حتماً برای شما هم پیش آمده است که در صف صندوق سوپر مارکت یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای، چشمتان به کالای دیگری افتاده باشد و به ناگاه یاد شما بیافتد که این محصول را نیز باید به سبد کالای خود اضافه کنید.

در بیشتر مواقع در حین پرداخت، متصدی صندوق از مشتریان می‌پرسد: «آیا چیز دیگری نیاز دارید؟» گاهی اوقات نیز محصولاتی را در کنار کالایی که خرید کرده‌اید، پیشنهاد می‌دهد. این امر باعث می‌شود در کنار کالایی که قصد خرید آن را داشتید، محصولاتی دیگر نیز بخرید.

منظور از تبلیغات در نقطه فروش چیست؟

وقتی صحبت از تبلیغات در نقطه فروش به میان می‌آید، منظور تمامی تلاش‌هایی است که باعث می‌شود در کنار کالای فروخته شده، محصولات دیگری را نیز به مشتری بفروشید. همان‌گونه که در بالا هم اشاره کردیم، در بیشتر مواقع تبلیغات در نقطه فروش در پای صندوق فروشگاه صورت می‌گیرد، اما تبلیغات در نقطه فروش را در پای میز مذاکره و صفحه‌های اینترنتی نیز شاهد هستیم.

در حال حاضر رایج‌ترین حالت تبلیغات در نقطه فروش را در غالبِ قرار دادن کالا در قسمت خروجی فروشگاه و نزدیک صندوق مشاهده می‌کنیم؛ اما کیوسک‌های دیجیتال، تبلیغات در رسید‌های فروش و پیشنهاد خرید کالاهای دیگر توسط فردی که در پای صندوق نشسته است را نیز می‌توان جزو تبلیغات در نقطه فروش برشمرد.

تبلیغات در نقطه فروش برای چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

تاکتیک تبلیغات در نقطه فروش در رستوران‌ها و فروشگاه‌های خرده فروشی برای تشویق مشتریان به «خریدِ بیشتر در دقیقه‌ نود» استفاده می‌شود. در مجموع می‌توان گفت تبلیغ در نقطه فروش برای هر شغل و صنفی که ارائه‌دهنده کالا هستند، در کنار صندوق قرار می‌گیرد.

 

به همین دلیل حتی در سوپرمارکت‌ها نیز می‌توان با قرار دادن یک قفسه در کنار صندوق و گذاشتن مجله، آدامس، باتری و کالاهایی از این دست، تبلیغات را در نقطه فروش انجام داد.

اگر به سوپرمارکت‌های تراز اول دقت کنید، حتما متوجه می‌شوید که یخچال حاوی آب‌معدنی و سایر نوشیدنی‌ها در کنار صندوق قرار گرفته است. جالب است بدانید، کالاهایی که در کنار صندوق در فروشگاه‌ها قرار می‌گیرند چیزی بین ۱/۵ تا ۳ برابر فروش بیشتری نسبت به همان کالا در سایر قفسه‌های فروشگاه دارند.

گفته می‌شود در فروشگاه‌های بزرگ و پرمشتری، گاهی اوقات کالاهای حاضر در کنار صندوق فروشگاه چیزی حدود ۶۴ بار سریع‌تر به‌فروش می‌رسند.

این امر باعث شده است تا این روزها حتی در پمپ‌های بنزین نیز شاهد تبلیغ محصولات در نقطه فروش باشیم. نوشابه‌های انرژی‌زا و کیک و کلوچه نیز از مواردی است که در کنار صندوق فروشِ سوپرمارکت‌ها به چشم می‌خورد. حتی در رستوران‌های فست‌فود نیز می‌توان تمهیداتی را برای عرضه دِسر و کارت‌های هدیه در کنار صندوق تعبیه کرد.

دامنه تبلیغات در نقطه فروش بسیار گسترده شده است و حتی در مغازه‌های فروش ابزار و تجهیزات نیز شاهد روش‌هایی برای فروش کالا به مشتریان در کنار صندوق فروشگاه هستیم.

شرکت‌ها و برند‌های معتبر نیز از اهمیت تبلیغ در نقطه فروش به‌خوبی آگاهی دارند و در نتیجه در فروشگاه‌های بزرگ و پرمشتری شاهد نصب تابلوهای تبلیغاتی در کنار صندوق فروشگاه هستیم. حتی دیده‌ شده است که بر روی رسیدِ خریدِ کالا نیز شاهد چاپ تبلیغات کالا هستیم.

موسسه‌‌هایی که در انجام امور خیریه دست دارند با قرار دادن صندوق و سایر روش‌های جذب اعانه در کنار صندوق فروشگاه، مشتریان را به انجام امور خیریه تشویق می‌کنند.

