در مقالات قبلی با ابزارها و بسترهای راه‌اندازی یک کمپین موفق ایمیل مارکتینگ آشنا شدید، حال وقت آن رسیده است تا با تکنیک‌هایی آشنا شوید که به شما در جلوگیری از اسپم شدن ایمیل‌های‌تان کمک خواهد کرد. پس همین حالا دست به کار شوید و جذابیت ایمیل‌های‌تان را به بالاترین حد ممکن برسانید.

مرحله چهارم: اطمینان از رسیدن ایمیل به مخاطب

اطمینان از رسیدن ایمیل به مخاطب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که اگر تمامی مراحل قبل را مو‌به‌مو انجام داده باشید باز هم در صورت نرسیدن ایمیل به مخاطب یا کم‌توجهی به ایمیل از جانب مخاطب باعث خواهد شد تا تمامی تلاش‌های شما به باد رود.

دلایل باز نکردن ایمیل از جانب کاربران

۱. از فیلترهای اسپم برحذر باشید

پوشه اسپم را می‌توان اولین دلیلی دانست که ممکن است چشم کاربر به ایمیل‌های ارسالی از جانب شما نیافتد. از آن‌جایی که شما مجوز دریافت ایمیل را از جانب کاربر اخذ کرده‌اید و برای ارسال ایمیل نیز از سرویس‌های معتبری که در مرحله اول به آن‌ها اشاره کردیم استفاده می‌کنید نباید ایمیل شما راهی پوشه اسپم شود.

اسپم در ارسال ایمیل

به همین دلیل در ادامه به روش‌هایی اشاره می‌کنیم که جلوی هدایت ایمیل به پوشه اسپم‌ها را می‌گیرند:

  • اطمینان خاطر حاصل کنید تمامی دریافت کنندگان ایمیل، از طریق فرمی که برای ثبت آدرس ایمیل در اختیار آن‌ها گذاشته‌اید به فهرست ایمیل‌ها اضافه شده‌اند. این امر اهمیت زیادی دارد و در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم در بررسی خود وسواس بیشتری به خرج دهید.
  • ایمیل‌ها را از یک آدرس IP معتبر ارسال کنید. اگر این آدرس IP در گذشته توسط افرادی که ایمیل اسپم ارسال می‌کردند استفاده شده باشد، به احتمال زیاد ایمیل‌های شما نیز به عنوان اسپم شناسایی خواهد شد.
  • ایمیل‌ها باید از دامین‌های معتبر ارسال شوند.
  • کد تمپلیت ایمیل شما باید مرتب و بدون اشکال باشد.
  • قسمت To: را در حین ارسال ایمیل با تگ‌های جدا کننده مشخص کنید.
  • به مشترکین خود شیوه قرار دادن ایمیل‌های شما را در فهرست ایمیل‌های غیر اسپم نشان دهید و از آن‌ها درخواست کنید تا آدرس شما را به آدرس‌های ایمیل خود اضافه کنند.
  • در استفاده از عبارت‌هایی نظیر حراج، تخفیف، خرید و فروش زیاده‌روی نکنید. این عبارت‌ها، برنامه‌های شناخت اسپم‌ را نسبت به ایمیل شما حساس‌تر می‌کنند.
  • در ایمیل‌ها صداقت داشته باشید و مخاطبین را فریب ندهید.
  • مکان حضور فیزیکی خود را در ایمیل‌ها به صورت واضح و روشن مشخص کنید.
  • راه ساده‌ای برای خروج از فهرست ایمیل‌های ارسالی توسط شما برای کابران در نظر بگیرید.

در این قسمت باز هم تاکید می‌کنیم اگر از یک سرویس خوب و معتبر برای ارسال ایمیل‌ استفاده کنید، به احتمال زیاد با مشکلی در شناخت ایمیل‌های شما به عنوان اسپم روبرو نخواهید شد.

۲. مشترکین غیرفعال را از فهرست ایمیل‌های خود حذف کرده و این فهرست‌ را همیشه تازه و به‌روز نگه دارید

به‌روز نگه‌ داشتن فهرست آدرس‌های ایمیل از اهمیت بالایی برخوردار است. همان‌‌گونه که قبلاً نیز اشاره کردیم به هر اندازه هم که تیم تولید محتوای شما عملکرد خوبی داشته باشند، باز هم مشترک‌هایی پیدا خواهند شد که ایمیل‌های شما را باز نکنند.

