انصافا باید گفت در چند سال گذشته شاهد تغییرات چشمگیری در دنیای اینترنت و تجارت آنلاین بودهایم؛ اینترنت پویایی و آزادی عمل زیادی را در اختیار شرکتهای تجاری گذاشته است. حتما شما هم شرکتهای زیادی را سراغ دارید که در چند سال گذشته با راهاندازی یک وبسایت، سود زیادی کسب کردهاند.
اما از طرف دیگر ممکن است با خود فکر کنید کسبوکار شما کوچکتر از آن است که بتواند در دنیای بزرگ اینترنت سری از بین سرها در بیاورد، یا اینکه راهاندازی وبسایت به لحاظ ریالی برای شما توجیه ندارد. یا حتی ممکن است از آنجایی که تسلط کافی به کامپیوتر ندارید تمایلی هم به داشتن وب سایت از خود نشان ندهید.
اگر به دلایلی که به آنها اشاره کردیم، یا هر دلیل دیگری تاکنون از راهاندازی وبسایت سرباز زدهاید، اکنون فرصت آن است که مجدد به این امر فکر کنید؛ چرا که به شما اطمینان خاطر میدهیم راهاندازی وبسایت، کسبوکار شما را متحول خواهد کرد.
به قول قدیمیها ماهی را هر زمان که از آب بگیرید تازه است. به این ترتیب با هم به ۱۰ دلیل قانعکننده برای داشتن وب سایت نگاهی خواهیم داشت، امیدواریم پس از مطالعه این دلایل، به زودی برایکسبوکار خود وبسایتی راهاندازی کرده و کسبوکارتان را رونق بیشتری ببخشید.
۱. وبسایت، کسبوکار شما را تثبیت میکند
قبل از اینکه به فکر هرگونه تبلیغاتی نظیر چاپ کارت ویزیت یا بروشورهای تبلیغاتی بیافتید، پیشنهاد میکنیم آستین بالا زده و بودجه خود را صرف راهاندازی وبسایت کنید.
وبسایت به تکیهگاهی برای سایر فرآیندهای تبلیغاتی شما تبدیل خواهد شد. به راحتی میتوانید تمامی اطلاعاتی را که قرار است در اختیار مشتریان قرار دهید، در وبسایت منتشر کنید. سپس نیز میتوانید در وبسایت خود محتوا و اطلاعاتی را اضافه کنید تا از این طریق، مشتریان برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص کالا، به وبسایت شما مراجعه کنند.
۲. کسبوکار کوچک شما، اعتبار بیشتری کسب میکند
مشتریان امروزی، به جستجو در خصوص کالا و خدمات مورد نیاز خود در اینترنت تمایل بیشتری دارند. اینجاست که اگر شما هم وبسایت داشته باشید، میتوانید همیشه در جلوی چشم مشتریان حاضر بوده و اعتبار بیشتری کسب کنید.
مطمئن باشید مشتریان برای شما صبر نمیکنند تا وبسایت راهاندازی کنید و در صورتی که برای کسبوکار خود وبسایت نداشته باشید، به سرعت به سمت وبسایتهای رقبا خواهند رفت. اگر هم تاکنون به صورت دستی و شخصا برای شرکت خود وبسایت راهاندازی کردهاید، پیشنهاد میکنیم کار را به کاردان سپرده و اجازه دهید افراد حرفهای وبسایت شما را دوباره طراحی کنند. داشتن یک وبسایت حرفهای و مشتری پسند باعث میشود نمایی حرفهای از شما و کسبوکاری که به آن مشغول هستید در ذهن مشتریان ایجاد شود. داشتن وبسایت برای مشاغل خانگی نیز یک مزیت بسیار بزرگ به حساب میآید چرا که از این طریق به راحتی میتوانند در دنیای مجازی کالا یا خدمات خود را به مشتریان عرضه کنند.