تبلیغات در نقطه فروش برای چه مشتریانی موثر است؟

سعی بر این است تا از طریق تبلیغ در نقطه فروش، کالاهایی به فروش برسد که قیمت کمی دارند و اضافه کردن آنها به سبد خرید فعلی مشتری راحت‌تر است. به این ترتیب نمی‌توان به مشتریانی که وفادار به یک برند خاص هستند در نقطه فروش، کالا فروخت. از طرف دیگر مشتریانی که وسواس‌ به خصوصی برای استفاده از یک برند خاص ندارند، گزینه خوبی برای فروش کالا در نقطه فروش هستند.

البته ذکر این نکته نیز لازم است که در این خصوص نمی‌توان نسخه واحدی پیچید و فروشگاه‌های مختلف، مشتریان متفاوتی نیز دارند، اما چیزی که مشخص است این است که تبلیغات در نقطه فروش، به افزایش فروش کالا کمک می‌کند. فروشندگان نیز سعی می‌کنند تا کالاهایی را در نقطه فروش قرار دهند که به لحاظ قیمت برای مشتری وسوسه‌‌کننده باشد، استفاده از عبارت‌هایی نظیر تخفیف، جدید بودن کالا و کالای منتخب هفته می‌تواند مشتری را به خرید کالاهای قرار گرفته در نقطه فروش فروشگاه تشویق کند.

تبلیغات در نقطه فروش

شیوه‌های جلب توجه مشتری در نقطه فروش:

  • نصب اتیکت بر روی کالاهای ارزان قیمت
  • جدید بودن کالا و قرار دادن کالاهای هدیه
  • قرار دادن کالاهای پرفروش
  • چیدمان کالا در جلوی چشم مشتری

چگونه بهترین سیاست را برای تبلیغات در نقطه فروش اعمال کنیم؟

گزینه‌های مختلفی پیش روی مدیران فروشگاه برای اتخاذ تصمیم درست در سیاست‌گذاری تبلیغات در نقطه فروش وجود دارد، اما اولین چیزی که باید در نظر گرفته شود، هدف از تبلیغات در نقطه فروش است. آیا مدیر فروشگاه قصد دارد موجودیِ اضافی خود را به فروش برساند، یا اینکه، هدف نمایش کالاهای جدید برای مشتریان است؟ مدیر فروشگاه می‌تواند بسته به نوع فصل یا مناسبتی‌ که در راه است، مشتریان را با استفاده از تبلیغات در نقطه فروش نسبت به خرید کالای مربوط به هر فصل یا مناسبت‌ها تشویق کند.

انواع آگهی‌های تبلیغاتی برای تبلیغ در نقطه فروش

  • قرار دادن آگهی‌های کوچک در کنار صندوق به نحوی که رابطه میان مشتری و متصدی صندوق را قطع نکند
  • نصب آگهی بر روی زمین در محلی که مشتریان برای صندوق صف می‌کشند
  • تعبیه کردن کیوسک و قرار دادن محصولات در کنار صندوق
  • نصب پوسترهای تبلیغاتی در دیواره‌های کنار صندوق
  • نصب تلویزیون‌های کوچک و پخش تبلیغات در بالای سر مشتریانی که در صف انتظار صندوق هستند
  • توزیع رایگان نمونه‌‌ محصولات و دعوت از بازدیدکنندگان برای تست آن‌ها (سَمپلینگ)

مسیری که مشتری در فروشگاه برای رسیدن به صندوق طی می‌کند را نیز باید در نظر بگیرید. در بعضی از فروشگاه‌ها شاهد حضور یک صندوق هستیم در صورتی که فروشگاه‌های بزرگ، چندین صندوق دارند. کاملا منطقی است که فروشگاه‌های بزرگ از برتری بیشتری برای استفاده از تبلیغ در نقطه فروش برخوردار هستند.

در مجموع باید گفت، بازاریابی با شیوه تبلیغ در نقطه فروش این امکان را در اختیار فروشندگان قرار می‌دهد تا کالای دلخواه خود را با کمترین هزینه در پیشِ مشتری تبلیغ کرده و آن‌را به فروش برسانند. به این ترتیب، شایسته است در برنامه‌‌های بازاریابی یک فروشگاه، حتما تبلیغات در نقطه فروش در نظر گرفته شود.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

شهاب ضیائی

از سال ۸۹ با ورود به شرکت تبلیغاتی آوازه، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا، طراحی و تدوین سناریوهای تبلیغاتی آغاز نمود. او افزون بر فعالیت در حوزه تبلیغات محیطی، با مشارکت در راه‌اندازی و مدیریت چند کسب‌وکار آنلاین، تجربه ارزشمند بازاریابی و تبلیغات اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) را به دست آورد و اکنون در بخش طراحی و اجرای «کمپین‌های تعاملی آنلاین و آفلاین»، آوازه را همراهی می‌کند.