از طرف دیگر گاهی اوقات نیز کاربران آدرس ایمیل خود را تغییر می‌دهند یا اینکه علاقه خود را به پیگیری مطالبِ مرطوب به یک برند یا یک کار به‌خصوص از دست می‌دهند.

به این ترتیب برای اینکه فهرست آدرس‌های ایمیل شما همیشه شاهد حضور کاربرانی مشتاق برای دریافت ایمیل باشد، بهتر است هر از گاهی سری به این فهرست بزنید و مشترکین غیرفعال را حذف کنید. مشترکی که بیش از ۶ ماه است با ایمیل‌های شما تعامل ندارد را می‌توان یک مشترک غیرفعال دانست.

اگر خاطر شما باشد در مرحله سوم گفتیم که مشترکین غیرفعال را شناسایی کرده و دسته‌بندی کنید. در این مرحله توصیه می‌کنیم قبل از اینکه این مشترکین را برای همیشه از فهرست آدرس‌های ایمیل حذف کنید، برای آخرین بار به آن‌ها یک ایمیل ارسال کرده و سعی کنید این مشترکین را به جمع کاربران فعال خود اضافه کنید.

برای نمونه می‌توانید ایمیل با این محتوا ارسال کنید که آیا حوصله شما از مطالب ارسال ما سر رفته است؟

سپس در خصوص تمایل حضور آن‌ها در فهرست ایمیل و ارسال ایمیل‌های بعدی سوال کنید. به احتمال زیاد بعضی از این کاربران غیرفعال پس از دریافت این ایمیل به شما پاسخ خواهند داد، بعضی دیگر نیز همچنان ایمیل‌های شما را بدون پاسخ باقی خواهند گذاشت که باید آن‌‌ها را از فهرست ایمیل‌ها حذف کنید.

یکی دیگر از راه‌های به‌روز نگه داشتن فهرست آدرس‌های ایمیل، ارسال ایمیل برای مشترکین و درخواست به‌روز کردن اطلاعاتی است که در اختیار شما گذاشته‌اند. از این طریق به صورت کاملاً نامحسوس به مشترکین این حس را القا خواهید کرد که شیوه تعامل آن‌ها در دریافت ایمیل از جانب خودشان کاملاً قابل کنترل است.

۳. زمان‌بندی مناسب برای ارسال ایمیل

شاید تاکنون به این امر توجه نکرده باشید، اما جالب است بدانید پایبند بودن به ارسال ایمیل در زمان‌های مشخص تاثیر زیادی روی بازکردن یا باز نکردن ایمیل از جانب مشترکین دارد. به این ترتیب در خصوص زمان ارسال ایمیل‌ها وسواس کافی را داشته باشید.

کاملاً پیداست که به این راحتی‌ها نمی‌توانید زمان مناسبی را برای ارسال ایمیل به مخاطبین پیدا کنید، به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از آزمایش A/B استفاده کنید. این تست برای مقایسه یک موضوع در دو حالت مختلف بکار می‌رود. در واقع در شرایطی یکسان شما یک موضوع را با تغییر در یک المان آزمایش می‌کنید تا ببینید کدام‌یک از حالت‌های A یا B بهتر عمل می‌کند.

البته بزرگان بازاریابی آنلاین نیز تاکنون آزمایش‌های مختلفی را برای مشخص کردن بهترین زمان برای ارسال ایمیل ترتیب داده‌اند.

در این زمینه کارشناسان سرویس آنلاین ارسال ایمیل مِیل‌چیمپ (MailChimp) بر این باور هستند که بهتر است به جای ارسال ایمیل در روزهای تعطیل، ایمیل‌ها را در روزهای کاری ارسال کنید. البته در این گزارش به روز خاصی اشاره نشده است.

ارسال ایمیل در روزهای هفته

به لحاظ زمان ارسال ایمیل نیز گفته می‌شود که ساعت ۱۰ صبح، بهترین زمان برای ارسال ایمیل‌ است.