۳. وبسایت مزایای زیادی برای کسبوکارهای محلی دارد
گاهی اوقات گفته میشود که وبسایت تنها برای کسبوکارهای بزرگ و در سطح کشوری لازم است. اما این نکته را از ما داشته باشید که داشتن وبسایت برای شغلهای کوچک و محلی نیز مزایای زیادی دارد. ساخت وبسایت، یک راه مناسب برای ارتباط با مشتریان محلی است.
بر اساس نتایج یک آمار، ۷۰ در صد از خانوارهای آمریکایی برای خرید از فروشگاههای محلی، ترجیح میدهند از طریق اینترنت اقدام کنند.
ممکن است این آمار در ایران به این اندازه نباشد، اما با توجه به رشد اینترنت شاهد افزایش خریدهای اینترنتی از جانب کاریران ایرانی نیز هستیم.
از طرف دیگر موتورهای جستجو نیز نتایج مورد نظر کاربران را بر اساس محل سکونت آنها نمایش میدهند. با این حساب، برای نمونه اگر قصد خرید کفش دارید، موتور جستجوی گوگل پس از تایپ عبارت خرید کفش، وبسایتهایی را به شما نمایش میدهد که بیشتر به محل سکونت و شهر شما نزدیک باشند.
اینجاست که حضور شما در فضای آنلاین با داشتن وبسایت، به یک مزیت بزرگ تبدیل خواهد شد. به این ترتیب اصلا نگران موقعیت مکانی شهر و محله خود نباشید، مشتری در همه جا حضور دارد و بهترین جایی که میتوانید کسبوکار خود را به رخ مشتری بکشید، وبسایت است.
۴. با صرف هزینهای مناسب میتوان وبسایت راهاندازی کرد
شرکتهای کوچک، دغدغههای زیادی دارند که یکی از بزرگترین آنها، هزینههای مختلفی است که هر ماه به ایشان تحمیل میشود. به این ترتیب ممکن است به این فکر بیافتند که از پس هزینههای گزاف راهاندازی وبسایت بر نخواهند آمد. به شما اطمینان خاطر میدهیم که راهاندازی وبسایت هزینه زیادی را متحمل مجموعه شما نمیکند؛ البته به قول قدیمیها هر چقدر پول بدهید به همان اندازه آش خواهید خورد و راهاندازی وبسایت نیز توسط یک شرکت حرفهای و تراز اول ممکن است هزینههای زیادی داشته باشد.
اما باز هم شرکتهایی را میتوان پیدا کرد که باهزینهای کم، حاضر به راهاندازی وبسایتی شایسته و درخور حرفه شما باشند. از طرف دیگر برای اینکه از دریا بگذرید، باید پای شما خیس شود. به این ترتیب نگران هزینه کردن برای راهاندازی وبسایت نباشید، اگر به وبسایت، به عنوان یک شیوه تبلیغاتی در جذب مشتری نگاه کنید، متوجه خواهید شد که هزینه راهاندازی وبسایت نسبت به سایر هزینههای تبلیغاتی برای شما چندان هم گران تمام نمیشود.
۵. وبسایت مشتریان را از وضعیت شما آگاه نگه میدارد
وبسایت شما به راحتی میتواند نقش بروشور و کاتالوگ محصولات را به صورت آنلاین ایفا کند. کاملا مشخص است که بهروز نگه داشتن اطلاعات مربوط به کالاها در وبسایت بسیار راحتتر از چاپ مجدد کاتالوگ است، از طرف دیگر بوسیله وبسایت به راحتی قادر هستید در خصوص محصولات و خدمات جدید خود اطلاعرسانی کنید. خبررسانی به مشتریان برای تخفیفهای ویژهای که برای بعضی از کالاها لحاظ کردهاید یا نمایشگاههایی که قرار است در آنها حضور پیدا کنید نیز از طریق وبسایت بسیار راحتتر و کم هزینهتر انجام میشود. در مجموع میتوان گفت وبسایت باعث میشود مشتریان در هرلحظه از شبانهروز در جریان تحولات تجاری شما قرار بگیرند.
