ایمیل مارکتینگ به عنوان گزینهای مفید و تاثیرگذار برای گسترش کار و تجارت به حساب میآید. برای داشتن تجارتی موفق باید به نحوی اثربخش با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کرده و آنها را به خرید کالا یا محصول متقاعد کرد.
پس از اینکه فهرست ایمیل مخاطبین را آماده کردید زمان آن فرا میرسد که فرآیند ارسال ایمیل به این مشتریان تا حد امکان به صورت خودکار و بدون دخالت کاربر انجام شود.
بازاریابی به شیوه ایمیل مارکتینگ با توجه به حجم بالای آدرسهای ایمیل و فهرستهای مختلف مخاطبین، فرآیندی پیچیده است که به راحتی احتمال دارد سررشته کار از دست خارج شود. به همین دلیل باید ساختار مشخصی را تعریف کرد تا ایمیلها از طریق این ساختار به صورت خودکار به مخاطبها ارسال شوند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع ایمیل مارکتینگ برای تازهکارها
در ادامه با هم به ۷ ترفندی اشاره خواهیم کرد که به فرآیند خودکارسازی ایمیل مارکتینگ کمک میکند.
۱. هدفهای خود را تعیین کنید
تعریف کردن هدفهای یک مجموعه به عنوان اولین کاری به حساب میآید که برای تعریف فرآیند خودکارسازی ایمیل مارکتینگ لازم و ضروری است.
- قرار است ارسال ایمیلها چه فایدهای برای مجموعه شما داشته باشد؟
ایجاد ساختار مناسب برای ایمیل مارکتینگ بدون اینکه هدفی تعریف کنید هیچ فایدهای نخواهد داشت. اهداف تعریف شده میتوانند متغیر باشند؛ فروش، ایجاد اشتیاق و بهدست آوردن اعتماد مشتری را میتوان به عنوان اهدافی دانست که بیشتر کمپینهای ایمیل مارکتینگ دنبال میکنند.
۲. یک workflow برای ایمیل مارکتینگ خود ترسیم کنید
پس از اینکه هدفها را مشخص کردید زمان آن فرا میرسد که نقشهای را برای رسیدن به این اهداف ترسیم کنید. در حین ترسیم نقشه باید این نکته را در نظر داشته باشید که قرار است در کمپین ایمیل مارکتینگ مشتریان را آگاه کرده و آنها را به خرید ترغیب کند.
از طرف دیگر سعی کنید در ترسیم workflow تمامی جوانب احتمالی را نیز در نظر بگیرید. برای تدوین هرچه بهتر نقشهای که ترسیم کردهاید از ابزارهایی نظیر Boomessays نیز میتوانید کمک بگیرید.
(برای مشاهده تصویر در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید)
۳. مخاطب خود را بشناسید
همیشه نقطه نظر مشتری را هنگام خرید محصول در نظر بگیرید. نیاز و توقعی که مشتری از شما دارد را درک کنید. این وظیفه شماست که مشتری را در مراحل مختلف چرخه خرید هدایت کنید.
شناسایی، آگاهی، تصمیمگیری و خرید را میتوان چهار گام اصلی دانست که مشتریان در چرخه خرید یک کالا با آن روبرو هستند. نیازهای مشتریان و توقع آنها را در حین گذر از این چهار گام مشخص کنید.
۴. وسواس بیشتری برای متن ایمیل داشته باشید
نوشتن یک ایمیل تبلیغاتی با متنی که در بلاگ نوشتهاید یا محتوایی که برای وبسایت تولید میکنید تفاوت دارد. این متن باید با هدف تاثیر مستقیم روی کاربر نوشته شود.
حتما شما هم شنیدهاید که میگویند کم گوی و گزینه گوی چون دُر، تا ز اندک تو جهان شود پُر. در حین نوشتن ایمیلهای تبلیغاتی حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که متن ایمیل نباید زیاد و شلوغ باشد. ابزارهای آنلاین خوبی را برای شمارش تعداد واژههای استفاده شده در متن شاهد هستیم، نرمافزار وُردِ مایکروسافت نیز در قسمت پایین آماری از تعداد واژهها ارائه میدهد. با کمک این ابزارها تعداد واژههای نگارش شده در ایمیل را کنترل کرده و ایمیلی طولانی و خسته کننده را برای مخاطب ارسال نکنید.
نگارش متن برای ایمیلهای تبلیغاتی به اندازهای اهمیت دارد که حتی شاید بد نباشد اگر زیاد در این کار خبره نیستید از افرادی که تجربههای مفیدی در این زمینه دارند کمک بگیرید.