ارسال ایمیل در ساعات مختلف

لازم به ذکر است که این موارد به سن، مکان، شغل مخاطب و همچنین نوع محتوایی که ارسال می‌کنید نیز وابستگی زیادی دارد.

به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم خود را جای مخاطب بگذارید و این سوال‌ها را مطرح کنید:

  • مشترکین شما در صبح، ظهر و بعد از ظهر چه کارهایی انجام می‌دهند؟
  • روز کاری مشترکین شما شامل چه مواردی است؟
  • مخاطب‌های شما شب‌ها چه زمانی به بستر می‌روند؟
  • این افراد صبح‌ها چه ساعتی از خواب بیدار می‌شوند؟

بدون شک، پاسخ دادن به این سوال‌ها به شما در تشخیص زمان مناسب برای ارسال ایمیل کمک زیادی خواهد کرد.

۴. موضوع ایمیل باید مخاطب را به خود جذب کند

وقتی صحبت از میزان باز کردن ایمیل‌ها توسط کاربران مطرح می‌شود، مطالبی که برای طرح موضوع ایمیل به کار می‌برید از اهمیت زیادی برخوردار هستند. این وظیفه تیم تولید محتوا است که از مطالبی در ایمیل استفاده کند که جلوه بیشتری در نظر کاربر داشته باشد.

برای روشن‌تر شدن این موضوع به موارد زیر توجه کنید:

  • جذابیت موضوع ایمیل

باید حس کنجکاوی کاربران را برانگیزید. هدف این است که کاربر پس از دریافت ایمیل با مشاهده موضوع آن کنجکاو شده و ایمیل را باز کند، در نتیجه باید صراحت را در موضوع ایمیل حفظ کنید و از در لفافه صحبت کردن برحذر باشید.

  • استفاده از آمار و ارقام

حضور اعداد و ارقام در موضوع ایمیل باعث جلب توجه مخاطب می‌شود.

  • لطافت طبع و شیرین‌سخنی

سعی کنید مشترکین را با زبان خودشان خطاب کنید تا از این طریق به آن‌ها نزدیک‌تر شوید.

۵. ایمیل باید به نوعی نوشته شود که فرد احساس کند تنها برای وی نوشته شده است

زمانی که در حال تولید محتوا هستید حتما به این فکر می‌کنید که این مطلب قرار است به دست هزاران خواننده برسد. در نتیجه ممکن است این فکر در لحن و گفتار شما نیز نمایان باشد.

اما توصیه می‌کنیم در حین نوشتن ایمیل، فکر کنید تنها با یک نفر در حال صحبت هستید تا از این طریق شخصی‌سازی بیشتری در نوشتار ایمیل صورت گیرید.

برای شناختن مخاطبین، بهترین کار، شناخت کامل نسبت به شخصیت‌های خریداری است که برای مخاطبین ایجاد کرده‌اید. باید مشکلات، سلیقه‌ها و چیزهایی که برای مخاطبین ارزشمند است را بشناسید.

اگر هم آگاهی کاملی در این زمینه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم برای دسته‌ای از مخاطبین ایمیل ارسال کرده و از آن‌ها درخواست کنید تا نیازها و علاقه‌های خود را با شما در میان بگذارند. پاسخ به این پرسش‌ها به شناخت بیشتر مشترکین و آشنا شدن با طرز فکر آن‌ها کمک می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم دید جامعی در خصوص مشترکینی که آدرس‌ ایمیل‌ آن‌ها را جمع‌آوری کرده‌اید به‌دست بیاورید و برای این کار وقت بیشتری بگذارید. شناخت بیشتر شما نسبت به نیازها و علاقه‌مندی‌های مخاطبین نه تنها به فرآیند تولید محتوا و ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی کمک می‌‌کند. بلکه در بلند مدت در تولید محصولات و سرویس‌هایی که در اختیار مشتریان قرار می‌دهید نیز تاثیر خواهد داشت.

۶. ایمیل باید لحن دوستانه‌ای داشته باشد

پیشنهاد می‌کنیم در حین نوشتن ایمیل، نگارش فنی و تخصصی را کنار گذاشته و فرض کنید که در حال نگارش ایمیل برای دوستان خود هستید. رعایت لحن دوستانه در ایمیل‌ها باعث می‌شود کاربران تمایل بیشتری نسبت به باز کردن ایمیل‌های دریافتی از جانب شما داشته باشند.

