، وبسایت مشهد تریبون)
یک مدل حجمی، به هر سازهای گفته میشود که بخشی از فضای یک محیط (داخلی یا بیرونی) را برای نمایش یک نماد خاص با اهداف تجاری یا فرهنگی اشغال میکند. این نماد میتواند یک المان شهری خاطرهانگیز نوروزی باشد یا یک نشان تجاری، یک محصول، یک شعار، یک هشتگ و یا هر نوع محتوای دیگری.
اندازه مدلهای حجمی بسیار متنوع است؛ از یک عروسک دستی کوچک گرفته تا بالنهای بزرگ تبلیغاتی. در اجرای این مدلها، از سازهها و مصالح گوناگونی استفاده میگردد مانند سازههای فلری، بادی، پلاستیکی و… که از میان آنها، استفاده از سازههای بادی از عمومیت بیشتری برخوردار است.
مزایای استفاده از مدلهای حجمی
۱. دید واضح، مشاهده نامحدود
به طور کلی، صاحبان کسبوکار علاقمندند با ارائه تصویری واضح از برند خود، به سادهترین شکل ممکن، جایگاه برند خود را در ذهن مخاطبانشان تثبیت و ماندگار نمایند. به عنوان نمونه، مشاهده میکنیم که شرکتها، در نمایشگاهها، گردهماییها و یا رویدادهای مختلف دیگر، نشان تجاری، مسکات و یا یکی از محصولات شاخص خود را در ابعادی بزرگ در قالب سازههای بادی به معرض نمایش عموم میگذارند. این امر به دلیل آن است که مدلهای حجمی، قادر هستند با ایجاد جذابیت، نهایت توجه حاضران در رویدادها را به سادگی به خود جلب نمایند.
۲. حرکتی کمتکرار و منحصربهفرد
مدل های حجمی، همه جا نیستند و یا حداقل به طور معمول تعداد زیادی از آنها در یک محل مشاهده نمیشود. این مدلها، فرصتی فوقالعاده را برای بروز انواع ایدههای تبلیغاتی خلاقانه فراهم میآورند. به همین دلیل طراحان این قبیل سازهها، معمولاً سعی میکنند با استفاده از شکلهای فانتزی و سرشار از رنگهای جذاب و فسفری، بیشترین بهرهبرداری از فضا را برای جلب توجه همه حاضران به عمل آورند. از طرفی، از آنجا که این مدلها به صورت سه بعدی طراحی و اجرا میشوند، هزاران نفر از افراد میتوانند از نقاط دور و نزدیک، آنها را مشاهده نمایند.
۳. استفاده به دفعات نامحدود
سازه های حجمی، پس از اتمام فرآیند ساخت، در مالکیت صاحبین کسبوکار قرار میگیرند؛ به همین دلیل، برای همیشه در اختیار آنها قرار دارند و بسیاری از آنها (مثل مدلهای بادی) به دفعات قابلیت استفاده در نقاط مختلف شهر یا کشور را دارند. با این حساب، میتوان هر مدل حجمی را یک رسانه تبلیغاتی اختصاصی برای هر کسبوکار دانست.
۴. ترکیب با سایر رسانههای محیطی
همانطور که پیش تر اشاره شد، خلاقیت، محدودیت نمیشناسد و میتوان با بهکارگیری همزمان دو یا چند رسانه محیطی و نمایش یک محتوای تبلیغاتی خلاقانه، اثربخشی تبلیغات را دوچندان کرد و تبلیغی ماندگارتر از همیشه را در ذهن مخاطبان به جا گذاشت.
۵. بازتاب در شبکههای اجتماعی
مدلهای حجمی، به دلیل برخورداری از عنصر خلاقیت و زیبایی بصری فراوانی که دارند، علاقه بسیاری از بازدیدکنندگان برای عکس گرفتن در کنار این مدلها را به همراه دارند (به ویژه در این عصر که تب سلفی گرفتن بسیار داغ است!). چنین تبلیغاتی، علاوه بر پوشش مخاطبان حاضر در محل، غالباً بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی ایجاد میکنند و از این طریق، دامنه نفوذ خود را به شمار نامحدودی از کاربران فضای اینترنت، گسترش میدهند. ادامه داستان را هم که شما بهتر میدانید، بازنشرهای پیاپی محتوای وایرال توسط خود کاربران و آغاز بهرهبرداری از ظرفیتهای تبلیغات اینترنتی!