۶. وبسایت همیشه در دسترس است
وبسایت این امکان را به کاربران می دهد تا به صورت شبانهروزی و در هفت روز هفته، بدون تعطیلی از محصولات شما بازدید کنند و از نظرات سایر کاربران در خصوص کالاها و خدمات شما باخبر شوند. باتوجه به سبک زندگی پرمشغلهای که این روزها وجود دارد، این ویژگی وبسایت باعث میشود مشتریان از لحاظ زمانی برای خرید محصولات شما مشکلی نداشته باشند.
۷. وبسایت دست شما را برای ارائه محصول به بازارهای بزرگتر باز میگذارد
وبسایت شما میتواند به ویترین مناسبی برای قرار دادن کالا و خدمات مجموعه در جلوی چشم مخاطبین بیشتری تبدیل شود. با این حساب، اگر تاکنون به صورت خرده فروشی فعالیت میکردید، حالا میتوانید دامنه مشتریان را از محله و شهری که در آن زندگی میکنید بیشتر کرده و در نقاط جغرافیایی بیشتری به فعالیت بپردازید. کافی است با دید تخصصی به گشت و گذار در اینترنت بپردازید آنگاه به راحتی متوجه میشوید که حتی خودرو و مسکن نیز در وبسایتهای مختلف، خرید و فروش میشوند. با این حساب به جرات میتوان گفت، هر کالایی که تولید میکنید را به راحتی میتوانید در اینترنت، به دامنه وسیعتری از مشتریان بفروشید.
۸. وبسایت آینه تمامنمای محصولات و کالاهای شما خواهد شد
به هر حرفه و هنری که مشغول هستید، با استفاده از وبسایت میتوانید محصولات و خدمات خود را در معرض دید بازدید کنندهها بگذارید. برای این کار توصیه میکنیم عکسهای مختلفی از محصولات خود را در سایت قرار داده و نظرات مشتریان خود را درباره کالا و خدمات مجموعه در وبسایت درج کنید. این کار باعث میشود تا مجموعه تجاری شما بیشتر در چشم مشتری جلوه کند.
۹. وبسایت به شما کمک میکند در زمان صرفهجویی کنید
شما بهتر از ما میدانید که تهیه مستندات و اطلاعات در خصوص کالا و خدماتی که انجام میدهید کاری سخت و زمانبر است، از طرف دیگر انتقال این اطلاعات به مشتری نیز هزینه و زمان زیادی را از شما و نیروهای مجموعه تلف خواهد کرد. به این ترتیب کافی است تا یک کاتالوگ آنلاین را از محصولات و خدمات شرکت در وبسایت قرار دهید. از این طریق مشتریان به جای اینکه با تماسهای تلفنی یا مراجعه حضوری وقت و انرژی شما را بگیرند، به راحتی به وبسایت مراجعه کرده و اطلاعات لازم را در خصوص محصولات شما از طریق کاتالوگهای آنلاین بدست آورند.
۱۰. وب سایت به افزایش رضایت مشتری کمک میکند
فرض کنیم محصولاتی به فروش میرسانید که نیاز به بازیافت دارند، یا اینکه به حرفه حسابداری مشغول هستید و قصد دارید به پرسشهای مختلف مشتریان پاسخ دهید. با درست کردن یک فایل جامع پرسش و پاسخ و قرار دادن آن در سایت، میتوانید از پاسخگویی به سوالهای بیپایان مشتریان خلاص شده و مشتریان را به مطالعه این فایل تشویق کنید. کاملا مشخص است که انجام دادن اقداماتی از این قبیل، به افزایش رضایت مشتریان منجر خواهد شد.
همانگونه که وعده داده بودیم به دلایل قانع کنندهای اشاره کردیم که بر اساس آنها داشتن وبسایت برای هر مجموعهای ضروری به نظر میرسد. با این حساب، پیشنهاد میکنیم اگر تاکنون به فکر راهاندازی وبسایت برای کسبوکار خود بودهاید اما تصمیم جدی در این زمینه نگرفتهاید، همین حالا دست بهکار شده و با کمک گرفتن از یک مجموعه حرفهای و کاربلد، وبسایت خود را راهاندازی کرده و سعی کنید کسبوکار شما در دنیای آنلاین سری در بین سرها داشته باشد.