با این حساب به جای نوشتن جمله‌ای مانند: ما پشتیبان شما هستیم، شاید بهتر باشد خودمانی‌تر با مشتری صحبت کنید و بنویسید: هوای شما را داریم.

حفظ لحن دوستانه در ایمیل باعث می‌شود تا ایمیل‌های شما حالتی شخصی‌ به خود بگیرند و در نتیجه احتمال کمتری وجود دارد که مخاطبین به راحتی این ایمیل‌ها را پاک کنند.

توجه داشته باشید که در عصر اطلاعات زندگی می‌‌کنیم و کاربران روزانه ایمیل‌های مختلفی را دریافت می‌کنند، در نتیجه به دنبال کوچکترین بهانه هستند تا ایمیل ارسالی از جانب شما را پاک کنند. به این ترتیب باید دلیل محکمی برای خواندن ایمیل‌های شما توسط کاربران وجود داشته باشد. اینجاست که اگر لحن کلام شما در ایمیل به مذاق کاربر خوش بیاید، ایمیل‌های شما شانس بیشتری برای باز شدن دارند.

۷. محتوای ایمیل باید همیشه تازه و جذاب باشد

استراتژی محتوایی برای ایمیل

ممکن است با خود فکر کنید، باز کردن ایمیل از جانب مشترکین، هدف نهایی شما است. اما باز کردن ایمیل تنها یکی از خوان‌های ایمیل‌ مارکتینگ است و پس از باز شدن ایمیل، محتوای داخل آن نقش حیاتی را ایفا می‌کند.

اگر محتوایی که تولید کرده‌اید به مذاق مشترکین خوش بیاید احتمال بیشتری وجود دارد که ایمیل‌های دریافتی از جانب شما را در آینده باز کنند. حتی ممکن است محتوای ایمیل به اندازه‌ای برای مخاطب جذاب باشد که چشم انتظار ایمیل‌های بعدی بماند.

از طرف دیگر اگر مشترک از ایمیلی که دریافت کرده است ناراضی باشد، بعید به نظر می‌رسد ایمیل‌های بعدی شما را باز کند و چه بسا در آینده کلا از دریافت ایمیل از جانب شما منصرف شود.

به این ترتیب این سوال پیش می‌آید که چگونه می‌توان از رضایت تمام و کمال مخاطبین در محتوایی که در قالب ایمیل دریافت می‌کنند اطمینان خاطر حاصل کرد؟

پاسخ به این سوال، ساده است، محتوای شما باید جذاب باشد و در خاطر مخاطب ماندگار شود.

سعی کنید در ایمیل‌هایی که برای مخاطبین ارسال می‌شود آن‌ها را به کتاب‌های رایگان، پست‌های بلاگ و وبینارهایی هدایت کنید که برای مخاطب ارزشمند باشند.

به عبارت دیگر به عنوان یک وظیفه به ارسال ایمیل فکر نکنید، این را در نظر داشته باشید که با ارسال هر ایمیل باید یک حس ارزشمند را در مخاطب ایجاد کنید.

به هر اندازه که مشترکین متوجه ارزش بیشتر ایمیل‌ها شوند، به همان اندازه نیز وفاداری مشترکین بیشتر خواهد شد و در نتیجه احتمال باز کردن ایمیل‌های دریافتی در آینده بیشتر خواهد بود.

۸. شوخ‌طبعی را فراموش نکنید

شوخ‌طبعی در ایمیل‌ها باعث برقراری ارتباط محکمی با کاربران خواهد شد. باید سعی کنید مخاطب را سرگرم نگه داشته تا از این طریق در ذهن وی‌ ماندگار‌تر شوید.

البته باید اعتراف کرد که شوخ‌طبعی نیز به این راحتی‌ها نیست و قریحه خاص خود را می‌طلبد. در نتیجه در حین نوشتن ایمیل مواظب لحنی که برای شوخ‌طبعی استفاده می‌کنید باشید.

در این زمینه نیز یک‌بار دیگر می‌توانید از شناختی که نسبت به مخاطبین پیدا کرده‌اید کمک بگیرید. این شناخت به شما کمک می‌کند راحت‌تر با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و در محتوایی که تولید کرده‌اید سر شوخی را باز کنید.