۵. ایمیلها را قبل از ارسال حتماً بررسی کنید
قبل از اینکه پروژه ایمیل مارکتینگ را رسماً اجرا کنید، حتما باید ساختار این کمپین را آزمایش نمایید. تمامی مراحل مختلف این فرآیند مانند طراحی، محتوا، عنوان ایمیل باید از دیدگاههای مختلف بررسی شوند تا اطمینان خاطر حاصل شود که کدام رویکرد موفقیت بیشتری را برای کمپین ایمیل مارکتینگ به دنبال دارد.
ساختار ایمیل مارکتینگ باید به گونهای ترسیم شود که ایمیل برای مخاطبینِ هدفی که از پیش مشخص شدهاند ارسال شود و کاربر در نتیجه دریافت ایمیلهای اشتباه دچار سردرگمی نشود.
کمپین ایمیل مارکتینگ را باید همیشه زیر نظر داشته باشید و پس از شناسایی نقاط ضعف، همیشه این موارد را بهینه کنید. خوشبختانه پلتفرمهای خوبی نیز برای خودکارسازی فرآیند ایمیل مارکتینگ وجود دارد که Litmus و Reach Mail را میتوان در این زمینه نام برد.
انجام آزمایش A/B نیز به بهینهتر شدن فرآیند خودکارسازی ایمیل مارکتینگ کمک میکند. این آزمایش ابزاری است برای تشخیص اینکه کدام یک از پارامترهای استفاده شده در ایمیل مارکتینگ اثربخشی بیشتری روی مخاطبین داشته است. پلتفرمهای آنلاین بازاریابی نظیر Active Trail برای انجام آزمایش A/B ابزارهای خوبی را در اختیار شما قرار میدهند.
۶. به دنبال نمونههای دیگری از ساختار ایمیل باشید
اطمینانخاطر حاصل کنید ساختاری که برای ایمیل مارکتینگ انتخاب کردهاید برای مخاطب بیشترین جذابیت را داشته باشد. همانگونه که میدانید ساختارهای مختلفی در فرآیند ایمیل مارکتینگ وجود دارد، در این زمینه میتوان برای نمونه به ساختار خوشآمدگویی اشاره کرد، در این ساختار هر زمان که کاربر جدیدی در وبسایت شما یک حساب کاربری ایجاد کرد، یک ایمیل محتوی پیام خوشآمدگویی برای وی ارسال میشود.
ساختار دیگر را میتوان ارسال پیام در پی درخواست عدم اشتراک در فهرست دریافت آدرس ایمیل ذکر کرد، در این ساختار زمانی که کاربر درخواست لغو عضویت برای دریافت ایمیل را صادر میکند، برای وی یک ایمیل خودکار ارسال خواهد شد.
ساختار دیگر را میتوان ساختار ارسال ایمیل با هدف فروش کالا ذکر کرد، ساختار ارسال ایمیل خودکار به مشتریان با ارزش (VIP)، نیز ساختار دیگری است که میتوانید در فرآیند خودکارسازی ایمیل مارکتینگ استفاده کنید.
۷. نگاهی آیندهنگرانه داشته باشید
اگر تاکنون ساختاری را برای ایمیل مارکتینگ تدوین نکردهاید اکنون زمان مناسبی است که این کار را انجام دهید، پیشنهاد میکنیم در ابتدای کار زیاد عجله نکنید و آهسته گام بردارید. قبل از اینکه به سراغ ایجاد ساختارهای زیادی برای خودکارسازی ایمیل مارکتینگ بروید، یک یا دو ساختار را ایجاد کرده و با آزمایش و بهینهسازی این ساختارها فرآیند کار را توسعه دهید.
ایجاد چند ساختار و بهینهکردن آنها باعث میشود ساختارهای بعدی را با دقت بیشتری ایجاد و گسترش دهید. در این زمینه از پلتفرمهای ایمیل Mad Mimi و Mail Jet نیز میتوانید برای خودکارسازی فرآیند ایمیل مارکتینگ به بهترین نحو کمک بگیرید.
در مجموع باید گفت در نگاه اول خودکارسازی فرآیند ایمیل مارکتینگ راحتی و دقت را به دنبال خواهد داشت اما این کار برتریهای دیگری نیز دارد. ایجاد ساختار برای خودکارسازی ایمیل مارکتینگ، انجام آزمایش A/B روی این ساختار و بهینه کردن آن باعث میشود به ساختاری ایدهآل برای خودکارسازی ایمیل مارکتینگ دست پیدا کرده و فروش مجموعه خود را افزایش دهید.