۹. بهینه‌سازی برای گوشی‌های هوشمند

سازگاری با موبایل

بر اساس گزارشی که از جانب ایمیل ماندِی (EmailMonday)، منتشر شده است، چیزی بین ۱۵ تا ۷۰ درصد از ایمیل‌ها در گوشی‌های همراه هوشمند باز می‌شوند. بلوهُورنِت (BlueHornet)، نیز گزارش داده است که ۶۷.۲ درصد از کاربران برای باز کردن ایمیل از گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کنند.

این آمار را نمی‌توان دست کم گرفت و در نتیجه باید ایمیل‌های خود را به نحوی بهینه‌سازی کنید تا در گوشی‌های هوشمند نیز به راحتی قابل مطالعه باشند.

برای این کار باید ابعاد صفحه‌نمایش کوچک گوشی‌های همراه را در نظر بگیرید و در نتیجه سطرهای متن را کوتاه‌تر بنویسید تا به راحتی در صفحه‌نمایش گوشی‌های همراه قابل مطالعه باشد.

بهینه‌سازی ایمیل برای گوشی‌های هوشمند نکات ظریفی دارد که در ادامه به بعضی از ‌آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • ستون‌های متن نباید طولانی باشند و بهتر است عرض آن‌ها کمتر از ۶۰۰ پیکسل باشد.
  • از آن‌جایی که مطالعه فونت‌های کوچک بر روی صفحه‌نمایش موبایل مشکل است،‌ ایمیل‌ها را با فونت بزرگ برای صفحه‌نمایش گوشی‌های همراه بهینه‌سازی کنید.
  • به این نکته توجه داشته باشید که سیستم‌عامل اندروید که این روزها در بیشتر گوشی‌های همراه شاهد آن هستیم به صورت پیش‌فرض تصاویر را نمایش نمی‌دهد. با این حساب ایمیل خود را به نوعی تنظیم کنید که بدون تصاویر نیز زیبا و آراسته به نظر برسد.
  • از تصاویر کوچکتر برای کاهش زمان بارگزاری ایمیل استفاده کنید.
  • دکمه‌ فراخوان را در ایمیل‌هایی که برای گوشی‌های موبایل بهینه‌سازی شده، بزرگ‌تر طراحی کنید، کاملاً مشخص است که انتخاب دکمه بزرگ‌تر بر روی صفحه‌نمایش کوچک گوشی‌های همراه راحت‌تر است.
  • سعی کنید ۲ لینک را در کنار یا پایین هم قرار ندهید. نزدیک بودن ۲ لینک در کنار یکدیگر باعث دشوار شدن فرآیند انتخاب لینک‌ها در صفحه‌نمایش گوشی می‌شود.

به این نکته نیز اشاره کنیم که ممکن است با رعایت تمامی مواردی که به آن‌ها برای اطمینان از رسیدن ایمیل به مخاطب، اشاره کردیم. باز هم شاهد تغییر چندانی در میزان باز کردن ایمیل‌ها از جانب مخاطب نباشید.

ایمیل مارکتینگ یک هنر و علم است، در نتیجه صبر پیشه کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید تا در نهایت با استمرار در این کار، ترفند‌های مناسب برای تعامل با مشترکین خود را به‌دست آوردید.

در مقاله بعدی در مورد چگونگی اتومات‌سازی فرآیند ایمیل مارکتینگ و کار با سیستم‌های Auto Responder آشنا خواهید شد، پس دیگر نیازی به انجام دستی بخشی از فرآیندهایی که در ۴ مقاله قبلی به آن‌ها اشاره شد نخواهید داشت.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 4٫00 از 5)
Loading...
Sarah Baker

علی رازقی

از سال 89 در زمینه SEO با شرکت‌های بزرگی به عنوان متخصص سئو کار کرده است، علی دانش آموخته رشته مدیریت است و علاقه زیادی به بازاریابی اینترنتی و ابزارهای مرتبط مثل ایمیل مارکتینگ دارد، او همواره از ارائه اطلاعات و تجربیاتش به دیگران لذت می برد..

ثبت دیدگاه شما

*



این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.